Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Zápis

PC space
S rostoucím počtem digitálních fotoaparátů je otázka ukládání těchto snímků na CD stále více zajímavější. Kodak své PhotoCD asi veřejnosti nevydá, je proto třeba hledat jiné řešení. Tím je VideoCD 2.0, které takové možnosti nabízí. Proto dnes představujeme návod, který přetiskujeme s laskavým svolením redakce PC space (mimochodem, v tomto magazínu najdete opravdu velmi zajímavé čtení a v ČR o něčem podobném vůbec nevím, takže využijte možnost a objednejte si ho!. Dováží se i k nám.). Jde o postup, jak vytvořit album fotografií v programu WinOnCD. Věřím, že si zároveň rádi procvičíte i slovenštinu.

Kapitoly článků

Recording

Vypálení PhotoAlba ve WOCD

Ak máme všetko hotové, môžeme napaľovať. Je to jednoduché - nastaviť základné parametre pálenia, rýchlosť a stlačiť RECORD. Odporúčam CACHEovať všetky dáta, nakoľko pri pálení sa prepočítavajú všetky obrázky a generujú sa náhľady a menu. Chvíľu to trvá, no nie je to také kritické. Závisí na výkone PC, ale náš testovací disk s takmer 200 fotografiami s kapacitou 80 MB sme mali asi za 5 minút aj s pálením na PII-400 MHz.

Po napálení získate CD, ktoré sa bude v PC správať ako dátový disk a v DVD (za predpokladu, že podporuje VideoCD podľa špecifikácie 2.0 a vie čítať CD-R/W - dnes už hádam každý prehrávač), v DVD sa bude správať ako PHOTO disk...

Zdroje: 
Kapitoly článků

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jak dostat fotografie na CD

Sobota, 17 Duben 2004 - 23:36 | Anonym | Uvedený postup záznamu fotografii z digitálneho...

Zobrazit diskusi