Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Panasonic za 9,4 miliardy dokoupí podíly ve firmách Sanyo a PWE

Panasonic logo

Možná jste registrovali, že v roce 2008 získala společnost Panasonic většinový majoritní podíl ve více méně spřátelené firmě Sanyo. Nyní se její vedení rozhodlo, že si dokoupí i zbytek a spolu se získáním veškerého podílu v další dceřiné firmě Panasonic Electric Works (PEW) za tuto transakci hodlá vydat 9,4 miliardy USD. Do začátku roku 2012 pak chtějí dokončit celkovou restrukturalizaci, kde z těchto tří firem vzniknou tři podnikové sektory: spotřebitelský, výroba a zařízení a řešení.

PEW se zabývá elektrickými konstrukčními materiály, domácími spotřebiči, stavebními produkty, elektrickými materiály, automatizovaným řízením, Sanyo je zase soustředěné na elektronické přístroje, digitální systémy a nebo komerční a spotřební elektroniku. K dovršení nákupu by mělo dojít do dubna příštího roku, kdy Panasonic získá zbylých 51 % v PEX a 50,05 v Sanyo Electric.

Do budoucna si Panasonic vytyčil cíl být v roce 100. výročí založení (v roce 2018) „Jednička v zelených inovacích v elektrotechnickém průmyslu.“

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Panasonic za 9,4 miliardy dokoupí podíly ve firmách Sanyo a PWE

Pátek, 30 Červenec 2010 - 11:23 | Martin Bartoň | Opravuji, šlo o majoritní podíl, nikoliv...
Pátek, 30 Červenec 2010 - 11:21 | Martin Bartoň | No máš pravdu, ale v té době se hovořilo o...
Pátek, 30 Červenec 2010 - 11:17 | kypec | "že v roce 2008 získala společnost Panasonic...

Zobrazit diskusi