Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

NVIDIA přehodila Intel při nákupu společnosti Mellanox

NVIDIA si o víkendu pořídila společnost Mellanox, jednoho z hlavních hráčů na poli síťových prvků a Infiniband. Snaží se tak více proniknout do segmentu datových center.

Jak nadpis článku napovídá, NVIDIA se snaží rozšířit do dalších segmentů na poli IT světa a poslední roky se snaží prosazovat více v HPC segmentu. A proto si pořídila společnost Mellanox, předního hráče na poli síťových prvků a Infiniband.

O Mellnox měla zájem i společnost Intel a údajně i Microsoft, přičemž vítězem se stala NVIDIA, která přihodila více jako 6,9 miliardy USD.

Aktuálně nákup odsouhlasila představenstva společností NVIDIA a Mellanox, čeká se ještě na souhlas akcionářů Mellanoxu a je možné, že do akvizice vstoupí ještě nějaké regulační úřady. Spekuluje se, že v případě akvizicí společností Intel by možná k akvizici nedošlo, protože Intel sám působí v segmentu síťování, HPC a je možné, že by zasáhl antimonopolní úřad.

Sama NVIDIA se chlubí, že nákupem pronikne ještě více do HPC segmentu a snaží se tak diverzifikovat portfolio, jelikož jejich hlavní zdroj příjmů ve formě grafických karet se snížil a dlouhodobě se tak snaží zajistit další příjmy jinde.

S Mellanoxem má navíc jistou historii, společně se podíleli na superpočítačích Sierra a Summit, které bydlí v USA a aktuálně se jedná o nejvýkonnější superpočítače na světě.

Jakmile se obě společnosti zintegrují, NVIDIA plánuje nadále investovat do vývoje v Izraeli, jelikož Mellanox je původem Izraelská firma. Zákaznická a všeobecná podpora prý zůstane nezměněna i po akvizici.

Jakožto uživatelé můžeme doufat, že Mellanox nepřestane vyrábět „běžné“ síťovky a můžeme se těšit na novou éru networkingu s podporou RTX a DLSS. [:

Můžete si také přečíst zprávu přímo od zdroje, NVIDIA při této příležitosti vydala i FAQ.

Karel "Karáš Svorka" Svoboda (Google+)

Pesíci dělají chro. Je potřeba vysumýšovat chrochták.

VGA Legacy MKIII

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku NVIDIA přehodila Intel při nákupu společnosti Mellanox

Středa, 29 Duben 2020 - 10:25 | Mr | Are you want to know about who is the famous and...
Sobota, 9 Listopad 2019 - 15:05 | arijit | Filhall Lyrics / Filhaal Lyrics ft Akshay Kumar...
Sobota, 16 Březen 2019 - 17:53 | Artael | Spíše aby nedošlo ke zdražení, jako po odkupu PLX...

Zobrazit diskusi