Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Specifikace Radeonů HD 8000 jsou smyšlenky

kachna s kachňaty
Internetem opět začaly kolovat údajné specifikace nové generace Radeonů od AMD. Byť je pravda, že na druhou polovinu roku AMD cosi chystá, žádným konkrétním údajům nevěřte. Patří do říše fantazie.

Ze známějších webů, přes které se tyto zprávy šíří, můžeme jmenovat TechPowerUp (který již část smazal), Chiphell, ale i řadu dalších, které je převzaly a šíří dál (PC Games Hardware, Hardware Luxx, Softpedia a dlouhá řada ostatních).

Nebudeme ztrácet čas přepisováním těchto údajů do tabulky, pro ilustraci bohatě postačí verze z Hardware Luxx:

Radeon HD 8000 specifikace fake hardwareluxx

Samozřejmě můžete narazit i na další, řada webů si k těmto hodnotám přidala svůj kousek „pravdy“, a tak se dozvídáme třeba i o konkrétním výkonu.

Krom toho, že jde o několikátou variaci na již vyvrácené „specifikace“, které se objevily loni v září a letos v lednu, nesedí už samotný základ a to rozložení čipů. Například GPU Hainan/Sun, které je podle údajů z ovladače i na základě informací od AMD malým mobilním čipem, tyto zprávy předkládají jako high-endové GPU z Radeonu HD 8950.

Přes zmíněné rozpory a navzdory tomu, že je AMD označila za fantazie, se webem šíří dál. Nějaké nové Radeony koncem roku samozřejmě vyjdou, ale rozhodně se budou lišit proti tomu, jak je prezentuje uvedená tabulka.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Specifikace Radeonů HD 8000 jsou smyšlenky

Úterý, 28 Květen 2013 - 14:48 | no-X | Já bych zrovna hádal něco mezi. Tak 15-20 %...
Úterý, 28 Květen 2013 - 14:34 | del42sa | No stejně se to AMD daří docela dobře tajit. Buď...

Zobrazit diskusi