Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ryzen 9 3950X v GeekBench možná překonal top model Intelu, Core i9-9980XE

Test tvrdí 4.3GHz, to je i hodnota které dle Game Nexusu dosahují výrobci desek. Vyšší all core boost 16c nedá, 12c je na 4.5GHz

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Muzes prosim poslat link na video? Nijak nerypu, jen se chci podivat co meli za desku a jake meli limity na TDP. Diky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý zda to bylo v tomto: https://www.youtube.com/watch?v=A98J1om9eBI nebo https://www.youtube.com/watch?v=XGFwOSEPZs4

V každém případě limity tam určitě nepadly nebo jsem přeslech a typ desky, pokud se pamatuju tak tam padlo godlike, mají ale i video analýzy Asusácké extreme s 14+2 fázemi, takže něco takového, tedy top X570. Padlo to tam jen tak mezi řečí.

zmiňovalo se i taktování na LN2, takže ještě možná nějaké lepší info bude tady: https://www.youtube.com/watch?v=2silTC2kQ4s - tohle jsem ale nesledoval, takže netuším co tam k tomu je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, je možný, že jsem to jen přehlídl, ale na GN jsem našel jen rozborku X570 Aourus Extreme 14+2 (real phase) od Buildzoida (sleduju parvidelně) a to je Gigabyte. Žádnou Asus 14+2 jsem tam neviděl. Navíc se Buildzoid k VRM na Asus deskách nevyjadřuje v poslední době zrovna jako k top class, protože často fakeují počet fází tím, že jen zdvojí počet cívek a L/H mosfetů na fázi, ale separátní kontrolér nebo alespoň doubler tam nedají, takže se to pořád chová jako jedna fáze, i když to vypadá jako dvě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musim souhlasit s Mat Rio. V tech videiich sem na nic nenarazil a v ostatnich je jen rozebrana Gigabyte deska. Kazdopadne.... pokud se podivas do specifikaci HW na kterem ten test delali tak uvidis ze tam pouzili x470 myrtle desku... coz je jejich vlastni osobni bastl, takze kdo vi co ta deska vsecko umi... Tuhle skutecnost sem prehlidl, kdyz sem te zadal o ty linky.

Zaverem, kdo vi co z toho pude vymacknout na beznych deskach, ktere se dostanou k nam (zakaznikum).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde v biose vypnut power limit ako u Threadripperu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Budou nějaké produkty serverového typu podobné 3950X? Mluví se o ROME ale to není úplně konkurence pro E5 Xeony?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude, říká se tomu EPYC, pokud se nepletu, mají přijít 64c kousky jako top.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oj oj oj , jestli je to pravda ... tak toto bude Intel opravdu bolet - to je velká rána do zad ... Bravo AMD, a teď je na řadě Intel ... bez konkurence bychom se tohoto nikdy nedočkali ...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

intel dementel sa spamatava uz dva roky - este sa to nepodarilo

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak aspoň jsme se dočkali 6ti jáder v mainstreamu. Nebýt Zenu, tak to pořád byla jenom 4 jádra.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja trochu doufal, ze se ZENem 2 zacne byt mainstreamem pomalu i 8jadro, potazmo se mu priblizi aspon to 12C nekde k 10k..ale tak asi je treba jeste min. jednu generaci pockat ;)
Zase uzivatele neni radno prilis rozmazlovat :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opět můj evergreen, kvanta lidí si dnes stále v pohodě vystačí s 2c, i spousta pracovních počítačů si vystačí s 2c a to i dost slabými. Zkouknout internet, koukinout na video, fotky, napsat mail apod... Spousta firemních aplikací dnes už typicky běží jako soft klient v počítači, netřeba nic instalovat na klientských počítačích, netřeba výkon, leckdy se používají low voltage celerony coby klientské terminály a všechen sw běží na serverch. K čemu 8/10c CPU? Tohle uvítají jen nadšenci a reálně potřebují někteří profíci.

