Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Samsung na CESu 2013: nejen 110palcová UltraHD TV, ale i OLED a nová generace SmartTV

Samsung UltraHD_
Ještě stále ve stádiu oficiálně nepotvrzené informace pověstných „korejských zdrojů“ se nachází informace o tom, že Samsung na CESu 2013 příští týden ukáže 4k televizor s úhlopříčkou 280 cm. Čekejme toho ale od lídra TV trhu víc...

K tématu 110palcové TV od Samsungu se vracíme po 3 týdnech. Informace trochu uzrála a i s ohledem na to, že o 80 až 90palcových televizorech se ví už z FullHD éry již nějakou dobu, tak příchod 110palcového monstra, byť v předváděcí verzi pro výstavy, asi považujme již za jistý. Zajímavější ale bude obecně nová platforma SmartTV 2013, kterou Samsung na CESu také představí, úhlopříčka už je jen otázkou toho, kolik máte volného místa na obývákově stěně, případně jak malé a jak hyperaktivní máte děti :-).

Samsung UltraHD

Nová platforma SmartTV (založená mimochodem na původně smartphonovém OS Samsung Bada), která už si ve stávajících generacích vysloužila pozornost všech „antišmírovacích rejpalů“ nabídne mimo jiné ruční gesta snímaná z prostoru před televizí. Také máte pocit, že John Hurt seděl ve filmu 1984 v rohu místnosti vedle televize o úhlopříčce možná právě oněch 110 palců? :-).

Vedle toho Samsung chystá i představení modelů na bázi OLED technologie, takže konkurence nám přeci jen snad vyroste dostatečně rychle. Jinak 110palcovou TV oznámil i americký Westinghouse, bude na CESu k vidění u jeho stánku, zkuste v diskusi, čí 110palcový LCD panel o rozlišení 3840×2160 asi tak používá :-).

Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung na CESu 2013: nejen 110palcová UltraHD TV, ale i OLED a nová generace SmartTV

Žádné komentáře.