Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

SSD od MSI v Evropě zatím nečekejme

SSD MSI Reflex Series
Server Inside Industry News přinesl první reálné informace o chystaných SSD z produkce MSI, marketingový zástupce však nadšení zchladil tím, že v Evropě zatím zařízení prodávána nebudou.

Před zhruba týdnem jsme informovali o možném příchodu SSD od tchajwanského Microstar International (MSI). Server Inside Industry News nyní nejen potvrdil existenci takových zařízení, ale zároveň přinesl uniknuvší detailnější informace o první chystané řadě: MSI Reflex Series. Ta sestává ze tří 2,5″ modelů o kapacitě 60 GB (RX-60), 120 GB (RX-120) a 240 GB (RX-240). Všechny tři mají řadič LSI/SandForce SF-2281 a samozřejmě rozhraní SATA-600.

V předchozí zprávě zmiňovaná fakta platí, „maximální rychlosti čtení“ dosahují až 525, 550 a 560 MB/s, zápisu pak 495, 515 a 525 MB/s. Hodnota počtu vstupně-výstupních operací za sekundu je 85 000 op/s (RX-60), resp. 90 000 op/s u zbývajících dvou. Běžné hodnoty, všichni ale víme, jak reálně vypadají výsledky při použití asynchronních NAND flash čipů. Co uvnitř vlastně je, ovšem MSI ve specifikaci samozřejmě neříká.

msi-ssd-specification

Případné nadšení ovšem zastoupení MSI rychle potlačilo zprávou o tom, že SSD přijdou pouze na „na vybrané trhy na poptávku zákazníků“. Ovšem to Evropa není, zde se prodávat nebude, a to ani v blízké budoucnosti. Toliko alespoň dle serveru techPowerUp.

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku SSD od MSI v Evropě zatím nečekejme

Žádné komentáře.