Natož aby to někdo prodával za almužnu

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

tim svym evergreenem se sam stavis do role trolla ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rekl spis vola.. :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

NAPROSTO NIKOMU DNES NESTAĆÍ 2 JÁDRA!!!!!!!!!!!! Ty webové aplikace jsou dnes na CPU náročnější, než normální.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je nesmysl.
Když pominu ty hromady uživatelů, kteří 2 jádra spokojeně používají, osobní zkušenosti:
Můj (a většiny kolegů) pracovní počítač je Core i5 2/4, běží na tom věci jako prohlížeč s desítkami otevřených stránek a (zároveň) VisualStudio a nedostatek výkonu jsem nepociťoval, ani nikdo jiný si nestěžoval.

V domácím počítači s Ryzenem 2200G (4/4) se skoro permanentně 2 jádra flákají. Před tím Ryzenem tam bylo dvoujádrové Pentium G, které jsem přesunul jinam a občas s ním pořád dělám a je to normálně použitelné.

A když půjdu ještě níž, mám tu i mini PC s Celeronem 2957U (Haswell, 2/2) a dokonce i to se dá. Sice tam už v některých situacích nastává problém, nicméně podle mě za to může mnohem víc malá RAM a rotační disk než chybějící procesorový výkon.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tam jde o to že se skládají jen "skoro permanentně" a nikoli permanentně... problém nastane jakmile stačity přestanou. A to samé platí o RAM hafo lidí stačí většinu času i 2GB ale jakmile chce něco víc tak je problém a člověku nestačí že to většinu času jde ok ale přivádí ho k šílenství ten okamžik kdy to stačit přestane.
Celkem oblíbené chování "běžného domácího uživatele" je otevřít hafo vebových stránek naráz, ve spoustě z nich je nějaké video, a ktomu ještě nějaký ten word spolu s poštovním klientem..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvůli kódění ve VS si kolega vydupal i7 s 32GiB ram a oproti i5 a 16GiB ram si pochvaluje značné zrychlení.
Naši běžní uživatelé používají i5 + 8GiB ram + 256GB SSD + 24" monitor. Je nemálo uživatelů, kterým těch 8GiB ram moc nestačí, ani 256GB SSD. Taktéž čím dál více uživatelů přechází z 1x24" LCD na 2x24" LCD.

Znám člověka, co nepoznal zrychlení PC mezi obyčejným rotačákem a SSD diskem. Potom, co jsem mu zmigroval systém i sw na ssd, jsem hned viděl, jak se všechno načítá mnohem rychleji, start PC hodně rychlý, pdf atd. On prohlásil, že nevidí rozdíl a byly to vyhozené peníze. Jo, někteří lidé mají hodně prapodivně rozdílné subjektivní pocity.
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne 2c dneska nestaci...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Muzes mi prosim hodit linka na ty firemni aplikace co bezi nekde v cloudu a na pc u stolu maji jen terminal? Z me zkusenosti (12 let v enterprise) zadnou takovou neznam. Ani na Linuxu, natozpak na windows.

Typicka pracovni zatez jsou nejake IDE nebo studia a excely + mail klienti + prohlizece, ktere bezne papaji vykon jako kdyby pocitaly kolizi cernych der (chrome), nejaky IM klienti pro vnitrofiremni komunikaci (MS teams take papa hode), nejaka muzika, atp.

Pokud chces mit dobrou odezvu systemu, je mnohem lepsi 4C8T co si spokojene chroupa zatez na nizkych taktech, nez mit totalne rozpalene dvoujadro, co ti tavi PC/notas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jednak jak jsem psal výš, v podstatě ty uvedené věci (VisualStudio, prohlížeč a nějaké ty kraviny okolo) používám na 2-jádrovém procesoru a nezaznamenal jsem problém s výkonem.

