Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Mark Papermaster hovoří o Spectre, Kaby Lake-G a Vega 20 s podporou FP64 [video]

K příležitosti CES 2018 poskytl senior vice-prezident přes technologie AMD, Mark Papermaster, rozhovor, ve kterém odpověděl na několik dotazů týkajících se nových APU, Kaby Lake-G nebo 7nm Vegy…

První dotaz směřoval na bezpečnostní hrozby Meltdown a Specter. Krom rekapitulace již známého, tedy že obě hrozby vycházejí ze spekulativního provádění instrukcí, Meltdown se AMD netýká, první varianta Specter byla vyřešena aktualizacemi operačního systému a druhé varianty stále probíhá zjišťování, zda či jak by mohla produkty AMD ohrozit.

Z nových produktů došla řeč na Ryzen Mobile (APU Raven Ridge) a Ryzen, ale šlo v podstatě o rekapitulaci doposud známého. Zajímavější byla Papermasterova reakce na Kaby Lake-G. Situaci vysvětlil tak, že stejně jako je filozofií AMD dodávat své procesory i do systémů, které obsahují grafickou kartu konkurence, tak je v zájmu AMD dodávat její grafické čipy i do systémů, které obsahují procesor konkurence. V tomto případě tedy notebooků s procesorem Intel.

Závěrem se Papermaster dostal k 7nm výpočetnímu GPU Vega, o kterém jsme doposud hovořili jako o Vega 20. Prvním produkt osazený tímto jádrem bude spadat do řada Radeon Instinct. Papermaster potvrdil, že stejně jako je toto jádro určené a optimalizované pro akceleraci strojového učení, tak cílí i na výpočetní systémy s důrazem na double-precision. AMD tedy znovu (nicméně poprvé veřejně) potvrdila, že Vega 20 krom podpory pro rychlé Int8, FP16 a samozřejmě FP32 výpočty podporuje i rychlé FP64.

Diskuse ke článku Mark Papermaster hovoří o Spectre, Kaby Lake-G a Vega 20 s podporou FP64 [video]

Žádné komentáře.