Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Opravujeme zdroj: Silverstone Strider Essential Series 600 W

Krasa!

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Mě teď tak napadlo Behemote. Když ti zdroj neprojde ATX normou, nestálo by za to to nahlásit prodejci nebo případně ČOI? Jak je možné že se takové zdroje dostanou do prodeje a nikdo s tím nic nedělá? Notabene jak je možné že se takové šunty honosí certifikací a QA labelem?
Z tvých článků pozoruji, že v podstatě většina zdrojů nesplňuje normu, často jsou i nebezpečné protože jim nefungují ochrany a takový šajze který s prodávanýma specifikacema nemá nic moc společnýho se tu vesele prodává dál.
Nechápu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jo výrobci jsem to hlásil, předpokládám mají zpětnou vazbu i z jiných redakcí. Nevím, jestli to tam nebylo už před tím (páč jsem si to nezjišťoval), nebo to dodali až později, ale teď už mají skoro všechny zdroje Silverstone v manuálu uvedený minimální odběr z jednotlivých větví. Tohle ovšem v crossloadingu nedrží napětí v normě ani při dodržení té jejich specifikace…

Ochrany nejsou povinností, je to jen přidaná hodnota výrobce. Jinak ač není úplně nereálná, obdoba mojí zátěže běžně moc nenastane, v sestavě se většinou jedná o skokové nárůsty výkonu, na což ochrana zpravidla reaguje. Hoří to při pomalém postupném přidávání výkonu :)

Horší byl třeba ten Zalman co ani neměl PFC, ale říkat něco těm idiotům na inspekci je jak házet perly sviním.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Ještě mě tak napadlo. Má cenu to hlásit výrobci?? Chceš my říct že to neví? Že zdroj neprojde jejich interní laboratoří?
To bych chápal snad jedině v případě, kdy bych si nechával zdroj vyrábět někde jinde a ta fabrika by my před podepsáním smlouvy poslala "referenční" zdroje, které by byly OK, ale ve skutečnosti by pak vyráběla ochuzené a tím ušetřila.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že spousta brandů jsou jen kšefťáci a vůbec nemají ani tak jednoduchou výbavu jako já aby si to otestovali…

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel neznám specifikace ATX (resp. jen povrchně). Normy jsou od toho, aby určovali provozní minimum za nějakých podmínek. Podle toho co píšeš, je ale možné tyto podmínky splnit i tím, že do manuálu dopíšeš, že u toho a toho zdroje je to jen za jiných podmínek které si určí výrobce oproti určeným normou.
Chápu že při testování se jde to extrému, ale slovo extrém je možná moc...extrémní pokud to ten zdroj má podle normy zvládnout. Tudíž ani laboratorní zátěž která neodpovídá "typické" (to slovo beztak vymyslel nějakej markeťák) zátěži, ale vejde se do mezí vytyčených normou není nic zvláštního, co by se mělo brát na lehčí váhu jen kuli tomu, že je to nestandardní/netypická situace.
To je jako bych si koupil škodovku s tím, že motor točí do 6,5k, já to někde tak vytočil a při tom by my začaly samy stírat stěrače a vynechávat rádio. Ve škodovce by my pak řekli, že je to netypické použití vozu, protože 98% řidičů tak vysoko motor netočí.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jinak kdyby to někdo na něco užil, je teď k dispozici za 1599,-. Je potřeba dodržet nějakou tu rozumnou zátěž na všech větvích, ať to je v normě, s tím nic neudělám, to je v návrhu.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Fakt si si dal vyrobit kondenzatory na zakazku? Kolko si ich musel zobrat a ake variacie ti vyrobili? Ako to prebiehalo?

Myslim ze by to stalo za samostatny clanok.

+1
+46
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.