Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Proč zájem Intelu o AMD FidelityFX Super Resolution nic neznamená

ISV = independent software vendor

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Krátce po ohlášení AMD FSR se začaly objevovat články popisující zájem Intelu o tuto
>technologii a proč to pomůže jejímu rozšíření. My si naopak řekneme, proč to ničemu
>nepomůže…

1.Pokiaľ predpokladáme, že to nebude Intel podporovať, tak to ničomu nepomôže

2. Pokiaľ predpokladáme, že to bude Intel podporovať v GPU, tak to bude podporovať každé x86-kové PC, koznole, niektoré mobily, tak nemá dôvod to nejaký výrobca nepodporovať. A tým pádom to bude nútená podporovať aj nVidia, lebo bez toho môže stratiť minimálne povesť lídra vo výkone v hrách, ak nie podiel na trhu.

Ale je pravda, že nevieme, či bude pravdou 1. alebo 2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není o tom, jestli to Intel bude nebo nebude podporovat. Intel má v grafických čipech podíl ~70 % a co to znamená? Nic. Jsou to integrovaná GPU, většinou velmi pomalá, s nevyrovnaným výkonem a vímejakými ovladači. Používají je buďto ti, kteří chtějí zobrazit plochu, nebo ti, kterým na parametrech GPU nesejde. Jestli taková GPU něco podporují nebo nepodporují, nic nezmění na přijetí nebo nepřijetí nové technologie. Tam jsou rozhodující GPU, která si uživatelé pořizují proto, aby je používali. Jejich uživatelé jsou rozhodující.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to samé u intelu platí pro freesync, proč by ho podporoval, když uživatelé grafik intelu to v podstatě nepotřebují a jenom by pár brblalů, kteří to vyzkouší brečelo že to nefunguje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mozna se mylim, ale nema Freesync pozitivni dopad na spotrebu ? pak by to mohlo mit docela vliv na vydrz baterie u notasu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel nie je ani trocha relevantna entita vo vztahu ku GPU. A je dolezite si uvedomit, ze ani nikdy nebol. V dobach, ked este realne slo v pocitaci zohnat intelacku grafaren, ktora nebola integrovana v GPU, ale v chipsete bola grafaren od Intelu snad ta najhorsia mozna volba. Mizerny vykon a tristne ovladace boli realitou uz vtedy. Casto sa taka vec nasla len v kancelarskych zostavach, kde sa neunuvali dat ani AGP port.
Snad jedina doba, kedy Intelacke grafiky za nieco stali, bola doba P3 Centrin, kedy sa dal zohnat laptop s grafikou so slusnou 2D akceleraciou, co nieco vydrzal na baterku a nestal tolko ako pytel kokainu. Jo a este v dobe, ked opensource linuxovy Intel ovladac na grafiky bol asi jediny kvalitny. AMD bolo s drivermi tak celkovo v krize a nvidia si sla svoj closed source ovladac.

edit: doplnenie

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Překlep:
"Nějakou dobu poté, v dboě budování grafické divize,"...
v době

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel a grafika, to je nepochopitelná otázka. Kolik let mají iGPU? Hodně. Přesně jak píše no-X, s "vímejakými" ovladači. Nedávno jsem si zase naběhl na nastavené vidle: měl jsem trochu čas si pohrát, tak jsem spáchal nějakou grafickou pitomost přes WebGL, místo jiným způsobem. Na iGPU HD 630 to dělá psí kusy (asi i na jiných Intel iGPU). Jinde (NVidia, AMD APU, Radeony) to funguje OK. Když vidím toho Koduriho, vždycky si vzpomenu na vtip (on to není vtip, ale hořká skutečnost), že Indie je jediná země na světě, která nedokázala okopírovat AK47 (starý Kalašnikov), furt jim to nefungovalo, až vyměkli a koupili si od Rusáků licenci.

Fakt to je něco mezi nebem a zemí, ta grafická divize Intelu. Jestli může něco směle soutěžit s grafickými ovladači AMD, tak Intel určitě vede (sarkasmus), přičemž prý se AMD za poslední léta notně polepšilo (nevím, po zkušenostech se od AMD grafik držím pro profi využití co nejdále). Ale Intelové jsou "úžasní" i v dalších oblastech, třeba ty různé "embedded" akcelerátory - používal jsem jeden čas QuickAssist, to byla moc pěkná věc na akceleraci komprimace a počítání hashů, bylo to v těch enterprise Atomech Avotonech nebo jako samostatná karta - zvedalo to pěkně výkon úložiště (při komprimaci a počítání hashů pro deduplikaci a integritu), bylo to funkční takže to hnedka zrušili...

Jak se říká, když někam do vedení proniknou Indové, je hotovo, protože si kryjí vzájemně pr*ele a tak katastrofy projdou bez nápravy chyb. Teď se k tomu přidávají ty další výdobytky, jako "diverzita", "kritická rasová teorie" a kvóty na povinné počty černých lesbických inženýrek na vozíku ve vedení, takže lepší to už nebude.

Co Intel udělá s FSR je proti tomu všemu skoro legrační otázka.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Když už jsme u té kritické rasové teorie, Indie je ještě celkem ok. To takový Afghánistán, to je teprve masakr. Tam nejsou schopný řídit ani letiště a musejí si na to najímat Turky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Taliban masivně postupuje, brzy nebude žádné letiště ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redaktor fanouskovskeho AMD webu vyvraci prani fanousku AMD, tak to tu jeste nebylo. :-)

Za me teda 100% souhlas a jen tak dal, ridme se fakty a ne hykanim fanousku!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zalez do díry trole.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Muzes hodit link na ten DD fanouskovsky web a naky ten konkretni clanek?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.