Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft Arc Touch Mouse v předprodeji

Microsoft Arc Touch Mouse
O téhle myšce se hovoří hodně. Po Apple bude další s dotykovým polem, i když se nejedná o celou velkou přední část, jako u té jablečné, ale je to pouze malá ploška mezi pravým a levým tlačítkem nahrazující současné kolečko. Microsoft jí právě vystavil na svém webu, a tak vám můžeme přinést další informace, jak vlastně bude fungovat a kdy se dostane na trh.

Použití dotykové plochy bude simulovat klasické kolečko s tlačítkem, ale na některé věci si uživatel bude muset teprve zvyknout. Pomalým pohybem prstu po ní dochází k pomalému rolování, pokud po ní prstem švihnete, stránka se rozletí, podobně jako to umí některé myši s kolečkem už dávno. To ale není všechno. Horní a dolní část funguje pro posun po celé stránce nahoru a dolů, střední část je pak programovatelná a uživatel si k ní může přiřadit jakoukoliv "myší funkci", přednastaveno je otevření nové záložky. Pokud prst na středu podržíte a budete myší pohybovat, bude se pohybovat i okno, nad kterým se právě nachází kurzor.

Microsoft Arc Touch Mouse Microsoft Arc Touch Mouse

O myšce se ale nehovořilo jen kvůli dotykové plošce, k vidění totiž byla i v rozvinutém stavu. K tomu je nyní už velmi prosté vysvětlení. V Microsoftu se asi už někomu nelíbily tašky s notebooky nadité vypouklými myšmi a s tímto modelem to udělali tak, že když ji nepoužíváte, narovnáte ji a tím se vypne. Jakmile ji opět ohnete, probudí se, což je indikováno zelenou LEDkou. Arc Touch Mouse používá BlueTrack, takže by neměl být problém s ní pracovat na opravdu různých materiálech, myš má nano USB přijímač, což je pro notebookové myši již standard, se dvěma AAA bateriemi by měla vydržet pracovat alespoň šest měsíců. Pokud by snad měl někdo obavu, že mu bude chybět cvakání kolečka při jeho otáčení, pak nemusí mít obavu, Arc Touch Mouse toto simuluje drobnými vibracemi.

Microsoft Arc Touch Mouse

Zahlédnuta už byla v polovině srpna v jistém německém eshopu a tam udaná cena opravdu sedí, Microsoft oficiálně píše, že bude stát 69,95 USD (ano, na eura je to stále 1:1) a už se v USA dá předobjednávat v e-shopech Amazon.com, BestBuy.com a Buy.com, expedována bude ovšem až začátkem prosince. V USA to pod stromeček stihnou, jinde si ale budou muset zájemci počkat až do ledna.

 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Microsoft Arc Touch Mouse v předprodeji

Sobota, 4 Září 2010 - 15:30 | zaitzev | Mě by spíš zajímalo kolik narovnání vydrží, než...
Sobota, 4 Září 2010 - 01:09 | Kert | Taky se bude prodávat tak moc jako poslední...
Pátek, 3 Září 2010 - 18:57 | Nox | Nebolo by skutocne video? Nie render.
Pátek, 3 Září 2010 - 15:35 | Torx Miller | to je na co dobre, na Counter Strike?
Pátek, 3 Září 2010 - 15:32 | xvasek | Mít bluetooth, tak ji beru.

Zobrazit diskusi