Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Radeony RX 5700 nově podporují 4k Netflix

AMD s posledními ovladači rozšířila seznam 4k Netflix-kompatibilního hardwaru o oba nové Radeony postavené na architektuře RDNA / Navi…

Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.8.1 doplnil Radeonům RX 5700 podporu tzv. Microsoft PlayReady 3.0. Ochrana, kterou vyžaduje přehrávání videí z Netflixu ve 4k rozlišení, byla jediným prvkem, který v okamžiku vydání nové generace grafických karet oběma modelům chyběl k dosažení plné kompatibility s rozšířenou online platformou pro streaming videa.

Podporou HDCP 2.2 jsou vybaveny všechny výstupy grafické karty (podpora je povinná u výstupů DisplayPort 1.3, HDMI 2.0 a vyšších, volitelná např. u DisplayPort 1.2) a více než 3 GB paměti rovněž karty nabízejí. Nechybí ani integrovaný 10bit HEVC decoder (h.265).

Další požadavky Netflixu už nesouvisejí s grafickou kartou. Jde např. o přítomnost operačního systému Windows 10 (stačí však Anniversary Update, novější by neměl být potřeba), internetového připojení o rychlosti alespoň 25 Mb/s a předplatné Premium. Dříve Netflix také uváděl, že všechny displeje připojené k počítači musejí být vybavené HDCP 2.2. Což už je zřejmě chápáno jako samozřejmost (stručný přehled požadavků to neuvádí). Primární monitor, na kterém je video přehrávání, pak musí dosahovat alespoň 4k rozlišení.

Ovladače Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.8.1 najdete (včetně dalších detailů o změnách) na oficiálních stránkách AMD, kde je můžete stáhnout i pro Windows 7.

Diskuse ke článku Radeony RX 5700 nově podporují 4k Netflix

Pátek, 16 Srpen 2019 - 11:00 | zoki | Myslím, že toto je zásadná informácia. Takže v...

Zobrazit diskusi