Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft představí Xbox 720 již 21. května

Xbox event
Za necelý měsíc bychom se měli minimálně dozvědět podrobnosti o chystaném „příštím Xboxu“ přezdívaném Xbox 720. Jestli Microsoft přijde i s reálným železem, nebo oznámí termín, to je samozřejmě otázka do pranice, ale termín akce tedy již oznámil…

Xbox Next (nebo chcete-li Xbox 720) bude odhalen v Redmondu 21. května v 10 hodin dopoledne tamního času. Kde jinde než na Microsoft Xbox kampusu. Vedle herní konzole příští generace o něm Microsoft hovoří jako o systému pro TV a zábavu obecně. Píše se rok 2013, takže předpokládejme mimo jiné, že i Xbox naskočí do 4k vláčku.

Věta „On that day, we will share our vision for Xbox, and give you a real taste of the future…“ v tiskovém prohlášení Microsoftu dle mého znamená, že reálná dostupnost Xboxu 720 nebude hned, ale později, podobně jako tomu je s Playstation 4. Každopádně 21. května se dozvíme všechny podrobnosti jak o konzoli, tak Kinectu 2, který ji provází a všech služeb, s nimiž přijde na svět. O 19 dní později pak Microsoft bude pokračovat v této své informační kampani na Electronic Entertainment Expo (E3) v Los Angeles.

Xbox event

Připomeňme, že se všeobecně očekává, že hardwarově na tom bude Xbox 720 podobně jako Playstation 4. Má být též poháněn kombinací AMD CPU a AMD GPU (patrně v podobě APU rodiny Fusion) s 8 GB DDR3, pevným diskem a prý i Blu-ray mechanikou. Zpětná kompatibilita s Xboxem 360 bude přítomna. Ale to vše jsou zatím neoficiální specifikace, pravdu se dozvíme za měsíc.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft představí Xbox 720 již 21. května

Žádné komentáře.