Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LXQt už je úspornější než Xfce, na LXDE ale stále nemá

Nejak to nechapu, na PC mam tolik vykonu, ze me tohle absolutne nezajima a samozrejme tam mam Cinnamon, protoze je proste nejlepsi a nebudu tu o tom s nikym diskutovat! :-)

No a pokud bych potreboval pro stare PC nebo netbook nejakej hodne nenarocne prostredi, tak nasadim fluxbox (obdoba openboxu) a podivejte do grafu, kde ten openbox je.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Openbox nie je pre každého. Tam už je len krok k príkazovému riadku ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi to niekto rieši. Sám som dlhú dobu používal Fluxbox ale po objavení jednej chyby ktorá mi znemožnila používať kúpený SW som musel na chvíľku prejsť na openbox, ale OB sa na FB nechytá ale nakoniec ako sa mršilo GTK+ a nedali sa normálne používať aplikácie v GTK v3 s aplikáciami v GTK v2 tak som radšej prešiel na KDE čo najďalej od GTK

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžu se zeptat co to bylo za chybu? Sám Fluxbox několik let používám a celkem by mě zajímalo, v čem je Openbox jiný. Případně budu rád za nějaké porovnání Fluxbox/Openbox.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chyba sa dotýkala len jedného SW a to BricsCAD-u a to tak že kým som ho používal v trial verzii všetko fungovalo ale akonáhle som ho aktivoval tak pracovná plocha plogramu zošedla a nedalo sa tam pracovať, ale program ináč fungoval. Riešil som to aj priamo s ľuďmi z BricsCADu ale na nič sme neprišli. Dalo sa to obísť deaktiváciou a následným otvorením programu a potom aktiváciou.
Tak som bol nútený prejsť na iný WM skúšal som OB, IceWM, a ešte pár ale každý mal nejaké nedostatky oproti FB. A čo mi najviac vadilo na OB oproti FB v prvom rade konfiguráky v xml, OB si pri niektorých programoch nevedel vynútiť správanie okien oproti tom FB som stým nemal problém.
A potom sa mi párkrát rozbila konfigurácia čo sa mi pri FB nikdy nestalo ale nakoľko som mal konfiguračné súbory zálohované tak to bola len nepríjemnosť a následným pre kopírovaním konfiguráky a reštaurovaním OB bolo všetko v poriadku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky moc. Jsem si právě říkal, že by stálo za to se porozhlédnout po ostatních WM, jestli mi něco nesedne lépe, ale asi se na to vykašlu a zůstanu spokojeně u FB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keby meniť tejto nepríjemnosti tak som asi stále pri FB. Aj keď by som asi už veľmi škrípal zubami kvôli GTK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Panejo, tomu říkám migrace ... Fluxbox > Openbox > (nic mezi) > KDE ... :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ber to tak že som vymenoval len to kde som vydržal viac ako pol roka. Niečo neprešlo ani cez virtuálku :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sa čudujem že tam nie je porovnanie s KDE5 keď je na tom lepšie ako Gnome 3.
Ináč na starom notebooku som skúšal Lxqt aj s openbox-om aj s kwin-om s kwin-om sa mi to zdá použiteľnejšie ale aj tak to bude ešte potrebovať čas na dorobenie. Ale som rád že je ešte niečo v Qt ako konkurencia k GTK okrem KDE

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz sa moc v linux desktopre neorientujem (aktivne som linux na desktope pouzival cca v dobe KDE 1.0) ale tato veta mi moc k pochopeniu nepomaha:

"Zatímto vypadá, že z desktopu LXQt by se mohlo stát něco jako mírně náročnější nástupce LXQt"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde je v porovnani fvwm? A proc jeste nikdo neforknul Gtk 2?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty tabulky... nakopal bych všechny grázly, co je vymejšlej. Cinnamon v LM 18 na desktopech prostě pohodička, na noťasech jak kdy, ale to je daný konstrukčně. Tohleto s tou tabulkou je zas taková diskutabilní záležitost, to nelze brat vážně, ikdyby ty hodnoty byly buhví kde, realita je taková jako vždy, stroj od stroje předvádí něco jiného...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navíc to je pouze o tom, než spustíš aplikaci, která vyžaduje něco (službu, program), která ve "velkých" prostředích běží rovnou. Spustí se pak i v OB či LX** a rozdíl je nakonec minimální. A pokud na PC spustíš pár aplikací, které běžně okupují jak operační paměť, tak procesorový výkon, je rozdíl zanedbatelný.

Je fajn si udělat reálný test na slabším stroji. Já to udělal, monitoroval jsem to přes ssh a rozdíl při běžném užívání byl LXDE vs KDE4 někde kolem 100-150MB paměti. "Překvapivě" u zatížení CPU se rozdíl konal v rozmezí 1-5% na dvoujádrovém APU, pokud samozřejmě nebyla spuštěna náročnější aplikace. Ale ano, po startu systému to vypadá "hezky" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.