Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nosné rameno, instalace

Arctic Z2
Firma tradičně se zabývající chladiči CPU a GPU a věcmi s tím souvisejícími (teplovodivé pasty) nám postupem let penetruje i jiné obory. Před pár lety jsme tu od nich měli 550W napájecí zdroj, dnes jsou to stojany pro LCD…
Arctic Z1, rameno/ruka

Nosné rameno (tedy přesněji řečeno horní končetina skládající se z ramene, paže, lokte, předloktí, zápěstí a konečně pak ruky v podobě vlastního LCD :-) se skládá ze dvou/tří sekcí. Dvě umožňují prakticky libovolné polohování monitorů po ose X a Y a do jisté míry i rotace kolem osy Z. Trochu jinou rotaci kolem Z nabízí samotné uchycení monitorů, klouby jsou na ramenu tedy celkem tři. Vše, co popisujeme, platí samozřejmě i pro obě ramena 2×LCD modelu stojanu.

Arctic Z2, uchycení kabeláže

Dva z kloubů nesou očka pro kabeláž a pojmou jí celkem dost, zde netřeba mít obavy. Ty si nechte pro skutečnost, že očka se lámou (nám se podařilo jedno zlomit během pár dnů, to cosi vypovídá o dlouhodobé životnosti oček, kterým tak konkurují snad jen očka na punčochách).

Arctic Z2

Takto pak vypadá modelové uchycení 27" S-IPS hi-end monitoru Dell a 22" TN Fujitsu-Siemens zepředu…

Arctic Z2

…a zezadu.

Jak vidíte, možnosti polohování obou monitorů vůči středu stojanu a vůči sobě samotným jsou prakticky neomezené, stojan se tak dá použít kupříkladu i pro uchycení LCD dvou pracovníků sedících u stolů proti sobě, či jinak. Fantazii se meze nekladou, nejbližším limitem z tohoto hlediska je nosnost stojanu - Arctic udává jako limitní 27palcové monitory - skoro si myslíme, že tím myslel spíše nějaké levnější TN modely, náš těžký S-IPS Dell s poctivým podsvícením i mechanickým provedením je už na hraně schopností stojanu, ale o tom až za chvíli.

Instalace je poměrně snadná. Na obě plošky stojanu nalepíme gumové podložky, stojan připevníme ke stolu. Následně nasadíme a utáhneme jistě v požadované výšce, nasadíme rameno (ramena) a přišroubujeme LCD - u kterých samozřejmě nejdříve odstraníme jejich původní stojany. Toť vše, cokoli dalšího již souvisí jen s polohování monitorů a problémy, které s tím souvisejí…

Tagy: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Test: monitorové stojany od Arctic Cooling

Pondělí, 2 Duben 2012 - 08:45 | NRX | Som rád za túto recenziu, lebo svojho času som...
Sobota, 31 Březen 2012 - 09:29 | Mem | Taky díky za otestování, osobně používám u...
Pátek, 30 Březen 2012 - 21:02 | AK | Díky za test, nad nějakým stojanem pro 2x LCD...
Pátek, 30 Březen 2012 - 18:47 | BTJ | No, nejdriv jsem si rikal, ze za ten dvoj budou...
Pátek, 30 Březen 2012 - 12:03 | TyNyT | Mně teda tyhle stojany přijdou jako dost "...

Zobrazit diskusi