Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Japan Display staví továrnu pro Apple za 1,4 miliardy dolarů

Apple stále hledá cesty jak vyrábět komponenty pro své produkty co nejlevněji a ve stále rostoucím množství, což obvykle znamená tam, kam na jeho mnohamiliardové rezervy nedosáhne americký „berňák“.

V tuto chvíli tak nově víme o tom, že jeden z předních výrobců displejů, japonská společnost Japan Display, začíná pro Apple stavět novou megatovárnu za 170 miliard jenů (~1,4 miliardy dolarů / ~35 miliard Kč). Jakmile bude dokončena, její velká výrobní kapacita bude primárně sloužit Applu k výrobě LCD displejů pro iPhony. Apple přitom celou továrnu financuje.

Na oplátku od Japan Display získává exkluzivitu využití většiny jejích výrobních kapacit. V továrně bude Japan Display vyrábět i pro jiné své zákazníky, ale většinově bude sloužit Applu. Předpokládá se, že v roce 2016, kdy dojde ve městě Išikawa v centrálním Japonsku k jejímu spuštění , vzrostou celkové výrobní kapacity LCD displejů v Japan Display o 20 %.

Apple tím získá další skvělý zdroj pro stále rostoucí počet prodávaných „iZařízení“. Kromě toho je mu podaří uplatnit 1,4 miliardy dolarů z obrovských rezerv, které drží mimo USA, aby nepodléhaly zdanění. Stejně tak lze očekávat, že z takto držených peněz bude financovat případné náklady na výrobu, jak to už dělá mnohde jinde.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Japan Display staví továrnu pro Apple za 1,4 miliardy dolarů

Žádné komentáře.