Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Samsung bude dodávat OLED displeje pro Google Glass

Google Glass pure
Google se rozhodl využít nabídky Samsungu a oficiálně potvrdil, že pro sériovou výrobu Google Glass bude používat OLED displeje od Samsungu…

Vynechme vzájemné pochvalné fráze, které si při podobných událostech zástupci obou stran před zraky tisku s oblibou vyměňují a přejděme rovnou k věci.

Požadavky Googlu se týkaly rozměrů, rozlišení a kvality (jistě také ceny) a Samsung je dokázal realizovat. Situace je však o něco zajímavější, než by se zprvu mohlo zdát - nejde jen o jednorázovou dodávku displejů, ale o počátek vzájemné spolupráce mezi zobrazovací divizí Samsungu a Googlem, která se může týkat i budoucích produktů. Korejský gigant to nepřímo potvrdil komentářem, že získává přístup k tajným plánům Googlu.

Google gl ass

Samsung může ze situace pouze těžit bez ohledu na její budoucí vývoj. Před Google Glass sice stojí nejistá budoucnost, ale oba ze základních scénářů nevycházejí pro korejskou společnost špatně. První možnost: Koncept se uchytí a na výrobě podobných zařízení budou mít zájem i další značky - pak může komponenty vyvinuté pro Google Glass používat i pro vlastní potřebu či dodávky dalším značkám. Nebo se elektronické brýle neuchytí, Samsung pouze dodá Googlu nasmlouvané komponenty a dále spolupráce pokračovat nebude - opět však žádná rizika nehrozí.

Podle slov Kim Ki-nama, CEO zobrazovací divize, lze předpokládat, že Samsung počítá spíš s první možností. Zmínil totiž, že by pro podobná zařízení mohla být využívána technologie OLED on silicon. Klasické LED vyžadují jako základní substrát safír (respektive korund), který je nejen poměrně drahý, ale jehož cena v poslední době výrazně roste. V posledních dvou letech pracuje řada výrobců (a mezi nimi i Samsung) na technologických postupech, které by umožnily v co možná nejširším spektru LED produktů nahradit korund křemíkem, který je výrazně levnější.

Diskuse ke článku Samsung bude dodávat OLED displeje pro Google Glass

Žádné komentáře.