Pokud jde o použití PC jen jako terminál, znám firmu, kde takhle pracuje snad všech X tisíc zaměstnanců a pro spoustu činností to je úplně perfektní.
Kdykoliv a kdekoliv se z libovolného počítače můžete připojit a máte k dispozici svoje prostředí a aplikace.
V krajním případě i na netbooku s Atomem a GPRS připojením jste schopný něco udělat.
Když potřebujete spustit něco výjimečně náročného, je možné tomu počítači přidělit víc výkonu. Když se rozhodnete (resp. správce), že potřebujete dalších 16 jader a 32 GB RAM, je to otázka pár kliknutí (samozřejmě pokud jich tolik má server).
Navíc když se s tím počítačem něco stane, stačí ho prostě obnovit do stavu třeba před týdnem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud jde o použití PC jen jako terminál, znám firmu, kde takhle pracuje snad všech X tisíc zaměstnanců a pro spoustu činností to je úplně perfektní."
..to jsem zazil taky, ale v mem pripade jedne nejmenovane velke mezinarodni telko spolecnosti, to nebylo perfektni, ale triskni..hodne triskni :))
Asi bude zalezet na implementaci. Nekde maji tyhle cloudove sluzby implementovane dobre, nekde hur. Jako se vsim..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle fantazie že všechno bude (jednu dobu včetně OS) v cloudu někde na síti a doma budete mít jen tenkého klienta nebo minimálně chytrou=co nejlevnější konzumentskou obrazovku už tu byly na konci 90. let a v cyklech se to vrací. Jenže všechno to stojí a padá na funkční síti a vaší důvěře v nekonečnou stejnou funkčnost onoho poskytovatele služby. Jakmile tato vrstva z jakéhokoliv důvodu selže jste úplně v řiti a i když se pochopitelně všichni poskytovatelé síťově uloženého/poskytovaného obsahu zaklínají jak naprostou spolehlivostí sítě (s drobným písmem uvedenými výjimkami a výlukami) tak naprostou bezpečností chodu firmy a privátností vašich dat, ve skutečnosti se s nimi bude kšeftovat, díky různým bezpečnostním chybám je budou procházet vládní i mimovládní kontroloři správného myšlení nebo čistě zločinci a když budete systém zlobit, tak se k datům třeba velmi snadno už nikdy nedostanete. Čína je výborná ukázka jak takový systém "dobře" funguje, když máte málo bodů abyste si mohli koupit jízdenku apod. Kdo chce tento systém domů, sám strká totalitě hlavu do chomoutu. Doporučuji přečíst si 1984 s nahrazením názvů jejich komunikačního vybavení za to dnešní. A ty zhůvěřilosti že 2C stačí i když se levně masově vyrábí násobky počtu jader v CPU budou fungovat jen když servery poskytující obsah budou mít dostatečný počet jader samy o sobě. A je jednodušší vyrobit velký počet středně vybavených CPU co zvládnou vše samy, než několik überserverů a masu tupých terminálů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne od 90. let, ale úplně odjakživa. V pravidelných intervalech se to vrací s větším, či menším úspěchem. Problémem je ovšem fyzika. Dokud energie potřebná k přenosu dat je větší než k provedení výpočtu, tak se systém centralizovaného počítače a hloupých terminálů nevyplatí.

Návrh VDI řešení (virtualizované desktopy) je přímo můj obor. Když se to někde po světě nasazuje, není to o tom, že by to bylo levnější, ale že to přináší pro zákazníka jiné výhody (lepší kontrola uživatelů, důležitá data neopouští servery atd.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro korporát to může být zajímavé i užitečné když je jedna taková síť v budově ale tady jedno individuum neustále tlačí názor že všem a za všech okolností stačí i koncovému uživateli hardware s výkonem jako takový lepší terminál a že vše stejně bude brzy běžet někde na serveru. Což je pro koncového uživatele blbost a hrozba, protože jednak ta síť mezi ním a serverem není v jeho rukách a zcela jistě nebude běžet vždy a také ten server tam zcela jistě nebude v dané konfiguraci napořád a hrubý součet výkonu průměrných počítačů ve světě dost hravě překoná většinu serverových farem bez potřeby nějakého energetického, výkonového a já nevím jakého managementu.

