Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Poškozená Li-ion baterie neexploduje, pouze „ujde“ - video

Boha jeho kokot, ale co bych mu radil že si má vzít rukavice a aspoň roušku - když je někdo debil, tak Darwin. Tak jen směle do toho, ať testuje.

Poznámka: v telefonech jsou poměrně často spíš Li-Pol akumulátory, dle mého názoru stabilnější. Jo a ohledně těch akumulátorů v laptopech apod., chci vidět ty standardy u čínskejch no-name buřtu za dolar, fakt chci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Fakt je ten, že jsou stále v oběhu a ještě dlouhou dobu budou baterie vyrobené podle starých předpisů. Hlavně jako rezervní se dobře prodávají (papírově mají výrazně vyšší kapacitu) a kde je odbyt, tam je i nabídka. Přední výrobci si ale hlídají, aby v jejich produktech byly už jen ty nové. Nedivil bych se, kdyby v tom nedávném případu Lenova nešlo pouze o to, že notebooky byly omylem dodávané se starým typem baterií (nikoli se skutečně nebezpečnou / vadnou sérií).

//edit: tak jsem to ověřil a konkrétně v S5 je standardně opravdu dodávaná Li-ion: http://www.samsung.com/us/mobile/cell-phones-accessories/EB575152VABSTD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně jsem to nezkoušel (ani u Li-Ion), ale fakt jsou Li-Pol stabilnější? Tím myslím teda při poškození... Já měl zato, že se projevují daleko hůř, nakonec na ně se i prodávají nehořlavé pytlíky, do kterých akupacky strkají hlavně modeláři při nabíjení (ale na druhou stranu je fakt, že tam je asi třeba proudové zatížení úplně jinde než u mobilu a další spotřební elektroniky).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak polymer mi přijde, že snese víc…už mi tu rukama šel rozbitej tablet, akumulátor cítitelně ztratil těsnost (někde se protrhl pytlík), ale nikde z toho nic neteklo. Krom toho se může lépe nafouknout (bývají obvykle ploché) a má i větší poměr objemu k ploše - tedy se lépe chladí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty nehořlavé pytlíky mě pobavili. Já zpravidla nabíjím na keramickém talířku(ten vydrží i pár sekund hořícího hořčíku (pak exploduje)) :) Není to z paranoi, ale ze zkušenosti :o) Vrátit se domu a najít místo bytu černou díru bych nechtěl.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co Vas pobavilo na nehořlavých pytlících ? Je to to druhé nejmenší co můžete udělat pokud nabíjíte accu-packy. Nejsou drahé a fungují.
https://www.youtube.com/watch?v=hcwOwf55Rtc
Úplný základ je nenabíjet v nepřítomnosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz to testovali v modelarskem casopise tak to bouchlo uplne stejne jako bez pytliku.

Aby to nebylo jako kdyz kolega kdysi tocil reklamu na bezpecnostni folii na celni sklo u auta kde sklo rozbijeli krumpacem a tocili to asi na desetkrat, protoze to sklo se s folii vysypalo uplne stejne jako bez ni.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Li-Pol prave tvori v telefonech naprostou mansinu

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Li-ionky u starších nokií (cca před 5 lety) byli hojně. Nevím jak teď. Když jsem v offic. servisu Nokie opravoval telefony, tak mi nedopatřením upadla ostrá pinzeta a proťala obal u odložené baterie :). Z baterky se začalo po chvilce díky zkratu solidně kouřit a nafoukla se na dvojnásobek(kouř z toho je totálně nedýchatelný).
Mimochodem problém u neoriginálních baterek je v tom, že ve snaze ušetřit se tam zpravidla nedávají tepelné pojistky a mnohdy ani ucpávky, které pod tlakem vystřelí. Pak se může stát, že při zkratu z baterie vyletí celý obsah, který je patřičně nažhavený, takže vás může i solidně popálit. Některá videa na youtube vyvolávají patřičný respekt.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To ucházení je problematické jen v uzavřených prosotorách. Letos už se na AV Herald ukázalo několik mimořádek, že cestujícímu se rozběsnila nějaká elektronická hračka (kamery, mobily) během letu, resp. zřejmě tlakovým stresem poškozený akumulátor. A co v přetlakovaném uzavřeném letadle s běsnící doutnající baterkou produkující nedýchatelný kouř, že. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mayday a nouzovy pokles pod 10000 stop?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A dále..... otevřít dveře? Problém není s přetlakováním, ale s uzavřeností prostoru. :-)
Při současných ETOPS letech přes oceán, letadlo může být třeba i 3 hodiny od nejbižšího letiště.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Video je již odstraněno, bohužel…

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Přehodil jsem link na jinou verzi, snad vydrží déle :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moc pěkný...:)))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.