Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Součástky od německé firmy proudí dál do Ruska, přes prostředníka v Turecku

Kapitalista vám prodá provaz, ne kterém ho oběsíte a ještě bude rád, že udělal dobrý obchod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi to nebude o kapitalizme keďže väčšinu zbraní po svete rozváža(lo) rusko.

A došlo to až tak ďaleko, že sa každá jedna vojna na svete bojuje ruskými zbraňami. V drvivej väčšine prípadov sú ruské zbrane na oboch stranách konfliktu.

Dokonca aj tá ukraina je väčšinou vyzbrojená ruskými zbraňami.

Takže podľa Vás je putin rád že urobil dobrý obchod?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zisk bez ohledu na následky je jedním z hlavních znaků kapitalismu. Že se objevuje i v jiných ekonomických systémech, na tom nic nemění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zisk bez ohledu na následky neni znakem kapitalismu. Zisk bez ohledu na nasledky je znakem lidske bezohlednosti jedince, ktera jde napric vsemi systemy.
A kdyz porovnam "socialismus" a "kapitalismus", tak ta bezohlednost se zda byt vetsi v socialismu. Kdo pamatuje kysele deste, tak vi sve....
V kapitalismu se ty nasledky drive, ci pozdeji promitnou do zisku. Takze, vetsina nasledky resi. Jsou samozrejme i vyjimky, kterym jde o rychly, kratkodoby zisk. A tam casto neresi nic. No ale zlodej, ci vrah teke neresi, jestli pro nej budou nejake nasledky. Zije tady a ted.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kyselé deště, horší nebo neexistující čističky vody, to všechno je spojeno i s kapitalismem v méně bohatých zemích. Bhópálská katastrofa nebo Fukušima ti určitě unikla, to bys nepsal tak jednoznačně.

Dneska je problém hlavně s kurvítky. Koroze u aut, životnost veškeré elektroniky (vliv olovnaté pájky nepočítám - stačí ta poruchovost kvůli úmyslně blbě udělanému návrhu) 100x atd. Lidé z konkrétních oborů vědí. Naposled jsem narazil na tohle: LEDky z Dubaje.
https://www.youtube.com/watch?v=klaJqofCsu4

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

proč sem taháš fukušimu, když to je přírodní katastrofa

jinak souhlas s kurvítky, místo neustálého tepání výrobců aut by měli tepat všechny ostatní, aby to dělali pořadáně a lidi měli nárok na opravitelnost výrobku,
taky radši všechno tak zdraží, aby na to chudá masa nedošáhla

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Fukušima je selhání zparchantělého kapitalismu, kde se na jedné straně úchylně šetří, aby se na druhé straně mohlo úchylně utrácet/plýtvat. Zaměstnanci asi jakýchkoliv korporací chápou do detailu.

Fukušimská JE měla v projektu nejméně 3 naprosto hloupé chyby, které by odhalil i průměrně inteligentní žák druhého stupně ZŠ. Vysokoškolsky vzdělaný Japonec byl v té době na úrovni dnešního pologénia ve vysokoškolském prostředí v ČR, tudíž to bylo všem jasné a nebylo to přehlédnutí.

1) Šetřilo se na antitsunami "vlnolamech". To jediné bych pochopil, stálo by to hodně + čas navíc, ale zároveň bych kvůli tomu nikdy nedovolil ten šlendrián v bodě 2 a 3.
2) Jen protipovodňová vrata, která neodolají dynamické síle vlny. Ultratrapné u stavby na pobřeží.
3) Diesel generátory v budově za těmi vraty dali do sklepa-nejnižšího podlaží asi aby byla jistota, že po přívalové vlně pak fakt nepůjdou nahodit. Stačilo by i dát nouzový dieselgenerátor trochu výš do svahu, ale to by zřejmě stálo navíc obřích 5 milionů Kč a to se v projektu za desítky miliard prostě nemůže dovolit. To by nám snížilo prémie a šéf by si nemohl koupit třetí firemní káru během třech let.

