Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test mikroarchitektury AMD Bulldozer a vliv Core Parkingu ve Windows 7 i Windows 8

core parking pre hyperthreading ma samozrejme vyznam, kedze su ht jadra zaparkovane tak sa nestane ze system pusti dava procesy na dvoch logickych procesoroch v ramci jedneho jadra

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, jak ve Win8, ale ve win 7 je s vypnutym core parkingem vsechno rychlejsi (mam 6 core s HT).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je pěkná blbost. Neexistují žádné HT jádra, ale dva totožné logické procesory, které sdílí výpočetní prostředky CPU. Scheduler pak musí vědět, které tvoří dvojici, aby přednostně přidělil práci vždy jednomu z nich.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

chtel sem se zeptat redakce, jestli je fx8150 vazne v ty plechovy krabicce?? :)) jesli jo, tak prvnimu nestastnikovi postavim comp na bulldozeru a krabicu stopim :)) ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Koukal jsem na jedno takové "unboxing video" a vypadá to, že se to opravdu v té pixle prodává. Ten človíček na videu přefikl originální přelepku, vytáhl odtud chladič s heatpipami, procesor a tradiční materiály, jako z klasického boxovaného balení.
http://www.youtube.com/watch?v=xSRL_d_kt0o

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Díky, přesně takovéhle zkoumací recenze mám od vás nejraději.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pěkné, zejména to srovnání efektivity architektur. Netušíte někdo, kdy budou konečně opět k dispozici A8? ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ačkoliv je to velice zajímavé a dobře čtené, ono právě to testování efektivity procesorů (různých architektur) na stejné frekvenci není moc košér.
Architektura každého cpu je podřízena plánované frekvenci. Nechci se BD nijak zastávat ba naopak, ale právě u BD byla uarch zvolena tak, aby dosahoval co nejvyšších frekvencí (imho tak kolem 5GHz)- dlouhá pipeline, vysoké latence system cache atp.
Co se ale tedy stane, když jim tuto frekvenci vezmeš a začneš ho porovnávat třeba právě na těch 1,6GHz? Minimálně vysoké latence cache se ti projeví celkem smrtelně. Výsledek tohoto testování pak vede k mylným interpretacím jako u tebe, kdy si myslíš, že pořízením Llana A8 získáš výkonnější PC než s BD.
Opakuji, nezastávám se BD, jen poukazuji na syntetičnost (nebo spíše nesmyslnost) takovéhoto testování architektur.
Zajímavé to ale je, to je pravda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

konečně rozumný názor !

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Front-end AMD BD zpracuje 4 instrukce na takt. Stejně jako Intel SB. V obou případech obsluhují 2 logické procesory, které nějakým způsobem sdílí výpočetní prostředky CPU.

Počet ALU je v rámci AMD BD modulu a Intel SB fyzického jádra také stejný. Jediný rozdíl je v tom, že AMD je napevno rozdělilo mezi 2 logické procesory, u Intelu jsou všechny výpočetní prostředky mezi 2 logickými procesory sdílené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a u Bulldozeru stejně jako u Intel Hyperthreading je důležité primárně přidělit práci logickým CPU z různých modulů. Tedy přesný opak toho, co doporučuje AMD:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?275873-AMD-FX-quot-Bu....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to ale platí pouze v případě že nebereš v úvahu funkci turbo core.. Turbo totiž dost mění celkovou situaci. Když rozdělíš úlohu o čtyřech vláknech do 4 modulů, v každém jen jedno jádro, tak sice omezíš sdílení, ale procesor poběží pouze na defaultní frekvenci 3,6GHz (žádné turbo), protože podmínkou pro použití turba je aby některá jádra byla uspaná v C6.

