Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Potvrzeno AMD: Radeony HD 8000 do konce léta nevyjdou

AMD Graphics Roadmap 2013 02
Oficiální roadmapa AMD odhaluje, že Radeony HD 7000 s námi ještě nějaký pátek zůstanou. Konkrétně těch pátků bude 33, přinejmenším…

Začátkem měsíce jsme vás upozornili, že krom top high-endových modelů oba grafičtí výrobci pravděpodobně nic moc nového během letošního jara a léta nenabídnou. Druhá generace 28nm čipů se tak odkládá na podzim, tedy o půl roku oproti původnímu očekávání.

AMD Graphics Roadmap 2013 01

Nvidia bude bojovat svojí monstrózní GeForce Titan (GPU GK110 má podle stávajících odhadů plochu přesahující 550 mm²) a AMD se zaměří především na grafiky integrované - plánuje 3 vlny nových APU (nejprve nejvýkonnější Richland, poté mobilní Kabini a ultramobilní Temash), přičemž ve svých slajdech naznačuje, že stávající generace samostatných karet bude zaměřená především na výhodnější poměr cena/výkon.

AMD Graphics Roadmap 2013 03

Do konce 3. kvartálu nebudou stávající nabídku nahrazovat nové produkty (což ovšem nevylučuje nové modely v rámci stávajících produktových řad - objevily se např. spekulace o oficiálním vydání duální HD 7990), takže další vlnu 28nm produktů můžeme čekat nejdříve v říjnu. Připomeňme, že rovněž ve čtvrtém kvartálu by měla na trh přijít 28nm APU Kaveri s integrovaným GPU generace GCN, která zároveň představí procesorové jádro Steamroller.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Potvrzeno AMD: Radeony HD 8000 do konce léta nevyjdou

Žádné komentáře.