Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

LG G4 nenese Snapdragon 810 ale 808. Podle Qualcommu není důvodem přehřívání

Nedávno vyšlo najevo, že telefon LG G4 oproti původnímu očekávání není vybavený SoC Snapdragon 810, ale 808. Podle některých názorů za tím mělo stát přehřívání, proti tomu se ale Qualcomm ohradil.

LG G4 byl považovaný za jeden z telefonů, který ponese osmijádrový Snapdragon 810 od Qualcommu. Nestalo se tak. Když koncem dubna vyšlo najevo, že LG sáhla namísto něj vybavila smartphone G4 šestijádrovým Snapdragonem 808, který se liší i mírně pomalejším GPU a podporou LPDDR3 namísto LPDDR4, začaly to mnohé zdroje vysvětlovat obligátním přehříváním S810.

Qualcomm proti těmto slovům vystoupil a prohlásil že nejsou pravdivá. Ani nemohou být - podle Qualcommu se totiž LG rozhodla použít Snapdragon 808 již před rokem, kdy ještě kauza neexistovala. Gé čtyřka zkrátka měla být šestijádrovým modelem vybavena od začátku a zprávy a o použití osmijádra neměly reálný základ.

Toto vysvětlení dává smysl i s ohledem na fakt, že LG se Snapdragonu 810 nevyhýbá - jen se objeví v jiném modelu. Konkrétně jím je vybavený G Flex 2. Z ostatních výrobců jej používá například HTC ve One 9. Zdá se, že jediným výrobcem, který se rozhodl Snapdragon 810 vynechat, je Samsung. Ten měl ale pro své rozhodnutí více důvodů a jedním z nich byla cenotvorba Qualcommu, která přišla korejskému výrobci neadekvátní. Protože je ale spolupráce výhodná pro obě strany, rozhodli se ji oba výrobci na příští rok obnovit.

Zdroje: 

Diskuse ke článku LG G4 nenese Snapdragon 810 ale 808. Podle Qualcommu není důvodem přehřívání

Žádné komentáře.