Možná toho bylo víc, už si nepamatuji.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si pamatuji, nikdy dřív jim tam nepřišla vlna vyšší než 10 m a na to byly ochrany dimenzovány. S vlnou 16 m prostě nepočítal, to je něco jako tisíciletá povodeň. Generátory, taky jsem se jednou někoho ptal, proč je nedali výš. Jednoduchá odpověď: hmotnost a vibrace, ne že by to vyloženě nešlo, ale bylo by to drahé. Toto nebyla první tsunami, kterou tam zažili, ale byla první a zatím poslední tak mohutná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I ti největší pesimisté úpřimně věří, že stoletá voda nedorazí více než 2x do roka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem o tisícileté, ale to je jedno. Určitě mohli něco udělat lépe. Ale u takových projektů vždy někdo fundovaný vyhodnocuje rizika a investor nebo ta firma si pak vyhodnotí, kolik do toho zabezpečení investuje a kde už je riziko tak malé, že se to nevyplatí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stavět JE není jako stavět chatku na pobřeží. Už jenom fakt, že dodali proud až za 2 týdny a jak trapáci vykrádali akumulátory z aut v širém okolí! To v Japonsku není armáda?! Dieselgenerátor 200 kW stál kdysi koncáka kolem 400 tisíc Kč a šel zapřáhnout za lepší osobák. Nemobilní dieselgenerátor mohli dát úplně do jiné budovy, stejně se zapínal jen vyjímečně a cena kabelu navíc je úplně směšná.

Na wiki píšou "byla navržena na provoz bez poškození při vlnách do výšky 5,4 m až 5,7 m". To je fakt jak nějaká chatka pro miliardáře, protože při stavbě JE je 6 metrů prostě málo. Běžně se objevují větší vlny a všechno je holt někdy poprvé. Kromě toho ty budovy co kryly reaktory.....šetřit ještě víc betonem a ocelí, tak je to spíš stan než budova. Do jedné z nich byli schopni udělat zaměstnanci provizorně dost velkou díru aby unikl vodík. Temelín je proti tomu jak vojenský bunkr.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy vycházím z toho, co zaznělo v japonském filmu. Zajímalo by mne, jaké wikipedie uvádí zdroje. Jasně tam píšou 10 a 13 m nad úrovní moře. Beru v úvahu, že ta vlna do nějaké vzdálenosti na pevninu doputuje. U těch generátorů, přímo ve filmu uvedli, že tam používali vysokonapěťové, nicméně hodnoty napětí přímo neuvedli. Výkon generátoru, je pouze část potřebného údaje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zkus příště aspoň dokumenty.
" The 12.1-meter (40 ft) high tsunami that struck the plant was double the height of the highest wave predicted by officials."
Obchodník se smrtí je taky něco jiného než skutečný příběh Viktora.

Počítám s tím, že generátory pro čerpadla nemohly být obyčejná z hobymarketu - ta by jim stačila aspoň na ty přístroje ve velíně, pokud by měli při začátku mozek a byly tam vhodné přípojky za šílené desítky tisíc Kč. Ve filmu mohli uvádět cokoliv (blbý překlad mají občas i dokumenty) a jestli tam měli nějaký atypický, tak další jejich chyba při návrhu. Těch 200 kW výkon by pro jedno čerpadlo asi jen problémy odsunulo o pár dní, protože nakonec tam přijely dieselgenerátory na náklaďácích.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

O tom, že s dovezenými generátory byly problémy jsem slyšel / četl dvě verze, nesedělo napětí nebo měli krátké kabely. U generátorů z hobbymarketů - to si děláte srandu? Máte představu, jak je složité dávat paralelně výkony ve střídavé síti, musíte je synchronizovat. Takže tak jednoduše to fakt nejde.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na velín by stačil i jeden lepší hobymarketový dieselgenerátor. Něco jako když odlehlou chatu napájíš z auta nebo toho dieselgenerátoru, což není nic těžkého nebo nereálného. O krátkém kabelu jsem taky něco zachytil a znovu mě to utvrdilo, že za tenhle šlendrián by se nemuseli stydět ani ožralí Afghánci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu nemáte tušení, jak složitá je stavba a řízení jaderné elektrárny a představujete si to jak Hurvínek válku. Víte, co se říká: "Po bitvě je každý generál." Jistě že tam došlo k chybám při návrhu, ale tak jednoduché to fakt nebylo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zažil si někdy nějaký audit? Systémy kvality a testování kvůli jakýmkoliv normám? Něco takového? To vše je o prevenci a připravenosti. Desítky (u JE si jsem jistý, že spíše stovky až tisíce) teoretických otázek co se snaží najít potenciální riziko, nebezpečný scénář či situaci a předem se na ně připravit, i když to všechny většinou jen prudí.

