Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Paušál za Internet, proč se nelíbí Tiscali i Contactelu?

Tipoval bych, že to stejně ČTÚ nějak zatrhne. Ovšem FRIACO Telecomu nikdo nařídit nemůže ( je na to myslím nějaký zákon) takže jsem zvědav jak to nakonec dopadne. Taky by mě zajímalo jak dopadne GTS-ka - slyšel jsem, že některé lidi co už si od nich paušál pořídili to odpojuje už po 1-2 hodinách namísto 4 hodin jak slibuje GTS. Má už s tím někdo zkušenost?
Jinak dneska vyšel na Internetu pro všechny hezký článek -  ADSL v roce 2004: Čeká nás stagnace nebo "velký třesk"? Opravdu stojí za přečtení. Docela bych vyhlásil tipovací soutěž, kolik ADSL přípojek bude mít Telecom koncem roku 2004. Můj tip maximálně 35 tisíc:))
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kurňa zapoměl jsem vložit odkaz na ten článek sorry, tak tady je: ADSL v roce 2004: Čeká nás stagnace nebo "velký třesk"? Dost dobrej článek:-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemělo by na první straně být spíš "existují požehnaná řešení na bázi FRIACO". To slovo přehnaná mi tam nějak nesedí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to RESET: Konečně rozumnej příspěvek na službu GTS. To jsem potřeboval sylšet. Jdu do toho nejspíš taky. Jinou možnost připijení totiž nemám. Rozhodně se mi to vyplatí.
 
Za dial-up platím měsíčně 1000-1500kč a to tam jsem jen mimo špičku a víkendy.
 
Teď to bude o něčem jiném (-:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám ISDN, takže mne absolutně netrápí nějaké odpojování, neb jsem si ho udělal sám. Připojen jsem během dvou vteřin, odpojuji se po 90 vteřinách nečinnosti. Tím také zatěžuji linku velmi málo a je to provoz, pro který je ISDN linka dělaná, ale který na slavném tarifu Internet 2002 nejde použít, protože pak člověk platí jako mourovatej - Pokud jsou "penalizována" krátká připojení, pak ten, kdo toto použije u Telecomu, platíé zhruba pětkrát víc, než za stejnou dobu v jednom kuse. A protože slavný neschopný Telekom neumí nabídnout pro ISDN na paušál ani zkušební provoz, ať si trhne. Rozvoj Internetu tady brzdí jen on. Kdo tam vymyslel, že i pro ISDN linky se bude platit v dvouminutových a minutových intervalech a prvních deset minut víc jak dvakrát dráž, tak je úplně neschopnej a absolutně neví nic o možnostech ISDN. A taková společnost si tu uzurpuje trh. Proto to tu také tak vypadá. Naprosto nevím, k čemu je tam Mlynář. Co vlastně udělal? Nevím o ničen aspoň trochu důležitém. A zřejmě tedy jen díky GTS se  u nás trochu ledy hnuly. Teď mám od GTS konečně aspoň mimo špičku připojení, se kterým jsem spokojen a které mi neumělí ten zcela neschopnej Telecom po léta nabídnout a neumí to ještě ani teď. A´t se jdou zahrabat, žlutí vyžírkové!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Sybolinek: no a kedy si myslis ze sa budes pripajat teraz? zase len mimo spicku a cez vikendu obmedzeny CTc, nehovoriac o odpajani z netu
 