Naopak když se vlákna přidělí tak jak doporučuje AMD, tak potom sice bude výkon částečně penalizován sdílením prostředků (v rámci modulu), ale turbo core frekvence tento handicap vykompenzuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nikoliv. To platí pro reálný provoz. Sdílení prostředků reálně CPU penalizuje mnohem více než je přínos TurboCore.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No del42sa má v tomto případě imho pravdu. Sheduler pro BD musí řešit více eventualit než u SB.
1. Pokud to jde přiřazovat thready vždy lichým jádrům.
2. Pokud ale možnost vyššího turba, raději přiřadit thread na sudé jádro již použitého modulu.
3. Pokud dva thready pracují se stejným setem dat, přesměrovat oba thready do jednoho modulu (sdílená L2).
U BD to prostě není až tak jednoduché. Proto stále platí otázka: Je BD opravdu o osmijádro, když pro něj musí být vůbec vytvářen (a takto sofistikovaně) sheduler v OS?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mohli jste zkusit zmerit i spotrebu v ty 4-vlankovy zatezi a porovnat, o kolik se snizi diky parkovani (pokud vubec). A v tom poslednim grafu s WinRARem mohly zustat pro porovnani i stary vysledky Core i7, takhle jsem musel hledat starou recenzi, abych zjistil, jak se vlastne zmenil vykon. Jinak pekna prace, zajimavej clanek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Parkováníí tu přece není pro zvýšení výkonu, ale snížení spotřeby tím, že se může celé jádro podtaktovat. Pak Windows 8 parking funguje správně a naprosto smysluplně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není tu pro zvýšení výkonu, zároveň by měl být ale natolik inteligentní, aby výkon příliš nesnižoval. A to se občas nevede.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na pctuning to pojali trosku lepe, rekl bych.
Jinak mam P4 NW 3,4GHz a jak je patrno z grafu, tak je to pekna nakladacka v porovnani s novymi procesory

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč vlastně Microsoft nepřidá podporu Bulldozeru formou nějaké aktualizace i do Windows 7? Neřekl bych, že zrovna to by měl být větší problém...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mozna proto, ze AMD prezentuje sve nove FX jako osmijadrove a tecka. MS by mozna mel i snahu, kdyby slo o 4 jadrove s variantou na HT, mozna i AMD, ale treba si timto krokem uzavrela dvere. Nebo mozna samo AMD nechce, protoze chce zatloukat a zatloukat, protze jde prece o osmijadra. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to dělal, vždyť by pak nikdo nekupoval nové verze. Proto nemáme generické USB mass storage ve W98, AHCI v XP, TRIM ve Vistě, USB3 ve W7...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, 2 moduly u Trinity vs 4 full jádra u Llana - aby na tom Trinity nebylo nakonec CPU výkonem hůř než Llano, to jsem se stavbou HTPC nemusel čekat a mohl jsem jet na Llanu už dávno, kdy šly A8čky ještě v ČR koupit. Tak snad bude ještě A8-3870 slibované do konce tohoto roku, zatím ale ticho po pěšině, do konce roku už jen pár dní, nevím kdy to chtějí vydat, možná nebude vůbec a bude rovnou Trinity s eventuélně horším výkonem, to abych pak sháněl někde "starou" dobrou A8-3850. Tak jako tak ten křáp dualcore Atom HTPC ION1 poletí brzo oknem, už na něj nemám nervy. Kdybys měl terroristo zájem zachránit tento podle tebe skvělý symbiont božské Nv grafiky a podle tebe "pohodového" inorderu, tak kup nejlevnějšího Brazose a já to s tebou moc rád vyměním. Určitě budeš mít zájem, no za ten "AMD křáp" neber to přece!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi nemas doma jednojadrovy atom bez ionu, ja to vymenim aj za tvoj 2 jadrovy atom s ionom :) ale vazne, mam phenom X6 a len pri prehliadani internetu mi tu ukazuje merak spotrebu 145W (asi si dost zozere 8800GT), pri filme je to 190W a to musim zmenit ... ako tu citam recenzie ,tak buldozer nezapada ani do spotreby ani do vykonu. Chcel by som nieco dostatocne vykonne na prehratie videa z youtube 1080p, Full HD video, nech to ma 5.1 zvukovku (nie cez hdmi) a to najhlavnejsie nizka spotreba a kompaktna velkost pocitaca. Zatial som nasiel mini ITX MSI H61 a dotoho intel G620T (35W), nezvazoval si nieco podobne? Resp. asi sa tomu rozumies viac, vies poradit nico lepsie?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V podstate pod Vami zmienenou platformou Mini-ITX na báze H61 v kombinácii s T-čkovými Pentiami SandyBridge sú tu ešte platformy AMB Brazos E-350/E-450 a Brazos 2 E-1200/E-1800 alebo VIA Nano X2. Veľmi zaujímavé sú aj mniPCčka s týmito platformami napr. od ZOTAC-u ZBOX Nano AD10 (AMD), VD01 (VIA) alebo potom samostatné Mini-ITX dosky na týchto vyššie uvedených platformách.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jj pod tohle se klidně podepíšu, pokud jde jen o přehrávání videa, tak Llano je zbytečně moc výkonné a nejlevnější Intel SB s nějakou levnou deskou, Nano nebo Brazos to zajistí také a ty různé ZBOXy od vypadají sympaticky, hlavně kvůli své velikosti. Pro nás, co bychom rádi občas i na mini ITX HTPC střihnuli i nějakou tu hru to má ale GPU výkonu málo