Fukušimská JE by neprošla ani při pohledu amatéra jako jsem já, proto když se stavěla, tak bylo Japonsko mimo mezinárodní kontrolu auditorů JE. I náš Temelín je úplně někde jinde a to nestojí na pobřeží ani v zóně kde jsou zemětřesení. Tak jednoduché to je. Pokud pro nějaký jev existuje vícero vysvětlení, je lépe upřednostňovat to nejméně komplikované.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V Japonsku se s určitým rizikem počítat muselo, protože je to rozlohou malá země s velkým počtem obyvatel i s moderním průmyslem a tedy s vysokou spotřebou energie. Současně se jedná o řadu ostrovů. A bohužel i jaderné energetice platí, že nové projekty se učí i ze starých nehod. A to jak byla Fukušima postavena, je dáno tím, že se víc báli zemětřesení než tsunami, to mělo na stavbu velký vliv.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Škodě v řádu minimálně stovek miliard nebylo zabráněno mimo jiné i kvůli krátkému kabelu a ty je stejně obhajuješ. Prostě se přepočítali a měli bezpečnosti věnovat víc. To je i závěr komise vyšetřovatelů.

Generál M.Č.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vím, proč celá elektrárna nebyla postavena výš. Je to právě proto, co jsem již psal, báli se nejvíc zemětřesení, takže terén snížili o 20-25 m, aby celá elektrárna mohla sedět přímo na skalním podloží. Nikde jsem nepsal, že tak k žádným chybám nedošlo, ale některé vaše návrhy (hobby market) byly vyloženě dětinské.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Reaktor bylo vhodné postavit na skalním podloží, dieselgenerátory už samozřejmě ne.

V čem konkrétně je můj návrh na dieselgenerátor z hobymarketu pohánějící velín horší než skutečnost, že ten velín nakonec hodně špatně poháněli akumulátory z automobilů? Já raději dětinské řešení, než extrémně špatné a téměř nefungující.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jde o potřebný výkon toho generátoru a jeho velikost a hmotnost. Tam se jednalo o 13 velkých generátorů na celou elektrárnu. Běžně obchody ani dnes nemají skladem tak velké kusy v pořebném množství. Ty rozměry a hmotnost proti dnešním si trochu zvětšete je fakt velký rozdíl, na jak dlouhý provoz je to určené a se stavbou se začalo v 60. letech, takže nejspíš nebyly přeplňované. A něco tak velkého a těžkého asi nedáte na konstrukci do vzduchu, když se bojíte zemětřesení. To umístění by asi bylo poněkud složitější a náročnější.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo...
Velín dokázali chvilkama napájet z akumulátorů. Pohon chlazení jsem od toho jasně oddělil s tím, že jsem nastřelil něco s výkonem 200 kW - to se v hobymarketech neprodává.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Našel jsem že ty generátory byly chlazené vzduchem. K tomu se dá najít ekvivalent Deutz FV413 (jedná se původně o řadu motorů 6, 8, 10 a 12v pro kamiony a další techniku - Iveco Turbostar později FV513 o stejných objemech, řada 413 v atmosférickém provedení zbyla ze všech variant.) 12 válců 19 litrů 204 kW a 1120 kg a to je pouze motor, ve variantě s generátorem jsem to nenašel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Celé řešení ale s moderním motorem CAT váží kolem 3 tun. Kdybych vzal, že starší provedení váží 3,5 tuny, tak 13 generátorů bez nádrží a příslušenství znamená 45,5 tuny a příslušný prostor. To asi nikdo nad hlavou mít nechce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zkus dokumenty a přijde s Wiki...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud wiki cituje "The Investigation Committee on the Accident at the Fukushima Nuclear Power Stations of Tokyo Electric Power Company", tak nemám problém. Přiznat se, že čerpám informace z populárního filmu je naopak trapas.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Film jsem viděl až jako poslední, co napsala wikipedie jsem četl před lety a určitě toho bylo víc. Ale je to pár let a v hlavě to nenosím. Nicméně vím, že vámi navrhované řešení by nebylo tak jednoduché, jak myslíte. Ostatně, pokud by to tak šlo, patrně by je to taky napadlo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdo je připraven, není překvapen. JE potřebuje při výpadku elektriky proud na dochlazování. Elektrické vedení vedoucí k JE nevydrží zemětřas, protože nemá certifikaci a ze zkušenosti víme, že pár sloupů vždycky padne. JE blízko moře, které tsunami umí a tsunami je spojené se zemětřasem a to jediné co nám pak zachrání prdel je fungující dieselgenerátory. Ty dieselgenerátory co při reálně hrozícím zatopení přestanou fungovat. Řešit problém s JE až kdy nastane je na úrovni toho ožralého Afghánce a ne střízlivého a inteligentního Japonce.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Elektrárnu spustili v roce 1971 a zemětřesení, které vyvolalo tsunami, bylo nejsilnější zaznamenané za celou historii Japonska. Berte taky v úvahu, že čím větší opatření proti přírodní katastrofě, ním dražší a to nikoliv lineárně. A někdo by to logicky musel zaplatit. Proto jsem psal, že takové věci se vyhodnocují a na základě toho, se aplikují opatření. S takovou situací prostě nikdo nepočítal. Ani směrnice na to neměli.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Celou historii Japonska? Spíš od doby, kdy mají přístroje na měření intenzity zemětřesení což je sotva sto let. Wow!!! To je skoro stejně dlouho jako je existence naší planety!!!