Tedy nebavíme se o pracovníkovi ve firmě ale o koncovém uživateli. První vlaštovky této technologie ve formě nezáplatovaných smartTV, které přímo samy odesílají nebo umožňují získávat datové vstupy jako audio, video, kam klikáte, co sledujete apod. zčásti aktivně, zčásti díky dírám v jejich firmwaru už ukazují, kam takovéhle věci u koncových uživatelů vedou. A když se to smíchá s čínským modelem (ne)poslouchajícího (trestaného) občana Orwell bledne závistí. A spadne/vypnou vám síť z jakéhokoliv důvodu a jste zcela nepoužitelní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono se VDI ani tolik nepoužívá jen v rámci korporátního baráku. Dost často je to pro lidi, co pracují také vzdáleně - pokud jsou servery na dobrém připojení a správně nastavené síti, není problém pracovat s 3D/modelovacími programy, přestože server je v jiné zemi než klient. Občas děláme systémy, kde se pak ze serverů streamují do klientů velmi náročné CAD aplikace. Pracovníkům pak jednak stačí tenký a lehký notebook na veškerou práci a jednak je možné snadno sdílet mezi lidmi gigantické datasety (stovky GB), protože všechny jsou na jednom úložném poli pro všechny zákazníky.

"ale tady jedno individuum neustále tlačí názor že všem a za všech okolností stačí i koncovému uživateli hardware s výkonem jako takový lepší terminál a že vše stejně bude brzy běžet někde na serveru"

- Tak tady se v diskuzích objevuje spousta exotů. Lidí, co tvrdili to, co on, se vždycky vždycky našlo dost za každé doby. Přitom ani dnes takové řešení není výhodné téměř nikde. Současná technologie něčemu takovému není nakloněna, to by se muselo hodně změnit. A až se změní, tak já budu jeden z těch dinosaurů, co bude držet plnohodnotný počítač jak dlouho to jen půjde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě k otázce na nějaký odkaz, například Citrix se tuším specializuje na tyhle věci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Citrix se treba pouziva/pouzival v momente, kdy mas rozsahlou, slozitou, sitovou firemni strukturu a potrebujes u Client/Server aplikaci zajisitit dobrou odezvu ve 'vsech' nodech te site. I tech vzdalenych. Takze misto aby se budovali treba ruzne databazove persisten cache/replicy atd, ktere zlepsuji dostupnost dat v jinych castech te site, tak se to nasadilo na Citrix se serverovou farmou. Fungovalo to pak jako prihlaseni se na vzdaleny server. Tim se obchazeli problemy s odezvou site pro lokalne spustene klienty pri pristupu na server v rozsahlych firmach/meznarodnch korporacich. Ale tohle je docela specificky pripad a hlavne spis uz pro korporaty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navíc je to dražší, než lidem nakoupit desktopy.
Na hw člověk nic neušetří, spíš naopak. Zaplatí těžký many za tenkýho klienta (mimochodem, hw požadavky na tenkého klienta jsou někdy také dost ujetý), monitor je potřeba tak jako tak, těžký prachy za hw, který musí failovrovat, o to více nadimenzované chlazení + licence na klienta vyjdou 2x dráž než na desktop.
Úspory jsou pak jen v servisu a celkové údržbě. Možná se to asi více vyplatí pro velké firmy, které si mohou vyjednat lepší licenční podmínky atd.
Když jsem to počítal pro nás, tak je to šíleně drahá sranda. Nicméně nasazeno máme asi pro 30 lidí, jen nejnutnější počet pro vzdálený přístup.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme ze to staci, ale musel byste toho cloveka fakt nemit rad, abyste mu neco takoveho udelal.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Původně jsem chtěl napsat, že mi teda jako dvoujádro stačí a že Jirka má pravdu a nechápete to. Ale zbytek osazenstva by mě asi defenestroval, za to, že sem míchám router :D :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to ještě se můžeme bavit kolik portů a jakou rychlostí. Ono není router jako router ;-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PPPoE 1Gbit "LAN optika" od ISP -> 2x Gbit + ( 2x100Mbit ( skrzeva switch ) + DD-WRT based AP )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však 8jádrové ZENy 1. generace dneska koupíš kolem 4500 Kč, to není mainstreamová cena? :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A reálně to pořád stačí, když běžný uživatel PC nedokáže plně utilizovat takové CPU a stačí mu 2 jádra.

