Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia High-Speed Interconnect

Mozno mi nieco uniklo, ale nechapem pointu takehoto riesenia. Ak ide v podstate o povodne cipy s rozhranim AGP 8x tak predsa na PCI Express nepojdu o nic rychlejsie (skor o nieco pomalsie, kvoli zbytocnemu medziclanku v podobe AGPPCI Express mostika). Takze okrem marketingovych vyhod toto riesenie ziadne vyhody nema.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Cipy na prvnich PCI grafikach byly taky obcas stejny jako na VL-BUS nebo dokonce ISA kartach. Je to jen docasny reseni. Jestli budou desky rovnou s bez AGP, aby do nich bylo hned co strcit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snažil jsem se informaci o bridgi mezi AGP 8x a PCI Express nalézt na webu nvidie, ale nepochodil jsem. Pomůže někdo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže, kdy ty zařízení jedou najednou? Když běží Tv karta, tak nepracuju s diskem. Když nadrávám z Tv karty, tak víc než 35MB/s (i se zvukem) zapotřebí není. Pokud mi uvedeš konkrétní příklad běžné činnosti, která je omezena přenosovou rychlostí PCI...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jenže kdo používá SATA řadič do PCI? Lidí, kteří SATA používaj je nkolik málo % (v porovnání s PATA) a i těm pár procent toho využívá proto, že má řadič integrovaný na desce. Síťovka i FW řadič je dneska taky na každé alespoň trochu slušné desce. A TV karta? I ta, která zvládá plný PAL "nevypotí" víc, než 31,7MB/s. Majorita dnešních počítačů má PCI sloty prázdné. Ostatní pak mají buď Tv kartu, nebo slušnější zvukovku.
 
K dnešnímu tématu: Že by AGP-PCI expres můstek poskytoval výkon vyšší, než standardní AGP8x se mi nezdá; první testy ukazovaly úplný opak...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PCI Express se natahují směrem "dozadu", vždycky přitom platí, že karta s nižší rychlostí jde provozovat ve slotu s vyšší rychlostí. Takže x1 jde do x4 i x16 slotu a x16 půjde do x32 (pokud ho udělají).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Nižší cena, rychlejší nástup na trh... Že tomu ještě věříš. Při nástupu AMR (pro modemy a komunikační karty) se prezentovalo totéž. Výsledná cena byla stejná a výhody nulový. Taktéž řadič integrovaný přímo v jádře AMD 64. Slibovaný levnější desky... A jsou dražší, než pro XP.
 
PCI X je jen další tah pro zvýšení nekompatibility a přinucení zákazníka koupit nový (kompatibilní) hardware. Je to stejné jako s tvarem konektoru a voltáží AGP. Obojí bylo taky stále měněno, takže když si člověk koupí novou desku, musí si koupit i novou grafiku. Když si koupí novou grafiku, musí si koupit i novou desku...
 
A jak to bude s nástupcem PCI X16 ? Bude to PCI X32, tedy zase delší slot? Bude to opět znamenat, že PCI X32 nebude s PCI X16 kompatibilní?
Posune PCI X dnešní PCI na stejnou úroveň, kam před pár lety posunulo PCI sběrnici ISA? Která v té době stejně pro 90% karet svojí rychlostí stačila... Jaké domácí kartě (kromě grafiky) nestačí 133 (popř 266) MB/s dnešní PCI sběrnice...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no-x : jenže ta zařízení žerou přenosovou kapacitu PCI i když jsou integrovaná na desce, navíc PCI má jednu kapacitu sdílenou pro celou sběrnici, PCI Express je poit to point, tedy každý slot má pásmo celé pro sebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uznávám, že pro věci jako je Gigabitový ethernet se PCI exp. využije. Ale pro 99% dnešních systémů je i staré PCI předimenzované...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2no-X: Never tomu, +-130MB/s neni uz nic moc, kdyz ti jeden disk zvladne uz klidne neco kolem 40 - 50MB/s, sitovka 10MB, naka ta TV karta + vsechny ty integrovany zarizeni jsou taky pripojeny na PCI. To ze mas volny sloty nema nic spolecnyho s tim, jak se PCI pouziva.

Osobne si ale myslim, ze daleko lepsim krokem by bylo udelat rozhrani na optice.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lajcky nazor: kdyz nahravam z TV karty,  lezou videodata do procesoru, zkomprimuji se, lezou na disk. Mezitim lezou na zobrazeni do grafarny. A to samy se zvukem a zvukovkou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PeterM: No, tohle řešení má výhodu menších nákladů jak při vývoji, tak při výrobě. Dál to umožňuje rychleji s těmi grafikami přijít na trh (i když mne teda s tou druhou polovinou roku zklamali). Podobný postup je použit kupříkladu u většiny dnešních SerialATA disků (jde o IDE disky s můskem na SerialATA) atp.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rudidlo: No, nVidia to skrývá pod označením HSI (High-Speed Interconnect), ale jak se můžeš dočíst tady, tak sám zástupce nVidie to přímo řekl:

 None of these solutions will have native PCI Express interconnects, however, so nVidia has developed a bridge chip solution -- dubbed HSI or "High Speed Interconnect" -- to translate the AGP 8X connections on existing graphics cards to PCI Express and back again. Tamasi claimed that, even with the bridge chip, the main benefits of PCI Express are fully realized including its bi-directional nature, isochronous guaranteed bandwidth, and increased bandwidth. He stated that the graphics chips, though designed for AGP 8X, are capable of supporting much higher data rates, so performance should actually be even higher than with current AGP 8X versions. This may be true, but a native PCI Express solution that doesn't involve a bridge chip would still have a cost benefit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek nVidia High-Speed Interconnect.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 no-X  -  pokud dáš do dnešního PCI SATA řadič, pověsíš na něj 2 disky v RAID 0 tak jsi na naprosté hraně propustnosti PCI a to tam spousta lidí chce mít ještě TV tuner, síťovku, FireWire atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.