„Proto jsem psal, že takové věci se vyhodnocují a na základě toho, se aplikují opatření. S takovou situací prostě nikdo nepočítal. Ani směrnice na to neměli."

Kdyby spolupracovali s mezinárodním úřadem pro jadernou energetiku nebo jak se to jmenuje, tak by směrnice měli. Oni ale úmyslně nespolupracovali, aby to postavili co nejlevněji. Přesunout generátory na místo, kde by odolaly i 20 m vlně by stálo na kabelech a betonu kolik? Maximálně desítky milionů, což je vzhledem k ceně projektu a škodám jen symbolická částka. A o to jde...

„Šlo o havárii způsobenou člověkem. Bylo ji možné předvídat a měla být předvídána. Dalo se jí zabránit a mělo se jí zabránit,“ uvádí komise."

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Za dobu, po kterou vedou záznamy. Snad chápete, jak je to myšleno a nebudete slovíčkařit. Já s vámi přímo ve při nejsem. Pouze některé vaše návrhy nejsou moc reálné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Do jedné z nich byli schopni udělat zaměstnanci provizorně dost velkou díru aby unikl vodík. Temelín je proti tomu jak vojenský bunkr."

Takže vďaka tomu je Temelín ako bomba, keďže by tam tú dieru neurobili a ten vodík by krásne strelil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mirda ruský sandálový trollíček zase exceluje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska je problém s korozí u aut? Ty jsi nikdy neviděl Škodu 110/120? Tam byl problém s korozí, ne dneska.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Reznutí Škody 110 nijak nevyvrací fakt, že už v pravěku měly automobilky (konkrétně např. volvo a mercedes) antikorozní technologii pro plech, díky které nebylo prvních cca 15 let života slovo koroze ve slovníku majitele takového vozu. Pokud neznáš vozy vyrobené po roce 2000, které mají viditelné problémy s korozí už po pár letech, tak můžeš začít zde.
https://www.autorevue.cz/koroze-se-tyka-i-modernich-aut-tady-jsou-nejkri...

Kdybys chtěl vidět pozink okap starý 70 let bez jediného rezavého flíčku, tak můžu dělat prohlídky za 500 Kč na osobu. Oni tehdy ani nepotřebovali měděné okapy, ty komunisti jedni zaostalí:).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

[Irony=On]
Vy odmítáte podporovat ekonomické aktivity minoritních spoluobčanů?
[/Irony=Off]

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná jste to zatím nezaregistroval, ale od roku 2000 je v Rusku tvrdý kapitalismus.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hej tvrdý kapitalizmus.

Preto všetko vlastnia oligarchovia blízky putinovi a keď sa nájde niekto nepohdlný tak napríklad vypadne z okna v nemocnici (kde je hospitalizovaný kvôli otrave)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

:-D

Tohle pomatení panuje i u nás respektive pravděpodobně je zblbnutej našim systémem. Taky Fiala tvrdí, že ODS je strana, která propaguje tržní hospodářství, přitom si bez oligarchů ani neprdne.

Bohužel, lidi si pod vlivem médií myslí, že oligarchové + evropské regulace = kapitalismus. :-/ Nechápou, jak na hlavu to je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Asi to nebude o kapitalizme keďže väčšinu zbraní po svete rozváža(lo) rusko."

