Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

NEC a Lenovo v Japonsku spojují síly

NEC Mate

O společnosti Lenovo se u nás v podstatě nevědělo do doby, než koupila od IBM divizi osobních počítačů. Naopak značka NEC vám jistě neznámá není, mnozí ji určitě pamatujete nejen coby značku jedněch z prvních CD-ROM mechanik. Kombinace těchto dvou značek by nyní měla zajímat především obyvatele Japonska, tam se totiž obě společnosti (Lenovo Group, NEC Corp.) dohodly na vytvoření společného podniku s názvem NEC Lenovo Japan Group, pod touto skupinou pak bude působit Lenovo NEC Holdings B.V. se sídlem v Nizozemsku. Lenovo si nárokuje 51 %, NEC 49 %. Šéfem se stane Hideyo Takasu, dosavadní prezident NEC Personal Products, výkonným předsedou Roderick Lappin, současný prezident Lenovo Japan. Lenovo zaplatí NECu formou vydání nových akcií $175 miliónů.

Možná si taky sami vzpomenete na některé zajímavé počítače, které od NECu pocházejí. U nás se s nimi nesetkáte, ale informovali jsme např. o NEC Mate, kdysi dokonce s procesory Transmeta.

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku NEC a Lenovo v Japonsku spojují síly

Žádné komentáře.