Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft prezentuje výsledky Project Olympus, systémy má Nvidia, AMD i Intel

Nvidia Hgx 1
Pět měsíců po ohlášení Project Olympus, modelu otevřeného vývoje hardwaru pro akceleraci umělé inteligence a zpracování velkých objemů dat, se Microsoft pochlubil s prvními výsledky…

Microsoft vnímá Project Olympus jako open-source iniciativu pro vývoj cloudového hardwaru nové generace. S komunitou OCP (Open Compute Project), kterou tvoří známí výrobci hardwaru, vývojáři softwaru a společnosti realizující kompletní řešení, během minulého roku pracoval na přípravě tohoto nového hardwarového modelu, jehož pravidla zveřejnil v listopadu.

Microsoft Project Olympus 01Microsoft Project Olympus 02

Intel oznámil, že v rámci svého podílu počítá s procesory Xeon postavenými na architektuře Skylake. Do budoucna plánuje zahrnout možnost rozšíření o akcelerátory Intel FPGA a Intel Nervana. AMD nabídne procesory Naples, až 32jádrové / 64vláknové Zeny, které odhalila v úterý. Microsoft dále pracuje se společnostmi Qualcomm a Cavium na přípravě ARM64 cloudových serverů kompatibilních s Project Olympus.

Microsoft Project Olympus 03

Společně s Nvidia ohlásil Microsoft nový formát určený pro GPU akcelerátory umělé inteligence, který autoři označili jako HGX-1. Nvidia jej odprezentovala s osmicí GPU Pascal P100 propojených rozhraním NVLink. Tyto systémy je možné spojit po čtveřicích pro dosažení až 32 GPU-akcelerátorů.

Microsoft Project Olympus Partners

Zdroje: 

Diskuse ke článku Microsoft prezentuje výsledky Project Olympus, systémy má Nvidia, AMD i Intel

Středa, 15 Březen 2017 - 07:40 | zvuk | Děláte v oboru ? v DB nebo BI ? a celkově proč si...
Středa, 15 Březen 2017 - 00:16 | mimi1vx | Sparc je jako takovy prakticky mrtev. A power ?...
Úterý, 14 Březen 2017 - 16:55 | zvuk | S POWER/SPARC se nepočítá ?

Zobrazit diskusi