Největší exportér zbraní je s velkým odstupem USA před druhým Ruskem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To mozna ano, ale jde o to kterymi zbranemi se pak v realu bojuje. A pak ten objem se bere podle ceny. Jedno americke letadlo, ktere si v poklidu nekde leta, muze byt ekvivalentem statisicu kalasniku, kterymi se midli statisice lidi.
No ale shodneme se, ze zbrane, leky a drogy jsou asi nejobchodovanejsimi komoditami.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nie, najväčší exportér je rusko. Dva dôvody

1) Veľa exportu z ruska ide mimo záznam. Napríklad sa v dole v cudzej krajine len tak objaví 500 tankov, a nikto netuší, odkiaľ sa tam vzali. A podobné absurdity.

Aktuálne sa rieši Bout ktorý to robil pomerne vo veľkom a pravdepodobne s požehnaním putina keďže po tom čo ho vymenili za tú feťáčku sa hneď dal na politiku.

2) USA má šialene drahé platformy ako F35 zatiaľčo rusi tie zbrane exportujú za pár drobných v čo najväčších množstvách.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Napríklad sa v dole v cudzej krajine len tak objaví 500 tankov, a nikto netuší, odkiaľ sa tam vzali."
A teraz tú o karkulke. :-)
500 tankov si len tak strčíte do kufra a niekam odnesiete.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vojenské letadlo co si v poklidu léta - jako vtípek dobré.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AK-47 bych z toho vynechal.
Aneb, jak parví jedna anekdota:
"Indie je jediná krajina, která si nevyvynula jeho vlastní verzi."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To že má v ruce někdo Kalašnikov, neznamená rovnou, že jde o Ruskou výrobu. Oficiálně je vyráběli, či ještě vyrábí v různých modifikacích: NDR, Rumunsko, Jugoslávie (Crvena Zastava dnes Zastava arms stále modifikace vyrábí), Polsko (také vyrábí stále modifikace ruských zbraní pro armádu), Rumunsko, Maďarsko a Čína, prostě celý východní blok kromě nás, protože jsme měli své. Taky Finsko a Izrael (modifikace Galil) ale kromě toho další většina Asie a Afriky, protože jsou ty zbraně účinné, odolné a snadné na výrobu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A hlavne je do nich všade nevyčerpateľné množstvo streliva.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už se vytvořil precedent a na pravidlo, že do zemí zapojených v aktivních vojenských konfliktech by se nemělo vyvážet, každý už kašle... A pořád je to nepoměrně lepší, než obchodování s genocidy-chtivými arabskými zeměmi, nebo totalitním režimem v Maově Číně. Kdyby se obchodníci měli řídit nějakou morálkou, tak by vůbec nemohli obchodovat mimo Vyšegrad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To pravidlo neplatilo mimo jiné i v Irácko-íránské válce, takže je to pravidlo jen když se to někomu hodí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Omg, takéto čipy si môžete kúpiť na aliexprese za pár eur prakticky v neobmedzených množstvách a máte väčšinou dopravu zdarma do ktorejkoľvek krajiny (Irán, Severná korea, Rusko...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi by se měl zakázat vývoz kamkoliv, protože vždy se najde někdo kdo něco nakoupí a prodá dalšímu zákazníkovi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy se zdravym rozumem vedel ze sa nadale bude i to zbozi pod sankcemi dodavat kamkoliv kdyz se zaplati cili sou a budou penize, v dnesnim svete a jeste do tak velke a bohate zeme jakou Rusko je...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opět trojský kůň na scéně jménem Turecko. Pandořina skříňka NATO

