Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Povinné položky pro všechny hráče, kteří si chtějí pořádně zpestřit prosinec

PR článek
Poslední dvanáctina roku je tady a jak to vypadá, vůbec nebude nudná. Tedy alespoň co se hráčských novinek týče. Takže po čem se poohlédnout ještě před Vánoci? Máme pro vás pět nejočekávanějších herních pecek, které si prostě nemůžete nechat ujít.

Na skladě jsou absolutní elévci, pokračování úspěšných titulů i jeden dlouho, ale opravdu dlouho odkládaný poklad.

Empire of Sin – nabušená tahová strategie od osvědčených tvůrců

Také milujete tvorbu manželů Romerových? Pokud vám tohle jméno nic neříká, připomeneme, že z jejich dílny pochází třeba Wolfenstein 3D, Quake či Doom. A kam vás zavede jejich Empire of Sin? Přece k mafii a kriminálním živlům v Chicagu, konkrétně ve 20. letech.

Budete hrát za jednoho z velkých mafiánských bossů, kteří se aktuálně musí poprat s velmi nepříjemným omezením – prohibicí. Všechny hospody, bary, kasína a další místa, na nichž byl alkohol k dostání, se tak propadly do hluboké ilegality. Dokážete své impérium udržet nebo podlehnete pletichám ostatních mafiánských es?

Náš tip: Pořiďte si tuhle hru se slevou, případně se zásobte perfektní hráčskou technikou pro maximální herní zážitek. Najděte si slevu na zboží, které potřebujete, na stránkách https://buykers.cz/obchody.

Medal of Honor: Above and Beyond – za válkou do Evropy

Virtuální realita a příběhy skutečných veteránů, bojujících ve druhé světové válce – přesně tohle vám Medal of Honor: Above and Beyond nabídne. Stačí si zvolit režim pro jednoho hráče či multiplayer a ponořit se do hrůz války až po uši. K mání je vše – střelba, sabotážní akce, partyzánské mise atd. Jedno je jisté – nudit se určitě nebudete.

Cyberpunk 77 – očekávaná pecka od autorů Zaklínače

Dystopické město, kde o vašem osudu může rozhodnout i taková maličkost, jako je návštěva restaurace. CD Projekt Red tuto myšlenku poprvé avizoval v roce 2013 a letos jsme se její realizace konečně dočkali. Vzhledem k tomu, kolikrát bylo vydání hry odloženo, půjde nejspíš o opravdu vyladěnou krasavici po všech stránkách. Koneckonců – nic jiného od ní ani nečekáme.

Hra je samozřejmě z pohledu první osoby – ocitnete se v těle muže, zvaného jednoduše V. A je jen na vás, zda si cestu před prorazíte hrubou silou nebo se rozhodnete použít diplomacii či plížení. Milovali jste tuto možnost volby v Deus Ex? Pak vás Cyberpunk 77 rozhodně nadchne.

Immortals Fenyx Rising aneb na křídlech polobohyně

Na férovku: Ubisoft to umí i pěkně barevně. Ale nenechte se nachytat, úkol nebude snadný. Chcete zachránit svůj domov i oblíbené řecké božstvo před nebezpečím? Pak si kromě soubojových epizodek bude muset také pořádně lámat hlavu nad nejrůznějšími hádankami. Podle všeho má Immortals Fenyx Rising (dříve známý pod názvem Gods & Monsters) úspěšně našlápnuto k nejúspěšnějšímu titulu této značky za letošní rok. Tak uvidíme, jestli se mu to opravdu podaří.

Worms Rumble – pro všechny milovníky retra i šílené zábavy

Hra Worms provázela dětství nejednoho současného PC nadšence. Takže jen málokoho napadlo, že by se letos mohla pochlubit reedicí. A přesto se to stalo. Vyberte si jednoho ze 32 wormíků a vrhněte ho do arény.

Zbraní bude mít k dispozici dost, a schopností jakbysmet. Co na tom, že je řada z nich absurdních až nereálných - důležité je jen jedno – skvělá zábava. A té mají Worms Rumble přichystáno vrchovatě. Vybírají totiž to nejlepší z předchozích let a doplňují to o zbrusu nové nápady. Kombinují žánry a míří na všechny běžně dostupné herní platformy. Užít si je tedy můžete bez ohledu na své hráčské preference.

Tahle pětice samozřejmě nepředstavuje kompletní seznam her, vydávaných v prosinci 2020. Představují však esenci toho nejlepšího a nejočekávanějšího. Tak už víte, se kterou peckou strávíte letošní Vánoce?

Zdroj obrázku: sezer66 / Shutterstock.com