Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Opravujeme zdroj: Seasonic SS-400ET-F3 (OEM)

Moc pekne. Jenom si clovek rika, jaky zdroj by si vlastne mel v dnesni dobe poridit..

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Bych to viděl na cokoliv za 800 a pak se stavit hned u Behemota na kompletní výměnu a frčíme :D

Behemote na kolik to +- přijde taková repase?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

aj ja by som mal zaujem

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Zdroje jsou tak od 700 nahoru podle náročnosti a materiálu. Zahrnuje testování na zátěži okolo maxima nominálního výkonu.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

koupíš OEM Seasonic a za x-let v něm vyměníš kondy a jede se dál.

Musím zaťukat, zatím mi žádný OEM neodešel (zákazníci se mi vrací), a to pár 500W modelů živí PCčka s 280X :-)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Mně už právě odešel, asi po 5 letech, samozřejmě vadné elyty.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Docela velkym nepritelem OEM Seasonicu je z moji zkusenosti 24/7 provoz. Jak bezi 16+ hodin denne nebo rovnou nepretrzite, tak je za 3 roky po kondech a nemusis to ani mucit nicim jako je 280X :).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

24/7 prevadzka nieje najvecsi nepriatel. Najvecsi nepriatel je prostredie(teplota), v ktorom ten stroj bezi a co ten zdroj napaja.
Pouzivame az na vynimky vsade zdroje Seasonic, od kedy su u nas na trhu. Vsetko v kancelarskych PC 16+ alebo 24/7, zapojenych na UPS(vecsionou obcajne off-line UPS na rozne kvalitnych el. rozvodoch).

Umrtnost minimalna. Ak sa nejaky pokazil, tak vyslovene vdaka problemom s el. rozvodmi. Teraz sa mi dostali do ruky 2 kusy s nafuknutym kondenzatorom Teapo na primarnej strane.

Momentalne pouzivame seasonic ssp-350gt(kvoli lepsim kondenzatrom) a tam nastal paradox. Prve varky mali asi 2-3 teapo kondenzatory. Posledna varka uz ma vsetko kvalitne suciastky(namiesto teapo su tam rubycon kondenzatory) .

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V sobotu jedu koupit mikropájku a odsávačku :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Na tohle spíš trafačku, ty hroudy kolem kabelů mikropáječka nikdy neprohřeje. A na dírky používám dentální pátradlo. Teď mám na zkoušku od číňana za dolar i se zrcátkem, asi pár vezmu na sklad a budu přeprodávat s pájecími potřebami. Je ti pružné, což je lepší na různé páčení, měl jsem originál celokov z chirurgické oceli a to mi maník hned zlomil…

Kondenzátory http://www.hwworld.cz/index.php/kondenzatory

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Trafo právě doma mám, ale přijde mi to strašně neohrabané. Zase na druhou stranu na rozehřátí by to asi bylo dobré. Díky za tip.
V práci používám z nějaké z číny dovezené sady docela pěkný vynález. Na jedné straně to má tvrzenou zahnutou špičku, na druhé straně ostří. Když si tím zrovna člověk nečistí nehty, tak je to právě dobré na prošťouchnutí dírek se zbytkem cínu nebo otevírání a páčení notebooků.

Mimochodem, zatím jsem si s tím v práci maximálně tak hrál s UPSkama, ale když se mi doma pokazil monitor, tak jsem se naštval. A stejně to potřebuju koupit, protože musím k jedné servodesce doma připájet konektory...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Lidi si často dávaj moc krátký hroty…na 150VA trafačku používám průřez 2,5 mm^2 a aspoň 5cm oko. Délkou se pak dá řídit výkon, jestli je potřeba víc (pájení cetimetrovejch kabelů), nebo méně na drobnosti.