ja vas ludia nechapem, to ste este v zivote nepoculi o GPRS? ved je to predsa lacnejsie a bez akychkolvek casovych ci mobilnych obmedzeni, jedina nevyhoda ktoru ma GPRS je ping, takze nic pre hracov, kto vsak minie mes. za net 1500Kc a plati dalej CTc je fakt blazon (ked tvrdi ze nema na vyber ine, nehovoriac o tom, ze do tej sumy sa vojde uz pomaly aj GPRS+sat. inet bez obmedzeni)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě detail - to připojení je během dvou vteřin a dělá se automaticky při potřebě komunikace. Pro uživatele to díky rychlosti připojování ISDN tedy vypadá, jako by byl na pevné lince o rychlosti 64 / 64 (a tato rychlost je skutečně pořád reálná).
A mimo špičku mám připojování zakázané.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohl by mi nekdo trosku vic objasnit co je to FRACIO - pravda nezkousel jsem prochazet vsechny servery s podobnou tematikou, ale na druhou stranu kdyz uz je to tu zminene... (mozna by to vydalo i na clanek :-) ) docela by mne zajimalo o co to vlastne dial-up useri prichazeji - ikdyz souhlasim plne s ostatnimi prispevateli, ze dial-up je az tou nejzassi alternativou pro nejodlehlejsi mista teto zeme - kde neni mozne ADSL, ci GPRS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porad je to drahe jak sfině. pokud ma nekdo v okoli poskytovatele mikrovlneho spojeni, tak se nad takovou ojebavaci nabidkou musi pousmat. Doufam ze i tohle je jen zkouska jak zdimat prachy a co nejdriv tu bude fixni, plna 64kbs treba za 250 kc i s dph. pro 80% populace (mesta a blizke okoli) to snad pujde....
jinak at zije wifi. juknete na usti.wz.cz
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Inu zvonili jsme klíčkama. Telecom je evidentně drzá žába na prameni. Ale není to jeho vina. Je to opět jenom totální tupost a neschopnost tohoto režimu. Pokud stát nedokáže ochránit zájmy a peněženky svých občanů, tak půjde dříve či později do háje. A na Telecom se nezlobte. Je to jeho přirozenost. Zrovna tak jako se nemůžete osočovat na hyenu, že nežere bylinky, tak se nemůžete zlobit na Telecom že vás bere na hůl a rejžuje kde to jen trochu jde. Malý příklad: Loni jsme si pořídili ASDL. Zpočátku to chodilo skoro vzorově. Pak to najednou přestalo úplně fungovat. Prověřili jsme všechno možné a žádná stopa. Tak jsme se obrátili na Tc zda třeba není chyba u nich. Takřka se na nás osočili, že je to vyloučeno. Další pokusy, další dotazy. Pak poslali specialistu, který přišel a konstatoval, že fax(!) je v pořádku a odešel. Další urgence další pokusy (výměna routeru ap) - zbytečně . Asi po měsíci jsme pohrozili, že to úplně odhlásíme. Tak došli na to, že chyba je přece jenom u nich a že to za několik dní napraví (omluva? co to je ?). Což se také stalo. ADSL nám tudíž z viny Telcomu nechodilo skoro 1 1/2 měsíce (museli jsme proto nouzově přejít na původní vytáčené připojení na stejné lince). Když jsme pak žádali o vrácení platby za nerealizované ADSL služby tak nám blahosklonně mabídli, že to nemusíme platit celé, ale pouze 1 polovinu. Proč? Protože internet nám přece (přes vytáčené a samostatně plně fakturované připojení) trochu(!!!) šel. Zloději jedni!  Ale jak říkám, není to vina Telcomu, je to vina státu, že takovou zlodějnu připustí. Asi je to ale proto, že se příslušní představitelé na této zlodějně také příslušně přiživí. Proč by to jinak tolerovali ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 markoff
A ty jsi ještě neslyšel o ISDN? Tam totiž odpojování vůbec nevadí, protože jsem za 2 sekundy automaticky připojen, když pořebuji, a tak se odpojuji sám po 1,5 minutě a je to perfekních 64 / 64. A na GPRS mi vadí nejen ping, ale pomalý zpětný kanál a také to, že pro ISDN mám doma zařízení včetně routeru, který mi Internet sype do celé lokální sítě. Jak by se toto dalo udělat s GPRS? Kolik bych do toho kromě telefonu, karty a externí antény (mám velmi nekvalitní signál) musel investovat, když nechci mít pořád připojený nějaký počítač pro sdílení? Existuje nějaký router pro GPRS?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrovlny mame, ja uz na ni jedu dva mesice mam 128Kb za 500,- mesicne, mam udelany dve I.P.
Nemam zadny omezeny data a jsem on-line, neplatil jsem zadnou aktivaci jen jsem si musel
koupit potřebný konponenty cca 4000,- 8000,- dle potřeby a počtu učastniků.
Chce to jen vice hledat a brouzdat a najit si poskytovatele ve svem miste bydliste.
Vytáčené připoj. už nechci ani vidět, nejrači bych těm internetovým chlebodarcům vrátil i ten
telefon, asi zapoměli že je 14let po revoluci, mobily se stávaj levnější něž tan jejich kamenej přístroj
přikovanej k drátu a oni s tim chtěj dělat parádu.
    MAKEJTE LIDI NA SOBĚ AŤ OD NICH JSTE CO NEJRYCHLEJI  PRYČ, DRŽIM VÁM PALCE.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Michigan:
Pokud by sis přečetl pozorně můj příspěvek, nemohl bys takhle reagovat. Anebo jsi mu vůbec neporozuměl.
Proč myslíš, že musím sledovat každou minutu, když mám paušál od GTS? Jak to vůbec můžeš tvrdit? Já nepořebuji šetřit každou minutu, ale také díky rychlému připojování nemusím pořád linku blokovat, protože nemusím na spojení čekat jako na analogu, takzže mi ty odpojovací doby vůbec, ale vůbec nevadí.. Pravda, icq skoro nepoužívám. Pokud bych ho používal, mohu si nastavit doby připojování delší.  Ale já tu jen reagoval na GPRS. A navíc - vypadá to, že GPRS bude za pár měsíců zdraženo. O ADSL se mi na vsi díky Telekomu může jen zdát a Wifi? To bych musel asi bydlet někde jinde. Takže ten "přežitý formát" je to jediné, co mi v případě paušálu opravdu už vyhovuje. Skutečně mám rád ty mudrce, kteří neznají místní podmínky, ale i přesto je jim všechno jasné a ti ostatní jsou blbci. 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Michigan:
Placené ISDN od Telecomu je hrůza, protože tam se právě to připojování nedá použít, protože i když se spojím na 20 vteřin, platím minimum 2 minuty a prvních deset minut je víc jak dvakrát dražších a v těch bych vlastně pořád byl. Právě tato cenová politika tvrdě pohřbívá vlastnosti ISDN, takže je degradovaná směrem k analogu, jinak by se uživatel nedoplatil.
Ale teď jsem mimo špičku skutečně spokojen, chodí to jak z praku, sice jen 64 / 64, dva kanály spojit si GTS zatím netroufne, to by tu nesměl být telecom. A díky automatickému spojování to pro uživatele vypadá, jako by byl na pevné a přitom to blokuje linku jen minimálně. Hlavně jsem chtěl upozornit na to, že na ISDN ty odpojovací doby vůbec nevadí - no možná nějakému zapálenému icq-áři.
Ale s analogem bych spokojený nebyl - to připojování trvá moc dlouho. A s GPRS asi také ne, a navíc nevím, o kolik se zdraží. A jiné připojení pro mne zatím bohužel nepřipadá v úvahu. Je mi jasné, že ADSL nebo Wifi jsou lepší - tedy pokud se ten moloch telecom s tím ADSL umoudří, k čemuž ho může dohnat jen konkurence. Už aby to bylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Whistler: ale je, jenze jak kde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zdravim,
aktivoval jsem si tuto sluzbu u GTS, bohuzel jine moznosti v soucasnosti v te lokalite nemam. Jsem s tim relativne spokojen, lepsi nezli casove placeny inet, ale pri pomeru cena/vykon ... no comment.
2Josef: GTS odpojuje po 240.1 minute , tot je ma zkusenost a infomace z logu linux firewallu (freesco.org). Hned po odpojeni probiha automaticke znovu-pripojeni, takze az na zmenu ip adresy to nijak vyrazneji nepocituji. Preji pekny den.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak uz mam doma GTS a nemuzu si stezovat (samozrejme krome omezene rychlosti dial-upu), na internetu jsem stejne vetsinou jen mimo spicku a o vikendech, tak co. Z me vlastni zkusenosti vetsinou nevydrzim byt pripojen pres ctyri hodiny (pripojim se vzdy kdyz jen potrebuju), ale kdyz uz, tak exituje program s nazvem Connection Keeper, ktery pripojeni udrzi (respektive po odpojeni se hned pripoji zpet) a take neustale pinguje stranky (bez viditelneho zpomaleni), ktere mu nastavite, takze vam nehrozi ani odpojeni po desetiminutove necinnosti. GTS narozdil od ČTc pouzivani takovyhle programu nezakazuje, a navic je pausal cca o 130Kc levnejsi (pausal telecomu dosahuje v souctu vic jak tisic Kc). Zda se, ze GTS zaplnila urcitou mezeru, ktera tu byla a vzhledem sice riskantnimu ale uspesnemu planu (a take tomu, ze jini operatori to riziko nepodstoupili a porad si jen stezuji) na tom jeste nejspis dost vydela...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

