Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Roy Taylor odchází z AMD

Amd Roy Taylor
Roy Taylor, známá tvář světa 3D grafiky a virtuální reality, odchází z AMD. Důvody zatím nejsou známé, ale organizační změny, který jeho odchod vykompenzují, jsou již připravené…

Roy Taylor (neplést s Johnem Taylorem, který v AMD zůstává) strávil ve společnosti 5 let. Před tím pracoval u několika menších firem, které experimentovaly mj. s 3D zobrazením bez brýlí. Než prošel jimi, strávil zhruba dekádu u Nvidie, takže si pamětníci mohou vybavit jeho výrazná vystoupení nebo rozhovory pro online média.

K AMD přišel v roce 2013 a měl na starost zprvu posílení a hledání nevyužitého prostoru v distribučních kanálech. V polovině loňského roku, k příležitosti vydání architektury Vega a Radeonu Vega Frontier Edition se stal hlavou nových AMD Studios v Hollywoodu zaměřených na profesionální grafiku a virtuální realitu.

Amd Roy Taylor Board

Nyní Roy Taylor ze společnosti odchází a AMD Studios budou začleněné pod grafickou divizi (respektiv tzv. graphics and workstation business). To znamená, že je dostane na zodpovědnost duo Wang-Rayfield.

Taylor byl poměrně zvláštní osobností, která svým přístupem připomínala spíše manažery z přelomu století než vedoucí pracovníky podle soudobých trendů, kteří jsou přinejmenším mnohem opatrnější na použitá slova i způsob, jakým předávají informace. Svým přístupem odvážných tvrzení, která se ale ne vždy podařilo naplnit, získal řadu příznivců i odpůrců. Na jednu stranu mu nelze upřít, že dokázal vyvolat silný halo-efekt a co chtěl sdělit, bylo slyšet. Na straně druhé pak byly situace, kdy se reálná situace nevyvinula zrovna podle Taylorových slov. Co přesně AMD jeho odchodem ztratila a co naopak získala, ukáže až čas.

Diskuse ke článku Roy Taylor odchází z AMD

Žádné komentáře.