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

podla testov brazos ani via daleko neuteka od atomu = slaby vykon a z toho vypliva, ze jedina platforma premna bude spominana H61 a intel G440. Skodalen, ze niesu ziadne podobne hotove Zboxy a tie co su s inymi platformami aj tak zvecsa nemaju jack 5.1 audio co je premna velmi dolezite nakolko moje geniusy nemaju ziaden 5.1 vstup

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No video můžeš v případě Brazos přehrávat na grafice. A co se týče výkonu, tak subjektivní (nikoliv testový) rozdíl mezi out-of-order Brazos a in-order Atom je propastný. Atom ani zadarmo, nervy mám jen jedny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1) ad strany 2-4:
Kdybyste porovnali masky 10101010 a 11110000 (potažmo 11000000 a 10100000) na Bulldozeru, měli byste nějaká zajímavá tvrdá data, takto se to čte jako jedna spekulace vedle druhé. (zahraniční konkurence to udělala a je to fakt zajímavé)

2) ad Skladba testů:
Klíčové pro porozumnění výsledkům vašich vybraných "benchmarků" je znalost, jak moc který využívá FPU (viz. bod 1). Bez toho si nelze vytvořit hodnotné závěry. Jelikož touto znalostí nedisponuji, tak mi bohužel tento článek mnoho nepřinesl.

Takže otázka pro redakci: Můžete sdělit jak který "benchmark" při své práci závisí na FPU? Díky.

(Pokud se tenhle příspěvek vypadá moc kriticky, tak to nebyl vyloženě záměr, pouze se zde zveřejněné testy značně minuly s tím, co považuji za důležité a zajímavé)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Možná, že by bylo zajimavé provést testy na dalších operačních systémech (like unix), tedy na takových, které v sobě nenesou dědictví jednouživatelských jednoprocesních systémů jako je to v případě w7 a w8. Mám z Vašich testů pocit, že jste nepřímo zjistili důvody, proč m$ operační systémy se neprosadili v oblastech, kde je opravdu potřeba masívní výpočetní výkon (superpočítače).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se za "roztomilou" hrubku, ovšemže správně je, že systémy se neprosadily. Až jednou budou systémy rodu mužského životného, vše bude v souladu s českou gramatikou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Test sice musel dát práci jako hrom, ale proč se testovala pouze jedna aplikace a to ještě multithreadová? Thready toho mnoho sdílejí a přepínání je tak jednodušší a samozřejmně vyhraje procesor, který má pro toto lepší podporu (tím nechci nic naznačovat).

Osobně by mě daleko více zajímal test mnoha různých procesů, to mi přijde bližší realitě. Ale možná mě WIFT pošle někam s tím, že se jedná o desktop. Já inklinuji k serverům a stovkám (různých) procesů. Nikoliv k přesně spočítaným vláknům podle počtu cpu / ht / modulů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tomu říkám článek hodný DIIT, velmi pěkná analýza, Díky za dobrou práci!

OT> WIFTe zkoušel jsi taktovat a6-3650 na té desce a75m-ud2h od GB ? Mám teď shodou okolností k dispozici několik těchto sestav a ať hnu s jakoukoliv byť o 2 MHz FSB tak mi BIOS při POSTu napíše, že je to nestabilní a vrací se k normálu. Další zvláštní věc je, že mám paměti 1866 a běží na 1333, opět pokud je nastavím na 1866 tak deska zahlásí, že je nestabilní a vrací se k 1333. Verze BIOSU je F4. Je chyba v desce nebo mezi klávesnicí a židlí ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

WIFT netaktuje :-) zvláště pak ne Llano ;-), psal jsem to už k recenzi Llana na diit.cz a bylo mi naznačeno, že je to okrajová záležitost, to že tím lidé získali ve hrách třeba 20-30% fps, hlavně taktem pamětí nehrálo roli. Jinak to co popisujete vypadá na nějakou ne moc dobrou kompatibilitu pamětí a desky. Zkuste nejnovější BIOS. Máte dobrou voltáž? Většina 1866Mhz pamětí kromě těch nově úsporných potřebuje víc než defaultních 1,5V k dosažení 1866Mhz, třeba deska nastavuje automaticky jen 1,5 V, zkuste nastavit voltáž paměti ručně. Při přetaktování přes FSB dostává zahulit SATA řadič, hlavně pak SSDčka s tím mají problémy, zkuste mechanický disk, případně SATA odpojte ať zjistíte jestli je problém tady, používejte co nejméně disků. Škoda že jste nešel raději do Asuse, dosahuje na Llano lepších výsledků při OC atd. Může to být hodně věcí, znáte to

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to celé zvláštní, paměti jsou A​-DATA XPG Gaming v2.0 Series 4GB ​(2x2GB​) DDR3 1866. Nejnovější bios je právě ta F4 (dělá to však to samé i na předchozí verzi), napětí mám nastavené správně (1,65V jak uvádí výrobce, deska defaultně nastavuje 1,5 jak píšete). Dejme tomu, paměti opravdu mohou mít problém a nerozumí si s deskou, ale co mě vede k doměnce, že něco je opravdu špatně tak je to přetaktování, v podstatě ať s tim hnu jakkoli, vždy to zahlásí nestabilitu již při startu. Problém tedy vidím opravdu v desce. Problém nastává i při nastavení FSB o 2-4 MHz a to by měl řadič SATA bez problémů snést (disk je WD 1T, caviar black). Bohužel taky lituju toho, že jsem nešel do Asusu, ale měl jsem z minula pozitivní zkušenosti s GB. Jinak pokud něděláte výpočetně náročné věci jako projekci, video apod tak a6-3650 i i3-2105 stačí snad na všechno (oboje mám v několika kusech k dispozici). Pěkný den, resp. noc.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neboj se toho a klidně i dost razantně zvedni napětí pamětí, i 1,8V by tomu nemělo dlouhodobě moc ublížit. Všeobecně paměti dělají při taktování AMD většinou největší problém. Jinak dobrej návod na taktování je na http://91.121.148.119/downloads/PDF/AMD_A55_OC_Guide.pdf

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Díky, vyzkouším v týdnu a dám vědět.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tady je ten samý návod pro A75
http://91.121.148.119/downloads/PDF/AMD_A75_OC_Guide.pdf

Je tam v podstatě stejná deska co mám, tak to snad půjde. Ale pár věcí co by mohlo dělat problém si uvědomuji, např. AHCI, C6 atd.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mazec, nárůst v Dirt3 a 3D marku Vantage je 35% na 2112Mhz pamětech oproti 1866Mhz a pak že to nemá smysl

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem přišel na ten problém.

DisplayPort - čtete dobře. Pokud je monitor připojen takto nemohu hnout s taktem pamětí ani procesoru.
U zmíněných PC jsou použity dva monitory. Ty lze připojit kombinací d-sub + nějaké digi rozhraní, a nebo dvi-d + hdmi.
Pokud použiji d-sub + dvi-d mohu bez problému hýbat jak s frekvencí pamětí tak s FSB. Ovšem vypadne synchronizace D-subu a nic nezobrazí. Pokud by měl člověk jeden monitor není sebemenší problém.

Volba číslo dvě hdmi + dvi-d - nemám možnost vyzkoušet, nemám hdmi kabel. Ale předpokládám, že by to mohlo fungovat.

Jak to tedy dopadlo ? Nastavil jsem si mnohem ostřejší časování pamětí a když se ke mě dostane hdmi kabel, tak to vyzkouším.

Jinak vše to celkem dává smysl, protože takty cpu-gpu-převodníky -d-sub - dp jsou na sebe poměrně slušně navázané a grafika využívá systémovou ram.

No aspoň vim pro příště.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

děkujeme za praktické poznatky, určitě budeme rádi, když se s námi podělíte i o konkrétní takty kterých jste dosáhl a s jakou voltáží :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky děkuju za podnětné připomínky. Teď se k tomu nedostanu, ale snad za pár týdnů ano. Ještě si někde vypůjčím hdmi a zkusím jestli to bude v pořádku při kombinaci hdmi - dvi-d.
Pěkný večer.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

WIFTE máš to v emaily.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžu se zbavit dojmu, že autoři článku se spíš než zjišťovat, zda je to "pěti nebo třicetijádro" trochu snažili to Bulldozeru trochu vyžehlit - od té předchozí recenze... ale asi se jim to moc nepovedlo :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

autor článku (je jeden, "jmenuje" se WIFT) nemá potřebu nic žehlit. Bulldozer u nás dopadl tak jak dopadl prostě proto, že na současném, námi používaném softwaru, se chová tak, jak se chová. tento článek je prostým doplněním testů, které si naši čtenáři žádali. článků o bulldozeru bude více. jak již zaznělo, bude test 16core interlagosu a veř tomu nebo ne, ani ten nebude žehlením čehosi, ale prostě dalším testem v řade. no a pak snad neprozradím nic tajného, když dodám, že FX8150+990FX je v tuto chvíli na cestě ke mě, protože se tomu chci také podívat na zoubek. jestli z toho vzejde nějaký další článek, to se teprve uvidí. ale pokud ano, nebude to opět žádné žehlení, bude to názor můj na Bulldozer (a že se s WIFTem v názorech někdy rozcházíme, někdy dokonale shodujeme).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není to žehlení, možná je to napsané jen totéž to co wift napsal už poprvé, jen jiným stylem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Výborně, skvělý článek. Konečně v tom mám jasno. Bulldozer je zatím nevyužitelný, uvidí se do budoucna. Mýtus o Bulldozeru jako AMD P4ce je taky vyvrácen, ten single-thread výkon není až zas tak tragický jako u P4. Zajímavé je i srovnání mezi stranami 2 a 3, kdy jsem jakousi interpolací jediného společného CPU došel k závěru, že Merom a Llano mají velmi podobný single-thread i multi-thread výkon. Což je trochu divné, protože Core2Duo je dvoujádro, Llano 4 jádro. Ale asi to souvisí se škálováním výkonu, kdy ani Core2Duo ani Llano s každým dalším jádrem nezvyšuje výkon lineárně. A taky je hezky vidět pro někoho, kdo má 6 let staré PC (jako třeba já, i když nemám P4ku 3.4GHz, ale Athlon64 3000+ 1.6GHz, ale to asi nebude velký rozdíl), tak Bobcat je spíše krok zpět, i když je to plnohodnotné dvoujádro. Samozřejmě pro běžné věci je výhodnější než P4 (HW akcelerace videa), ale pokud chci opravdu výkon, tak P4 3GHz je totéž co Bobcat. Samozřejmě P4 musí kvůli tomu běžet na 3.5GHz s tomu odpovídající spotřebou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,
bohuzel nemuzu s Vami souhlasit...Mrzi me,kdyz nekdo jde testovat novou vec,ona poda nejaky vykon a tim to konci a neresi jestli to tak opravdu je...A proto jsem si puvodne vypujcil z Alzy desku ASUS Sabertooth 990FX a AMD FX 8120 a srovnal s mym Intel Core i2500K.Vysledek je takovy,ze bulldozer je vykonejsi.Prisel jsem na to,ze biosy neumi radne pracovat s bulldozerem.Kdyz vypnete uplne Turbo Core,nastavite manualne Voltage na cpu,frekvenci HP A NB,tak CPU podava uplne jiny vykon.Mohu dolozit.Srovnaval jsem oba procesory na 4.0Ghz,kde Bulldozer pri teto frekvenci vsech jader mel napeti jen 1.23V a sandy bridge 1.27V.Pokud bude mit nekdo zajem poslo screeny z testu a her.A situace je ted takova,ze jsem na aukru prodal Intel Core i5 a nechal si Bulldozer,jelikoz v novych a budoucich aplikaci ma lepsi vykon.napr v Battlefield 3 byl rozdil 23% (testovano s Geforce GTX 580),a proto prosim redakci,aby znovu otestovali CPU a radne nastavili Bios.Dekuji

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli je tohle pravda, tak to je goool. Skoro se tomu ani nechce verit. Zajimave je, ze na to jeste zadny recenzent na svete neprisel. Pokud je to fakt pravda, tak muzem jen doufat, ze to neposkodilo jmeno Bulldozeru v podvedomi lidi natolik, aby ho ani po oprave vsech BIOSu kupovali. A snad ho nezdrazi. Taky je divny, ze vyrobci desek ty BIOSy neodladili vcas. Predprodukcni vzorky meli urcite delsi dobu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to někde dostupné i s grafy?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mohu požádat o zaslání screenu, dat a tabulek ? Děkuji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě se to zdá nepravděpodobné. Srovnával jsem Bulldozera s ostatními na napevno nastavené frekvenci 2,5 GHz a Bulldozer na tom byl hůř.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A mel jsi vypnuty Turbo a napevno nastavene napeti na cpu,frekvenci HP A NB, jak pise Tonglik??

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslim si,ze na pevno to vyply v biosu nemel.Dneska jsem daval dohromady novy pc s bulldozer kamaradovi,mel desku od MSI,a uplne to samy.kdyz vsechno bylo na auto tak napeti litalo az k 1,42V a vykon nebyl dobry,ty biosy opravdu nechapu.ale ja jsem videl vykon a jsem spokojeny za sebe muzu rici ze Je opravdu lepsi nez i2500k a dokonce v hodne pripadech i nez i2600k.sandy bridge ma akorat vyhodu ze kdyz se hodne pretaktuje tak ma stale dobrou spotrebu.ale kdyz budete provozovat bulldozera do 4,4ghz budete mit take dobrou spotrebu.dnes jsem testoval NFS the run a zase lepsi vykon nez i2600k.proste jakakoliv aplikace ktera dokaze vyuzit vice jader tak zacina mit bulldozer naskok.jeste chci upozornit az si ho nekdo budete kupovat tak nedavejte vetsi napeti jak 1,32V jelikoz pak hodne stoupa spotreba a procesor se zacina castecne vypinat a nebo pri dlouhodobem vyuziti by mohl i odejit do vecnych lovist.a jak rikam kolem 1,3voltu klidne dejte 4,5ghz a melo by to byt stabilni.ja to zkousel v prime 95 5 hodin v zatezi a teploty kolem 60 stupnu .a jeste mala pripominka nepouzivejte amd overdrive jelikoz pak je vase nastaveni v biosu k nicemu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tomu nerozumim. Ty tvrdis, ze BIOS nastavi klidne i 1,42V, ale ty nedoporucujes vic nez 1,32V. Protoze pak se procesor "zacina castecne vypinat", a "pri dlouhodobem vyuziti by mohl i odejit do vecnych lovist". To je mazec, to jako ty vyrobci desek uplne zachrapaly, nebo vazla komunikace z AMD? Pak by ale daval smysl ten mizerny vykon v testech, pokud se nejake casti cpu vypinaji nebo podtaktovavaji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

prijde mi legracni, jak nekteri amd fanbois dokazi zajit daleko s vymluvami. a neco tady tvrdi, naprosto bez dukazu, bez niceho. az to bude na nejakej duveryhodnem webu, ktery neni z 90% tvoreny amd fans, tak pak to mozna bude davat smysl. ale tohle je spis pohadka na dobrou noc :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze prave proto se o tom diskutuje, aby to nekdo (treba WIFT) otestoval. Jak sis mozna nevsiml, amd fans jsou daleko skeptictejsi k tehle jak ty rikas pohadce (zatim tomu nikdo neveri). Protoze na rozdil od Intel fans neveri tomu, co jim nejaky obr napise. Proste maji kriticke mysleni. Nikdo z amd fans realne neuvazuje, ze si Bulldozer koupi. Kdyz to s rovnam s Intel fans, kteri pred vice nez 6-ti lety zaslepene kupovaly P IV, tak tam je jasny rozdil ve vnimani reality. Pripominam, ze P IV byl procesor, ktery pro svuj vykon potreboval na tu dobu extremne vysoky takt (oproti AMD asi dvojnasobny), moc topil a hlavne potreboval brutalne optimalizovany kod vzhledem k dlouhe pipeline. AMD Athlon 64 nicim takovym netrpel. A presto Intel si i s takto mizernym procesorem si udrzel pozici na trhu, krome jineho uplacenim vyrobcu hotovych PC. A samozrejme nekritickych Intel fans, kteri tu sr*cku zaslepene kupovali a doted si mysli, ze to byl dobry procak. Dokonce jsem ho mel ve firemnim notebooku (ano, nebyl to Pentium M, ale Pentium IV). Topilo to strasne, hlucnost otresna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste jsem zapomnel,tem nevericim co chteji videt screeny tak at mi poslou email a ja jim to zaslu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj mail by měl být viditelný registrovaným, ale tak pro pořádek radax.cz zavinac gmail.com.
Předem děkuji, i když jsem spíše velmi skeptický.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja som tiez zvedavy na vysledky.
e-mail: KRONOSFX zavinac centrum.cz
Vopred dakujem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jelikož stále nic nepřišlo, začínám pochybovat...
- buď to není pravda
- nebo tě kontaktovala mafiánská skupina a patřičným způsobem ti to "rozmluvila"
:-)
- nebo ses na to vykašlal

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak já se také přidávám, neb by mne zajímalo, co je na tom pravdy: tony tečka p zavináč mybox tečka cz.
Předen děkuji

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.