Přidávání jader a tedy násobení výkonů CPU je určitě fajn pro serverovou oblast, pro oblast content creatorů, 3D modelářů apod. Pro hry už máme také procesory, které mají daleko víc výkonu než jejich vývojáři dokáží rozumně používat.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Já bych ty hry nepodceňoval. Aneb jak řekl jeden můj kamarád vývojář: "nemůžeš mi dát tolik výkonu kolik já můžu neoptimalizovat kód"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ty mele nekdy takovy hovadiny.. Vem si hry pred 15 lety..tenkrat by si rikal asi neco ve smyslu 'Na co 2jadro, kdyz hry nedokazi ani plne vyuzit jedno jadro'.
Jako kdyby se veci nevyvijeli..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

a ty si jakoze kompletny?

2-jadro, hlavne nejaka starsia architektura a na pracovnom pc? mal si tazky uraz hlavy?
je vseobecne zname ze pracovny pc je vzdy pomalsi ako uplne identicky pc doma, s identickym HW a SW, v podnikovej sfere je vsetko brzdene a totalne zaprasene antivirom a nastavenymi politikami s ktorymi bezny uzivatel nic nemoze robit

mozem ti garantovat, ze u nas 5 rocny win7 na 4-jadre core2quad a 4 gb ram bolo neskutocne masochisticke utrpenie bozieho syna, v spolupraci s pomalym suchtavym 500 gb hdd .... cista sodoma gomora, denne som musel 2x-3x vypinat firefox a chrome (ktore po hodinovom bwowseri zaprasili 2 GB ram a uz im bolo velmi tesno) a podnikove aplikacie, aby sa mi uvolnila ramka (32bit system videl cca 3,5 GB a dalsich 512 oddrbala grafika, takze v reale som mal 3 GB RAM, asi ako low-end smartfon dnes) ... a to CPU (ziadna GPU HW akceleracia) absolutne nestihalo prehravat 60 fps 1080p H264 debilne videjko z youtube, to bola slideshow !!!!!!!!!!!!!!!!!

tak tu nedrizdaj sprostosti, ze dnes staci na kancelarcinu a internet nejake stare 2-jadro

do toho sa ti spusti spravcami SCCM naschedulovany update, alebo spravcami antiviraku naschedulovany antivirovy sken a pc je ABSOLUTNE, ale ABSOLUTNE NEPOUZITELNY