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo a ještě Švýcarsko a Belgie, kteří to posílají přes Indii.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nějaký info by o tom bylo?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hele tyhle informace jsou o hubu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze kecas.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pobavilo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Belgie a Svycarsko nedisponuje nejsilnejsi a nejmodernejsi armadou, vcetne jadernych zbrani USA v ramci evropske NATO a neobchoduje s ruskym plynem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Belgie je dlouhodobě (cca 100 let nebo déle) největší spojenec USA a aktuálně je zde sídlo jak NATO, tak EU (ve skutečnosti tam toho je ještě víc), fakt bych se moc divil, kdyby zrovna oni brali z Ruska. Jak Belgie tak Švýcarsko mají natolik vysokou životní úroveň, že zrovna jim vyšší cena za plyn asi moc nevadí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jejich životní úroveň stojí na obchodu a bankách takže si to domysli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro no-X
Napsat takovou blbost, že IO byl vyroben v roce 1988 chce hodně odvahy nebo dokazuje totální neznalost značení součástek.
1.Symbol © před 1988 odkazuje na copyright
2.Každý IO má uveden date code. V tomto případě jsou čísla 22 v prostředním řádku. První číslo je rok v desetiletí. V tomto případě to může být 2002,2012 nebo 2022. Druhé číslo (nebo písmeno) je měsíc v roce. Takže, zde je to únor.
3.V roce 1988 nebyl tento typ pouzdření IO používán.
Proto tento IO nemohl být nikdy dodán do Sovětského svazu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1. Který odpovídá roku zahájení výroby. Datasheet na webu TI je datován rokem 1989.
2. Uvedené roky jsou nesmyslné. TI už nemá na webu ani datum EOL, které uvádějí u podstatně starších čipů než z Vámi uváděných let. Krom toho jde o 5V 700nm obvod, který se nevyráběl už koncem 90. let. Roky jako 2012 a 2022 jsou úplně nesmyslné a vzhledem k tomu, že novější PCB / součástky s tímto obvodem než datované rokem 1995 nemohu najít, si troufám tvrdit, že i rok 2002 nesmysl.
3. To by mě zajímalo, jak jste na to přišel. Online najdete fotky přesně tohoto DSP s tímto pouzdrem s PCB a pamětmi datovanými první polovinou 90. let. Oficiální datasheet nic o změně pouzdra během výroby neuvádí a taková úvaha je sama o sobě nesmyslná, protože by tím padla kompatibilita. Nenacházím ani žádné fotky, které by dokazovaly, že existovala nějaká verze s jiným pouzdrem než tímto. Pokud si za svým tvrzením stojíte, předložte je.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Neviem čo tu zase riešite. Prvé bomby ktoré dopadali cez WWII na Londýn boli made in England. To myslím hovorí za všetko.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a co jako, USA taky nakupuje suroviny od ruska a nikoho to evidentne netrapi protoze USA prece muze :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve Ukrajina, která kupuje přímo ruský plyn a přes překupníky ruskou ropu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a nejlepsi na tom je ze dal to uz neposlou bo sankce :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomínejte, že minimálně 150 států světa netrpí tunelovým vnímáním Ruska, jaké bylo Evropě nadiktováno z USA - a nějaké protiruské sankce jsou jim k smíchu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pochopitelně. I část Evropy nadále kupuje ruské petrochemické produkty, protože uvažují ekonomicky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aj USA veselo obchoduje s Ruskom vo velkom, cez Južnu koreu, 2014 ked sme dali ako EU sankcie Rusku, obchod Rusko USA vzrastol o 25% za jeden rok si USA polepšilo o 3500 miliard HDP na ukor EU, a teraz v 2022 pochybujem žeby USA prišlo vdaka sankciam čo by o jeden cent, skôr si znova polepšia o tisice miliard dolarov, zase na ukor tupeho EU vedenia. V 2014 sme ako EU boli najsilnejšia ekonomika sveta a dnes sme už len banda žebrakov a ešte bude horšie v daka našim inteligentnym politikom čo spachali samovraždu na EU ekonomike.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ruský vývoz do USA dosiahol v októbri päťmesačné maximum v peňažnom vyjadrení 732,4 milióna USD. K rastu prispeli dodávky jadrového paliva, kovov platinovej skupiny a hnojív, napísala RBC s odvolaním sa na americký úrad pre sčítanie ľudu.

Ale to je jedno, někteří by se psychicky zhroutili, kdyby si přiznali, že jiní vydělávají majlant na jejich blbosti.
Jako lumící skákající ze skály..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A proto se kritizují hlavně evropské firmy. Protože Evropa má definitivně zavřít krám a nepřekážet.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Aneb přišel opět proruský blb se svými konspiracemi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemecko obchazelo saknce vzdy, vzdy kaslalo na saknce i USA, na jednu stranu jim jsou politici podrizeni ajko loutky USA, ale prumysl si jede svoji, treba Siemens dodval turbiny do Irani, Ruska atd. a kdyz USA rekli ze obchazi snakce, tak rekli ze zvarou zavody v USA, ze je pak nebudou potrebovat, stovky tisic zamestnancu by tim v USA prislo o praci a to 2 den s tim, ze by jim rekli, ze maji podekovat USA vlade, USA staklo ocas a dale se tvarilo, ze to nevidi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.