Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nvidia přináší G-Sync a FXAA pro Linux

Nvidia G-Sync LCD
Nejnovější ovladač GeForce 340.24 přináší podporu firemní technologie G-Sync a také řízení parametrů FXAA antialiasingu do Linuxového světa.

G-Sync pro Linux připravovala Nvidia v ovladačích GeForce již delší dobu. Toto nové finální vydání dokonce opravuje chybu G-Sync dialogu v ovladačích, která zobrazovala nastavení této technologie i tam, kde to GPU v systému osazené, nepodporuje. Opravena je chyba znemožňující použití 3D Vision na systémech s G-Sync monitorem.

Nová předvolba prostředí __GL_ALLOW_FXAA_USAGE a odpovídající aplikační profil pro GLAllowFXAAUsage umožňuje řídit dostupnost a použití FXAA antialiasingu v aplikacích. Vedle toho je opraveno i několik chyb tykajících se mimo jiné různých aspektů implementace OpenGL v ovladači. Jak víme, Nvidia má aktuálně nejlepší podporu OpenGL v Linuxu a hodlá v tom i pokračovat. Novinkou instalátoru je odstranění kontroly runlevelu, problémy týkající se runlevelu 1 (nespecifikováno) jsou tedy pryč.

Toto nové vydání podporuje GeForce od těch nejnovějších až dolů do historie ke GeForce řady 8000, tedy první GPGPU čipy. Stejně tka jsou podporována integrovaná GPU řad ION a všechny odpovídající produkty rodin Quadro a Tesla. Ovladač můžete buď stahovat přímo od Nvidie, nebo vyčkat, dokud neprobublá do repozitářů vaší distribuce. Verze 340.24 je momentálně nejvyšší dostupná, ani žádná beta verze není novější.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nvidia přináší G-Sync a FXAA pro Linux

Čtvrtek, 10 Červenec 2014 - 07:51 | Kert | Nějak dlouho jsem neslyšel o té jednoduší,...

Zobrazit diskusi