predne FRIACO je jenom system uctovani mezi poskytovatelem a prodejcem pripojeni, je to zkratka Flat Rate Internet Access Call Origination, tedy vybirani stalych poplatku za pripojeni (neuctuje se po minutach ani za prenesene data). Nevim, ale v soucasnosti na tom predrazene adsl (ktere navic dosahuje diky agragaci rychlosti dial-upu) ani gprs (pro "pausal" musite u operatoru vetsinou podepsat jeste jinou smlouvu na volani, navic mobily nedosahuji maxim dial-upu ani vzdalene, vetsinou je to tak okolo 24kbps) neni o moc lepe, mozna i hure. btw: ADSL je take mozne pripojit kdekoliv, je to vsak podminene pouzivanim ADSL modemu na beznou telefonni pripojku (a take v tom miste musi byt digitalni ustredna, coz vsak uz dneska neni vubec problem)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob: nepripada mi moc stastne, ze tu porad vychvalujes ISDN, kdyz je to vlastne prezity format. Pripojovat se nekam s cilem usetrit na kazde minute mi neprijde nejstastnejsi. Ten zpusob pripojovani a odpojovani ma taky hodne velkou nevyhodu v tom, ze nejsi online porad - a kdyz si chces stahnout vetsi soubor nebo se pripojit na icq, abys byl v kontaktu tak musis byt online porad a to se ti pres ISDN strasne prodrazi. Tvuj prispevek mi pripada jako veta typu: "Kupte si to taky, ja si to uz koupil (a teď bych si nejradši koupil něco jinýho, ale když už jsem do toho investoval) - tak ať v tom nejsem sam". Samozřejmě, že každé připojení má své výhody, ale u ISDN převládají hlavně nevýhody (stejně jako všechny tarifikované připojení nebo omezené počtem stažených dat). Budoucnoct přeje neomezeným linkách za paušál bez omezení datového toku - konkrétně je to ADSL (samozřejmě, že ne v současné podobě a za současnou cenu), mikrovlnné připojení (s nastupujícím wi-fi, či mobilní připojení (cca v polovině tohoto roku u nás nastoupí testování nové mobilní sítě - spolu s prvními telefony, které budou samozřejmě předražené, ale časem zlevní - a právě skrze tuhle novou síť bude možné dosáhnout i přenosy 384kbps). V poslední řadě se samozřejmě objeví WiMAX (první vlaštovky koncem roku, ale spíše v testovací fázi), který smaže všechny internetové hranice.... takže na ISDN bych co nejrychleji zapomněl a pořídil si nějaký jiný (a v současné době asi nejspíš mikrovlnný) paušál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob: měl jsem na mysli placené ISDN od ČTc (tam se plati za hodinu - nevim kolik bylo to 54,60) - takže jestli máš něco jinýho tak jsem to nejspíš špatně pochopil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co sa to tam preboha u Vas deje?Vy tam nemate mikrovlnky?U nas na slovensku amm internet garantovanu 64 za 540sk na mesiac neobmedzene 24 hodin,je to permanentne pripojenie bez datoveho obmedzenia.Mozem si stiahnut aj 20GB dat a stale platim len 540sk/mesiac.Fakt to u Vas neni alebo je to tam take drahe?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro všechny, jen tak pro zajímavost !
 