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

2 jádro bohatě stačí, jen kdyby lidé v kancelářích si uměli systém nastavit. Používám core 2 duo 7500 a s videem 1080p nemám nejmenší potíže. Vaši potíž jsem poznal hned, používáte totiž pravěký chrome, což je gigantický žrout paměti a výkonu úplně pro nic, za nic. Důvod jeho nepoužitelnosti je již dlouho v tom, že plno výkonu využívá k vašemu špehování, a odesílání dat na cizí servery. Jde o americkou špionáž, takže vše je hezky na pozadí, a nikde se z normálního softu o tom nic nedovíte. Takže si laskavě oprašte uslintanou hloupou kebuli, a nenapadejte někoho pro to, že něčemu opravdu nerozumíte. Důvodem proč microsoft začal vehementně doporučovat chrome místo svého edge, bylo doporučení "shora", nikoliv jeho kvality. Už dlouho sleduji, že hodně firemních pc používá freeware, který ho zpomaluje ještě víc. No a ještě detail, většinou je nízká rychlost videí na netu způsobena špatnou grafikou, ne cpu. Já mám historického Radeona HD4850/1gb, a s ním nemám nikde problém.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Lidé bv kanceláři si často nic nastavovat ani nesmí. Mají zakázané instalovat aplikace. A v systému nacpané kdeco si usmyslí jejich vedení/admin..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V kanceláři máš pilně vyplňovat tabulky, né čumět na internet nebo video.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak možná v roce 1990...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč do zad. Do zad bylo to, co udělal Intel, když v dobách P4 „„„motivoval“““ (ty násobný uvozovky jsou tam schválně) OEM výrobce, aby nepoužívali Athlony od AMD do svých sestav.
Tohle, co udělalo AMD teď, je pěkně z očí do očí na férovku přes rypák.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Šach, Mat!
Pokud se tohle potvrdí, je to pro Intel naprostá tragédie.
Co nasadit proti němu nemají, a to se technicky vzato nejedná o o ekvivalent HEDT platformy. Tou by měl být EPYC.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel má velmi slibnou alternativu jinde, to je důvod jeho podezřelé ztrátě tempa. V této době pracuje totiž na ultranové technologii, a to spojení AI s matematickým koprocesorem. Nejsem příznivcem intelu, ale tuhle velmi odvážnou inovaci schopnou přeměnit svět pc vítám, i když s sebou nese rizika, jako vyhlazení života na zemi. To není výmysl, inteligentní pc s inteligencí převyšující tu lidskou....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Že by museli konečně slevnit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HEDT od AMD je Threadripper. EPYC je server.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu myslel je Threadripper. Každopádně pro Intel je tohlezapeklitá situace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zapeklita je mirne slovo :), ale souhlasim. Kazdopadne slysel sem zajimavy nazor, ze AMD a Intel se proste potrebuji. A stim souhlasim. Konkurence je prose nutna... je to hnaci motor pokroku :).

Jeste dodam, ze stejne jako Intel "nezabil" AMD (doclea slusne povstala z popela abych tak rekl), tak AMD nikdy neznici Intel. Ideal stav by byl 50/50 ve vsem. Navzajem by se dokolecka predhaneli, penez by meli oba stejne a vsichni jejich zakaznici by byli spokojeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:D .. a potom zili dlho a stastne az kym nepomreli .. a zazvonil zvonec a rozpravky je koniec ..

ale ano, pekna predstava

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neber mi to !! :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alebo cierny scenar, ked sa misky vah vyrovnaju podpisu obe firmy kartelovu dohodu, marze si nastavia dost vysoko a zakaznik bude na tom rovnako ako bol za cias kralovania Intelu :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano to je taky mozne... Ale doufejme, ze se to nestane. To je vlastne taky to jedine, co muzem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JirkaKovo konstatování, že na běžnou práci stačí 2c, bych upravil na musí stačit. To nejlépe popisuje situaci 95% z šedé masy, kteří zřejmě nejsou v zaměstnání tak důležití jako zdejší diskutující a nemohou si tudíž dupnout, aby dostali něco lepšího. Jediné, v co mohou doufat, je přidání ramky, případně výměnu hd za ssd, pokud to vůbec jde.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No já často zažil že lepší dostali ti co to zas tak nutně nepotřebovali (čest jedné dávné výjimce kterou jsem zažil v roce 1999, kdy šéf trval na tom aby lidi meli takový hw, který reálně potřebují a ne takový jaký si umí "vyškemrat/vykřičet") :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.