Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Linus Torvalds se vrátil ke GNOME 3

Linus Torvalds
... a dnes ráno měl k snídani rohlík s máslem a medem, slušelo by se dodat. Je zajímavé, jak nepodstatná, více než měsíc stará informace, zvládne probublat internetem..

Zkrátka a dobře, Linus Torvalds se po nějaké době s Xfce a KDE vrátil k desktopu GNOME 3. Dle jeho slov je zde znát pokrok a když se výchozí prostředí doplní o nějaká ta rozšíření (Flippery, GNOME Tweak Tool), je jeho používání hned veselejší. Natolik, že Linus switchnul zpět na GNOME. To ale není ta pravá legrace.

Ta začne ve chvíli, kdy se pořádně podíváte na datum jeho komentáře na G+ profilu jistého Srirama Ramkrishny, kde Linus celou věc probíral. 27. ledna je už opravdu dávno. Kdyby Linus tento svůj komentář dal přímo do svého G+, přečetli bychom si tuto „žhavou celebritní novinku“ hned ten den, takto holt byla vylovena z hlubin služby G+ až nyní a Phoronixem rozšířena jako evangelium do IT světa.

Možná proto, že to sám považuje za ne tak podstatné, o tom Linus na svém G+ nepsal. To ale neznamená, že není ve schopnosti novinářů vylovit jakoukoli málo podstatnou, či úplně nepodstatnou věc z hlubin internetu a nenapsat o ní článek. Vídáme to na českých zpravodajských webech (kde se také dozvídáme, že někde v Alabamě uvízl pejsek v kanálu a zachránil jej statečný papoušek, který zavolal 911) a vídat to budeme i nadále. Na Linusově přechodu zpět na GNOME je určitě zajímavé to, že prostředí tedy zjevně prodělává pozitivní vývoj. Ty tam jsou doby, kdy KDE 4.0 byla naprostá hrůza, současná verze je již podstatně sympatičtější a totéž platí i pro příchod GNOME 3 a GNOME Shellu před necelými dvěma lety oproti současnému stavu, kdy tu máme GNOME 3.6, jsme blízko vydání verze 3.8 a máme k dispozici dostatek rozšíření, které z GNOME dělají použitelný desktop, podobně jako Rozšíření dělají z Firefoxu použitelný prohlížeč.

Jinak jestli měl Linus k snídani to či ono samozřejmě nevíme, ale máslo a med asi není typická americká či finská snídaně :-).

Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Linus Torvalds se vrátil ke GNOME 3

Úterý, 5 Březen 2013 - 13:13 | Izak | Ja vim jedno 100%, mel vcera Salmiaky ;-)) ......
Pondělí, 4 Březen 2013 - 20:47 | Rovano | Na severu mě učili jest med s něčím slaným ;-)
Pondělí, 4 Březen 2013 - 14:38 | BTJ | "To ale neznamená, že není ve schopnosti...
Pondělí, 4 Březen 2013 - 13:49 | Rudolf Dvořáček | Takové problémy bych chtěl mít.

Zobrazit diskusi