Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Samsung a Google vylepšují Android o podniková řešení

samsung-logo
Unikátní zabezpečení Samsung KNOX obohatí novou generaci platformy Android.

Společnosti Samsung Electronics Co., Ltd., a Google oznámily, že část technologie Samsung KNOX bude integrována do příští verze operačního systému Android. Nadcházející generace Androidu, která byla k vidění na Google I/O, bude obsahovat řadu nových funkcí pro podnikové uživatele a IT správce, jako například samostatné kontejnery pro správu a zabezpečení podnikových dat. Současně jim pomůže přizpůsobit se neustále se vyvíjejícím trendům podnikové mobility. Nezávislí dodavatelé softwaru (ISV) a vývojáři tak mohou rozšířit potenciální cílový trh na širší společenství uživatelů Androidu s minimálním úsilím při implementaci.

„Jsme upřímně nadšeni z tohoto průlomového partnerství s firmou Google. Jelikož je Samsung významným výrobcem mobilních zařízení s Androidem, dává nám toto partnerství příležitost ještě lépe uspokojit rychle se rozvíjející potřeby uživatelů v oblasti mobilního zabezpečení a ochrany osobních údajů. Stejně tak si vážíme možnosti spolupracovat se společností Google při tvorbě podnikového ekosystému pro podniky a firmy. Představuje to úžasnou proměnu mobility pracovních sil,“ řekl Injong Rhee, senior viceprezident, KNOX Business Group, Samsung Electronics.

„Samsung je průkopníkem při prosazování platformy Android na trhu. Ceníme si přínosu pro naše projekty otevřených zdrojů. Společně přinášíme zabezpečení a možnost správy na podnikové úrovni pro všechny výrobce, kteří jsou součástí ekosystému Android,“ řekl Hiroshi Lockheimer, viceprezident pro technologie, Android.

Spolupráce firem Samsung a Google je odpovědí na sílící potřebu odolné a bezpečné mobilní platformy. Současně zajišťuje, že soukromí a zkušenosti koncového uživatele nejsou ohroženy, takže si může Android užít při práci stejně jako pro osobní použití. Spolu se snahou rozšířit trh podnikové mobility na bázi Androidu bude Samsung i nadále poskytovat řešení pokročilé, diferencované a komplexní podnikové mobility pro podnikové zákazníky.

Samsung KNOX je v současné době jediným poskytovatelem Androidu, který dodává ochranné a vládou certifikované mobilní zabezpečení, které je v souladu s klíčovými normami vlády USA a Ministerstva obrany (DoD) a s dalšími požadavky na zabezpečení mobilních zařízení. To umožňuje jeho nasazení ve vládě a jiných vysoce regulovaných podnikových prostředích. Platforma Samsung KNOX obdržela v květnu 2013 potvrzení STIG od US Defense Information Systems Agency pro použití v sítích US DoD a v dubnu 2014 byla upgradována na verzi STIG 2. Také britská vláda nedávno vydala bezpečnostní pokyny End User Device (EUD) Security Guidance for Samsung KNOX pro používání vybraných zařízení Samsung s platformou Android. Navíc, zařízení se Samsung KNOX mají certifikaci MDFPP Common Criteria − GALAXY S5 a Note 10.1 edice 2014 od května 2014 a GALAXY S4, GALAXY Note 3, GALAXY Note PRO od února 2014.

Samsung také nabízí prostřednictvím KNOX komplexní správu a úložiště aplikací. Kromě součástí Samsung KNOX, které budou zařazené do nové generace platformy Android, bude Samsung i nadále rozvíjet své specializované služby, jako jsou KNOX EMM a KNOX Marketplace.

Pro více informací navštivte www.samsungknox.com.

Tagy: