Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: Gigabyte GA-E350N-USB3: první deska s AMD „Fusion“ APU (1. část)

"Podíváme se, jak je to vlastně s akcelerací v Adobe Flash Playeru 10.2 (oproti dřívějšímu rychlotestu jsme totiž na něco přišli)"
Zajímalo by mě na co jste přišli, já přišel třeba na to, že flash 10.2 přestal akcelerovat na mojí HD3200 zatímco 10.1 to s HD3200 uměl, až si začínám myslet, že flash 10.2 prostě na Ati kartách nefunguje (když tedy nefungoval ani vám na novém APU, ani mě na staré 3200)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

záleží aj od nastavenia aplikácie, ak developer nezapne akceleráciu tak sa nič nedá robiť

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"záleží aj od nastavenia aplikácie"? WTF? jaké nastavení aplikace to jako browseru? Můžeš mi tedy prosím nvysvětlit jak nastavím svůj browser, aby mi akcelerace fungovala? Jsem velmi zvědavý, protože s flashem 10.1 jsem browser nastavovat nemusel. Bože ty a kert to jsou zase samé "kvalitní" příspěvky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Se divim že to nenapíšeš na 10 dílů. Stejně nakonec napíšeš že je to krám a kdo to myslí vážně raději šáhne po i5 a lepší protože spotřeba bude stejná a cena podobná. Nebo si má raději koupit notebook za 7k s HDMI.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty si úplně mimo :) Nejlevnější i5 je stále dražší než celá tahle deska. Srovnávané Core i5-2300 má TDP 95W, dá se tedy s klidem říct, že žere několikrát víc než celá tahle deska.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A koho zajímá že má TDP 95W. V idle žere sestava s i5 40W což je zhruba stejně jako toto. Ve full load sice uzme o 40W víc ale zase dělá svojí práci minimálně 7x rychleji. Nemusíte řešit jestli to přehraje flash video nebo jestli na tom bude chodit to a ono. A rozdíl ceny deska+procesor 3k vs. 6k ani nestojí za řeč.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uvazujes v rozsahu beznyho desktopu, to je u tohodle SoC dost scestny. Podle tveho uvazovani nema nic slabsiho nez rekneme C2D na 2Ghz pravo na existenci, coz je proste blbost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, v podstatě to tak říkám.
Dořešíme to až Wift ukáže světu druhou část.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"rozdíl ceny deska+procesor 3k vs. 6k ani nestojí za řeč"

don't feed the trolls :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hluposti pises

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

člověče já vám nevím, ale pasivně chlazené corei5 v miniITX skříňce jsem ještě neviděl, anebo bych si mohl dát do TV stolku full ATX anebo notebook, obojí je naprosto úžasné a "krásné" řešení. Mě se ale do TV stolku vedle setopboxu vejde už jen miniITX, moc by mě tedy zajímalo kdepak si mám dát to corei5

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Core i5 na miniITX dsesku problém není, ale asi to nebuda skřínka s 6 cm výškou :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen doufam ze napr. mereni spotreby bude z realneho sveta, aby jej recenzent nezabil jako na PCT, kde k teto desce pripojili disk s 10000ot/min a 1KW zdroj nacez recenzent odvetil: "je to sracka, vzdyd to zere 45w". Cim mensi spotreba ze spinaneho zdroje tim je zdroj a merak kritictejsi, jelikoz vznika vetsi disproporce mezi zdanlivym a cinnym vykonem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Len pre zaujímavosť sa pozrite ako si stojí AMD Bobcat E-350 1.6GHz (Dual-Core, 2x 512kB L2 cache) voči konkurencii v SisoftSandre aj voči single-core procesoru VIA Nano E-Series U3100 1.3+GHz@1.6GHz Capable (65nm Fujitsu).

● Intel Celeron 1200 Dual-Core 1.6GHz (Dual-Core, 512kB L2 cache)
● AMD Bobcat E-350 1.6GHz (Dual-Core, 2x 512kB L2 cache)
● Intel Atom 330 1.6GHz (Dual-Core, 2x 512kB L2 cache)
● VIA Nano E-Series U3100 1.3+GHz@1.6GHz Capable (Single-Core, 1MB L2 cache)

V benchmarku sú multi threads (viac vláknové) výsledky v aritmetických, multimediálnych a cache pamäťových benchmarkov.
Následne, kedže bloger mousou01 porovnával výkon na jedno jadro Bobcatu vs. Izajáša (VIA Nano) aj benchmarky v single threaded (jedno vláknové).

zdroj: http://mousou01.blog.ocn.ne.jp/blog/2011/02/intel_amd_viasa.html

Už čoskoro sa zrejme spolu pozrieme na zúbok plnokrvníkovi VIA Nano X2...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U Nano byl vzdycky problem s cenou a dostupnosti.

Kdyz jsem kupoval prvniho Atoma na mATX desce, tak stal 1500, stejne vykony Nano stalo 3200 a este ke vsemu potrebovalo ITX zdroj a SO-DIMM ramky. Ve vysledku me staly streva se strojem 2600, VIA by vysla na 4300. Totalni ulet, za 4500 sla poridit G31 s 2GB ramky a nejlevnejsim Pentiem DC a zdrojem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V podstate poviem to isté, ale kedysi som tiež pátral po podobných riešeniach ako je Atom a teraz tento Fusion v produktoch od VIA. No vždy to v podstate stroskotalo buď na ich "neexistencii", zlej dostupnosti alebo cene.

Je fajn, že VIA má čosi lepšie, ale pokiaľ to neponúkne bežnému smrtelníkovi za zaujímavú cenu, tak to takto dopadne ... prišiel na svet Atom a teraz tento Fusion ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja som v horeuvedenenom príspevku poukazoval na výkonnostnú stránku a nie cenovú.

K cenovej len toľko čo som už XY krát uviedol: VIA sa so svojim portfóliom skrz divíziu VIA Embedded špecializuje na Embedded systémové zariadenia využiteľné v "priemyselnom" prostredí kde sa kladie dôraz na kvalitu a tapovediac špecifické možnosti jednotlivých embedded zariadení (periférie). A keďže sa toho predáva oveľa menej ako SOHO produktov - logicky tomu korešponduje aj cena (vyššie marže => zisk).

Čo sa týka SOHO produktov VIA, tak tých je veľmi málo a dali by sa zrátať v EU na jednej ruke celesvetovo max. na dvoch max. troch rukách.
Najnovším prírastkom SOHO produktov (tých nám známych spoločností) je nettop Lenovo IdeaCentre Q120 a HP 303B Minitower PC. Pri týchto produktoch (SOHO), za ktorými stoja OEM a ODM výrobcovia je cenová politika konkurenciaschopná a niekedy dokonca aj nižžšia ako konkurenčných platforiem. Príkladom takéhoto riešenia bol napr. svojho času mininotebook Lenovo IdeaPad S12, z ktorého Vám t.č. odpisujem.

Toto vlákno resp.diskusia o AMD E-350 a mrzí ma, že som okrem výkonu reagoval vysvetlovaním cenovej politiky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můžu poprosit i o testy rychlosti práce s diskem? Počítám, že nejsem sám, kdo by na tom chtěl stavět NAS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"3,6KRPM je nějakých 60 otáček za sekundu, krát 9 lopatek větráku je 540 Hz" - Rad bych se zeptal, jak jste prisli na tenhle vypocet? nebo jeste jinak - jak jste prisli na to, ze komari kridla budou ( i kdyby ta frekvence byla stejna) pri mavani vydavat stejny zvuk, jako tento vetracek???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady nejde o to, že by ten zvuk byl stejný. Stejná (podobná) je frekvence, komár je přirovnání. Napadá tě lepší?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Velmi dobrý začátek recenze, už aby byly další části. Děkuji za srovnání se Sempronem, to jsem chtěl vědět, jak je silné jádro na stejné frekvenci v porovnání s K8 či K10.
Zacatemu by hodně slušel 32nm nebo 28nm výrobní proces, a a frekvence 2,5 a více Ghz, pak by stačil proakticky na včechno, co po něm člověk může chtít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další část bude mít oproti mým dřívějším předpokladům 12hodinové zpoždění (jinými slovy vyjde zítra v 00:02 ;-). Dodělávají se poslední (spíše kosmetické) úpravy a myslím, že tahle druhá část bude o poznání výživnější než ta první, máte se nač těšit :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.