Jedu přes GPRS na Nokii 6310i. Za aktivních 130 hodin připojení jsem stáhl 1GB a odeslal 141MB dat.
Něco jsem stahoval přes P2P, něco klasický download ovladačů a utilitek. Mám věškerou poštu asi 4 schránek přes outlook.
Sdílení s kolegou (2 PC přes jeden mobil) jede na dostačující úrovni klasického brouzdání. Je sice pravda, že to za půl roku zdrahne, ale když si nevíte rady, toto připojení určitě stačí ... Mobila seženete s GPRS nového už od 3000,- k tomu kabel za 300,- nebo Bluetooth do 1000,- a je to... A paušál 975,-KČ v němž je díky akci 125 minut k provolání a 25 SMS free bohatě stačí ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo a hlavně ---- Jste úplně mobilní tak dlouho, dokud máte šťávu. Podle baterie v Notebooku i několik hodin ... :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím!
ISDN - ISDN. Mám ho. Nyní 700Kč paušál a 1500Kč za internet. To chválíš?
Ať půjdeš ke kterýmu operátorovy chceš, tak paušál 700Kč telecomu tě nemine.
Navíc se mluví o podstatném zdražení paušálních poplatků.
Jinak z kvalitou jsem spokojený. Protože nevím co bude následovat na GPRS,
(paušál T-mobile) ani jak to bude ze zdražením paušálů na telecomu doopravdy
nevím jak dál. O bezdrátu si můžu u nás nechat jen zdát.
=M.L.R.=

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.