Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Micron přivítal v Hybrid Memory Cube konsorciu Microsoft

Hybrid Memory Cube (by IBM)
Microsoft se přidal k Hybrid Memory Cube konsorciu, jehož je Micron lídrem. Zamýšlí tím Microsoft něco? Vypadá to, že ani ne…

Pokud by vám náhodou pojem Hybrid Memory Cube nic neříkal, pak vězte, že jde o způsob stohování paměťových čipů za pomocí Through-silicon vias (TSV), což by mělo umožnit spolu s logickou vrstvou spojenou se samotnými paměťovými čipy právě pomocí TSV značné zrychlení propustnosti, prý až 15× oproti současným DDR3 pamětem. A tak není divu, že Hybrid Memory Cube přitahuje pozornost nejen technologických výrobců, ale i takových hráčů, jako je Microsoft, který se k HMCC přidal.

Vyvstává samozřejmě otázka, co tím Microsoft sleduje, neboť by si ho asi těžko někdo zařadil mezi výrobce pamětí. Microsoft z toho může teoreticky těžit, rychlé paměti se mohou hodit pro další generaci herní konzole. Může také teoreticky přiložit ruku k dílu a řešit jistou optimalizaci práce s HMC po stránce softwarové, může si pro HMC klidně přichystat optimalizaci pro Windows. Možností je zkrátka vícero a přestože jsou to všechno spekulace, jistý smysl přítomnost Microsoftu v HMCC dává.

Multicore CPU + Hybrid Memory Cube

 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Micron přivítal v Hybrid Memory Cube konsorciu Microsoft

Žádné komentáře.