Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Jak zachránit ztrácená data na Windows i Mac OS? Bezplatně a za pár minut

PR článek
Každý disk jednou vypoví službu a je vždy lepší být na tento okamžik připraven. Program EaseUS nabízí ve verzi zdarma dostatek funkcionalit, abyste mohli svá data a oblíbené obrázky zachránit i z rozbitých disků či přenosných pamětí.

Kdekomu se stane, že vymaže důležitou práci či oblíbenou fotku ze svého PC. V takových momentech bývá nejrozumější zanést disk k odborníkům, vypláznout jim pár tisícovek a počkat si několik dní až týdnů, než se rozhoupou z vašeho disku dostat důležitá data. Neukvapte se ale, situaci můžete vyřešit svépomocí. 

Naštěstí pro tyto situace existují specializované programy, které dokáží obnovit, zachránit či opravit vaše ztracená data během několika minut. Z bezplatných programů můžeme doporučit EaseUS Data Recovery Wizard, se kterým zvládnete zachránit běžné dokumenty, fotografie a menší videa. Dokud nebudete potřebovat zachránit celovečerní film o několika gigabajtech, tak si s bezplatnou verzí plně vystačíte. 

EaseUS Data Recovery Wizard dokáže zachránit data i naformátovaných disků, tedy pokud jste čerstvě instalovali operační systém a opomenuli některé důležité soubory. Pomocníkem se EaseUS stane i v případě, že máte PC napadené virem. EaseUS využijete při práci s HDD, SSD, ale také s USB flash disky či paměťovými kartami. Samozřejmostí je dále obnova souborů z vysypaného koše, obnova dat z fyzicky poškozeného disku a další, viz níže. 

Co dalšího může EaseUS Data Recovery Wizard nabídnout?

  • Obnova souborů i po vysypání koše
  • Obnova dat dokonce i po formátování disku
  • Obnova dat po havárii pevného disku
  • Obnova dat po chybě rozdělení (tzv. partitioning error)
  • Bootovací médium založené na WinPE
  • Uživatel může vybrat, které typy souborů chce obnovit
  • Obnova dat nejen z pevného disku, ale také USB flash, paměťových karet, Zip, disket a jiných médií
  • Zdarma služba file repair, neboli oprava poškozeného souboru
  • Obnova 2 GB dat zdarma
  • Podpora souborových systémů: FAT12, FAT16, FAT32, NTFS/NTFS5

Ať už svěříte záchranu důležitých dat jakémukoliv programu či servisu, stále platí jedno cenné pravidlo. Čím déle počítač pracuje po ztrátě důležitého souboru, tím se radikálně snižují šance na jeho záchranu. O instalacích to platí dvojnásobně. Tedy pokud čtete tento článek však, důrazně doporučujeme si nainstalovat alespoň bezplatnou verzi EaseUS Data Recovery Wizard, kterou v případě potíží můžete okamžitě zapnout a soubor zachránit v rámci několika minut.

EaseUS Data Recovery Wizard podporuje počítače s Windows OS i Mac OS. Verze pro Mac je dokonce prvním softwarem svého druhu, který přímo dešifruje a obnovuje zařízení s bezpečnostním T2 čipem, tedy nejnovější počítače společnosti Apple vydané od roku 2018 (iMac Pro, Mac Pro, Mac Mini, MacBook Air, MacBook Pro).