Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia licencovala SLI pro Core i5/i7 čipsety

Myslím, že pro běžného uživatele by mohlo být zajímavé Hybrid SLI, kdy by při běžné kancelářské práci pracoval s grafikou na MB a při hrách apod. by běžel na samostatné grafické kartě. Využití více grafických karet by pak mohlo být zajímavé ani ne tak pro hraní her, jako pro nějaké složitější výpočty, kódování videa atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud na Quad SLI bude škálovatelná i CUDA a pojede to dobře, tak na encoding videa to spolehlivě využiju. :)
Máte-li jiný tip na dostupný vysoký výkon za nevelké peníze, sem s ním...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a budu aj nove chipsety od nVidie pre intel??

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> vajaj:
Proč myslíš, že Nvidia licencovala SLI pro tyhle platformy? ;-) Protože čipset jako takový je součástí procesoru. Nvidia k tomu může maximálně udělat to, čemu se dnes říká jižní můstek, tzn. SATA, LAN, PCI, rozhraní pro HD Audio a pár dalších na pohled nepodstatných drobností, které jsou v pozadí fungování PC nezbytné.
Myslím, že nevěštím sám situaci, kdy se Intel octne na antimonopolním koberečku za integraci čipsetů do procesorů, čímž efektivně znemožňuje konkurenci jakékoli konkurenční čipsety vyrábět. Pokud se tak stane, může být ohrožen i procesor AMD Fusion (ten by to měl mít taky ;-). Pokud se tak nestane, Nvidia časem s čipsety zcela skončí - nebude je k čemu párovat (teda pokud nebude dělat ty jižní můstky ;-). Každopádně bude mít utrum s integrovanýma grafikama - stěhují se do procesoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Nvidia SLI a čipset Intel P55.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Nvidia licencovala SLI pro Core i5/i7 čipsety.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale integrované grafiky Intel včetně těch nejlepší jako 4500MHD (neplést s Městskou Hromadnou Dopravou) jsou v porovnání s konkurencí (ION, AMD 785G) velmi bídné, takže možná vzniknou i nějaké ty Intel platformy s jakoby integrovanou grafikou od Nvidia, jen v podstatě půjde o dedikovanou kartu připájenou na desce

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MACHINA: Si myslím že 4500MHD má se samotným MHD přeci jen něco společného, někdy jede a někdy nejede, 4500MHD ve hře a MHD na lince

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevidim jedinej důvod používat ten čipr vod Nvidia když místo 2x8 PCIe 2.0 budu mít 2x16 PCIe 1.1. Uplně lautr k hovnu a ještě to bude žrát šťávu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>> kert:
Pokud je mi známo, nForce 200 dělá také PCIe 2.0.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO Wift: Máš pravdu, jak ste dřív pasli. Funguje to takhle: Tento čip skutečně dělá z jednoho ?staršího? (dle specifikace 1.1) PCI Express ×16 portu o propustnosti jedné PCIe linky 2,5 GT/s dva nové (2.0) PCI Express ×16 sloty s propustností jedné PCIe linky 5 GT/s (s tím, že je tu možnost udělat čtyři PCI Express ×8 sloty, popřípadě jeden ×16 a dva ×8, to vše stále ve specifikaci 2.0, která má oproti 1.1 dvakrát rychlejší každý link). Ale třeba je už nová revize a umí to 2.0 na všech stranách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> kert:
"Tento čip skutečně dělá z jednoho "staršího" (dle specifikace 1.1) PCI Express ×16 portu ..." to proto, že na něj v daném případě byl shodou okolností připojen. Pokud bude připojen na PCIe 2.0, bude to dělat z PCIe 2.0, podle mě prostě nForce 200 umí PCIe 2.0 na obou stranách (se zpětnou kompatibilitou na starší PCIe).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.