Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Po mnoha letech vyšla knihovna SDL 2.0.0

OpenTTD 1.2.3
Multimediální knihovna Simple DirectMedia Layer přichází po několika letech v nové velké verzi, a to s kompletní podporou 3D akcelerace...

SDL je knihovna, kterou využívá mnoho multiplatformních či linuxových projektů. Namátkou jmenuje třeba Valve a jeho linuxový Steam, či hry jako OpenTTD, FreeCiv, Frozen Bubble, případně linuxové porty Civilization: Call to Power, Descent 3, Half-Life, Heroes of Might and Magic III, Quake 4, Sid Meier's Alpha Centauri, Unreal Tournament ("1", 2003 i 2004) a mnohé další.

Nová verze 2.0.0 přináší mimo jiné kompletní podporu 3D akcelerace, OpenGL 3.0 a vyššího, OpenGL ES, podporu více monitorů/oken, více zvukových zařízení, běh na Androidu i iOS, Force Feedback, XInput a XAudio2 pod Windows, správu napájení, 32bitové audio (int i float), podporu dotyků (multitouch, gesta atd.) a kýbl dalších věcí.

Tvůrci připravili průvodce pro programátory sloužící k migraci projektů z předchozích verzí. Lze očekávat, že podpora SDL 2.0.0 probublá postupně do řady herních i jiných titulů a v budoucnu usnadní vývoj her pro mobilní zařízení, díky podpoře pro Android a iOS.

Tagy: 
SDL
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Po mnoha letech vyšla knihovna SDL 2.0.0

Čtvrtek, 15 Srpen 2013 - 11:12 | littleon | Bylo by docela zajímavé vidět do pozadí. Nakolik...

Zobrazit diskusi