Na častější pájení se každopádně mikropáječka užije. Doporučuju klasickou místní http://sagat.vyrobce.cz/doku.php?id=ers_50, tam je jistota, že to fakt má teplotní regulaci a hroty na to za něco stojí. Většina levnejch číňanů má jenom výkonovou a tam člověk neví, kde už začíná teplotní, plus hroty se rozpouští.. Žádnej z prodejců tomu nerozumí, maximálně si to přebranduje, ale většinu klasicky dělaj dva-tři generičtí čínští výrobci a je to furt to samý.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

pr pr... :D já se tím nebudu živit. Plánuju koupit pro začátek za pár stovek nějakou "tužkovou" verzi. Až kdybych se rozhodl někdy dělat víc větších věcí, třeba opravovat monitory apod, jo, pudu do pořádný mašinky i s podavačkou cínu, ale do té doby budu cín štípat kleštěma a přidržovat si ho pinzetou, aby byl přesně, kde potřebuju.
Uvědomte si, že elektru prakticky nerozumím a opravovat budu maximálně tak, že prohodím dvě součástky se stejnou specifikací. Naštěstí máme betonový barák...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jsou toho plný bazary, vyrábí se už 40 let…

Co to je za divný věci s tím cínem? Snad naberu pájku na hrot páječky a přenesu to tam, ne? Se dá nabrat naprosto přesně kolik člověk potřebuje. Teda když nemá kilový klubko s 6mm průměrem jako já :D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No právě... zatím jsem se setkal jenom se zásobami pravděpodobně pocházejícími z předválečného období, kdy se tím asi letovala letadla nebo co. Všude, kam přijdu, mají drát smotaný do těžkého klubka, že byste s tím umlátili koně. I doma to máme. Nikde jsem se nesetkal s tím, že by měli k dispozici něco tenčího.
K tomu stříhání pájky... Asi něco dělám špatně, pač se mi vždycky cín roluje do obří kuličky, která se nechce odlepit, tuhne a zvětšuje se, zvětšuje se... Takže radši odstřihnu šupinku, dám ji přímo na kritické místo a tam ji nahřeju a roztahám. Aspoň mám volné obě ruce a nemusím v druhé ruce držet drát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nízká teplota, zoxidovaný/špinavý hrot, bez tavidla. Měděná drátěnka je dobrá na čištění během pájení (lepší jak nějaké vlhčené houby) a pořád namáčet v tavidle, pořád. Před nabráním, po nabrání, během pájení. Furt tam musí být dostatek tavidla.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Bavíme se o kalafuně, že jo? Tak s tím vůbec neumím :-)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

pak tedy bude dobré koupit trubičkovou pájku (cín) s tavidlem. Já ji používám také, klasickou "kalafunu" jsem neviděl ani nepamatuju. Naposledy snad ještě v DDM, kam jsem jako děcko chodíval tak před 20 lety.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Většina pájky má tavidlo, ale to nestačí. Tavidlo se hned vysmaží a pak to začne oxidovat, opékat se okolí apod. Při správném použití tavidla človek s opatrností může pájet i s výkonnou pájkou malé věci, protože tavidlo bere část energie. Bez toho pak musím po expertech tahat drátky, jako když jsem takhle měnil napodruhé mikrospínače v myši (konečně za kvalitní) s úplně usmaženejma cestama…

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tím asi letovali okapy :-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Mohu se zeptat na cenu opravy? komplet včetně materiálu a práce?

24/9/2014 mi po 5 letech (kupovaný 21/5/2009) taky umřel Seasonic SS-500ET-T3 500W, OEM .. příznaky stejné, odmítal se pouštět, nafouklé kondenzátory .. oceňuji, že s sebou nevzal půlku PC. Tak jsem ho vyměnil za S12II-520, snad se taky dožije aspoň těch pěti let :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Cena opravy 850,- i s prací a jsem rád, že mám teď snad nezničitelný zdroj s ukázkovou charakteristikou a dobrou účinností. Ty věčné Eurokäse už mě nebaví.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Můžu se zeptat, jakým stylem byl ten zdroj používán? (přibližná zátěž/overclocking?)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je to na mě tak
GA P43 deska, QX6700 kolem 3,3Ghz a 1GB HD4850 650Mhz/2000Mhz a k tomu směsice 5 starších až starých sata disků (to samé teď jede na S12)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, spíš na ten další příspěvek, ale taky díky za info!

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel nevím, jak byl používán, dostal jsem počítač s tímto zdrojem na stůl k servisu kvůli úplně jiné závadě a pod rukama mi zdechl tento zdroj, kterého mi bylo líto ho vyhodit. Neznám tedy jeho historii.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To je i s dopravou :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.