Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Pohlídejte si barák z telefonu: S FullHD bezpečnostní kamerou s nočním viděním

PR článek
Kukátka vchodových dveří se mohou odebrat do důchodu, vše dnes obstaráte z mobilního telefonu – klasické zvonění nahradilo prozvánění přes mobil. Některé návštěvy ovšem takhle snadno neodbavíte. Vyzrajte na šprýmaře, zvonkohry, pošťáky, zloděje a nezvané návštěvy.

Vzpomeňte si na ty skličující pocity, kdy na vaše dveře zazvoní někdo v čase, kdy nikoho neočekáváte. Jen málokdy se jedná o návštěvy, za které byste byli rádi. Ke kukátku se tak přikrádáte po špičkách, abyste nedali najevo svoji přítomnost, jen abyste poté zjistili, že za nimi stojí třeba podomní prodejci. V tom horším případě zjistíte, že za nimi nikdo nestojí, a odcházíte naštvaní na mladou generaci hrající zvonkohru či na pošťáka, který zazvonil a zdrhnul.

Vybavte své vchodové dveře chytrou bezpečnostní kamerou kombinovanou s osvětlením. Zabijete dvě mouchy jednou ranou. Chytrá bezpečnostní kamera Xiaovv D7 IP disponuje 32 LED žárovkami pro osvícení vchodové cesty reagující na vlastní senzory pohybu. Kamera tedy pomůže i vám, abyste při cestě domů nemuseli rozsvěcet. Xiaovv D7 IP si poradí i v noci díky nočnímu vidění za pomoci 16 infračervených senzorů.

Kameru pohodlně spárujete se svým mobilním telefonem, ze kterého si můžete ověřit, jaký spratek vás ráno budil zvonkohrou či zda pošťák, který zanechal oznámení ve schránce, skutečně zvonil. Na dovolené si také můžete projít záznamy, abyste si zkontrolovali, zda se k nám někdo v mezičase nevloupal a případně mít k dispozici materiál k rychlému vypátrání výtržníka. Samozřejmostí je vodotěsnost IP66, díky které přežije každé počasí. 

Případné návštěvy můžete vyřídit přímo z telefonu, díky integrovanému reproduktoru i mikrofonu v kameře. Spárování s kamerou je tak jednoduché jako stáhnout aplikaci Xiaomi Mi Home na Android, iOS či Alexa a vyhledání nejbližších zařízení. S kamerou se dorozumíte přes Wi-Fi v pásmu 2.4GHz, které na přenos kvality FullHD rozlišení o kvalitě 2 megapixelů bohatě stačí.

Dva megapixelů se sice mohou v dnešní předimenzované době jako málo, nicméně v případě bezpečnostních kamer se stále jedná o zlatou střední cestu. Musíte mít totiž na paměti, že záznamy zachytáváte 24 hodin denně a 7 dní v týdnu, tedy každý megapixel navíc se výrazně projeví na velikosti souborů a tedy i kapacitě MicroSD karty, které do kamery vložíte.

Xiaovv D7 IP není dostupná na tuzemském trhu, pořídíte ji však pohodlně ze sousedního Německa prostřednictvím největšího internetového obchodu Ebay, na kterém ji nyní seženete za příjemných 650 Kč s dopravou do jednoho až dvou týdnů.