Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Přijdou procesory Intel Atom s podporou DDR3

Intel Atom logo

Intel relativně nedávno vypustil nové procesory Atom s integrovaným paměťovým řadičem a grafikou, jak se však zjistilo, jde jen o integraci několika stávajících technologií na jeden kousek křemíku, dokonce i paměťový řadič zůstal DDR2. DDR3 paměti jsou však běžně dostupným (zejména cenově) mainstreamem a tak je na čase, aby se i tato platforma začala přizpůsobovat, aby se jí náhodou nestalo, že pro ni budou paměti dražší než pro běžné notebooky a desktopy (což se u pamětí, které opouštějí trh, obvykle stává).

A tak Intel ve třetím čtvrtletí přijde s novými procesory Atom, které už budou mít DDR3 řadič. Neočekáváme žádné jiné změny, dokonce i ten přechod na DDR3 bude „jen proto, aby byl“, neboť vzhledem k rychlosti zbytku platformy mají paměti s těmito novými procesory běhat maximálně jako DDR3-667.

Očekávat tedy můžeme modely N475 (1,83 GHz, TDP 6,5 W) a N455 (1,6 GHz, 5,5 W). V podstatě to může netbookům na těchto nových procesorech založených pomoci k dalšímu drobnému prodloužení výdrže baterie, protože DDR3 paměti mají obecně nižší spotřebu a na takto nízké frekvenci by mohly mít spotřebu vyloženě pěknou. Nárůst výkonu od toho rozhodně nečekejte, to není doména Atomů.

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Přijdou procesory Intel Atom s podporou DDR3

Středa, 3 Únor 2010 - 00:58 | MACHINA | Lol, aby ta atomová platforma náhodou nebyla moc...

Zobrazit diskusi