Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft Store patrně chystá prodávat i hardware

V Microsoftu hardware vyvíjet i vyrábět umí. Přestože spoustu svých i cizích výrobků zabil špatným marketingem a obchodní politikou, jejich produkty se svým uživatelům často dostávají pod kůži na dlouhá léta.

A zatímco ostatní původně čistě softwarové distribuční sítě typu Steam se pomalu či rychleji prokousávají k prodeji fyzických produktů, na straně Microsoftu se dlouho nic nedělo, ačkoliv prodej vlastních výrobků v Microsoft Store by umožnil lepší podíl na marži a hlavně protlačit uživatelům produkty přímo pod nos. To se však může brzy změnit.

Jak upozornil na Twitteru uživatel WalkingCat, povedlo se mu nalézt v Microsoft Store nabídku s produkty Surface, které momentálně v obchodě nejsou běžně přístupné. Link, který je v záhlaví tweetu uveden, však v době vydání tohoto článku už nefunguje.

Na rozdíl od webového obchodu, se kterým Microsoft momentálně vládne, má inzerce v Microsoft Store pár výhod. Když pomineme předpokládanou kartu v samotném obchodě, pak jeho dlaždici si jen tak z Windows neodinstalujete. Běžný uživatel si navíc většinou nechá dlaždici i na liště, takže dřív nebo později na ni prostě klikne. Webový obchod naproti tomu musíte hledat, pokud o něm vůbec víte.

A vzhledem k tomu, že se v Microsoft Store můžeme těšit přítomnosti aplikací třetích stran, dá se předpokládat, že si zde časem budeme moci pořídit i nějaký hardware mimo produkci Microsoftu.

Kdo ví? Třeba tam jednou budeme moci nakupovat i androidí telefony.

Zdroje: 

Drahomír "DrStr" Strouhal

Mám opravdu rád vědu a techniku. Kdo ví? Třeba se tím jednou budu živit.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft Store patrně chystá prodávat i hardware

Pátek, 3 Listopad 2017 - 20:36 | Bedrich | Leccos je tam levnejsi, nez na Steamu. Ale i...
Pátek, 3 Listopad 2017 - 10:41 | RedMaX | Microsoft Store nevedu vubec. Z Windows 10 jsem...
Pátek, 3 Listopad 2017 - 10:06 | Peter Fodrek | tak, ked tam moze byt Linux (aj ked mne tam...

Zobrazit diskusi