Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Testy: Čtení CD-DA

LiteOn SDW-200DX
Opět je tu ono slůvko "poprvé". Tentokrát je to první, u nás testovaná, USB 2.0 DVD vypalovačka, a to hned podobojí. Tedy schopná nahrávat jak na DVD+R/RW, tak i DVD-R/RW. Jste také zvědaví? Update 3.11. Přidávám fotky samotného nitra mechaniky. Dozvíte se také, co je tento LiteOn vlastně zač.

CD-DA

LiteOn SDW-200DX - CDspeed čtení CD-DA

K CD-DA je přistupováno téměř stejně, jako k CD-RW. Audio grabuje pomalu, zato v nejvyšší kvalitě. Lhostejno, zda je CD-DA lisované nebo nahrané na CD-R či CD-RW.

Advanced DAE speed test

LiteOn SDW-200DX - Advanced DAE speed test

Nejvyšší kvalitu máme potvrzenu. I rychlost, která je v průměru 7,39×. Pro kopírování On The Fly je potvrzeno pravidlo, že rychlost vypalování by měla být polovičkou čtecí. Naměřená hodnota Offsetu je 384 bytů, LeadIn ani LeadOut mechanika nečte.

CD-DA s ochranou CDS100

Načte jako CD-Extra, nelze přehrát ani kopírovat.

CD-DA s ochranou Key2 Audio

Nenačte.

CD-Text

Na tomto místě obvykle vídáte screenshot z programu Feurio! Už jsem říkal, že USB zařízení s Feurio! nepracuje. Dlouho jsem zkoušel různé přehrávače s podporou čtení CD-Textu, ale žádný z nich CD-Text s LiteOnem nenačetl. Až v programu PlexTools Professional jsem se dočkal.

LiteOn SDW-200DX - CD-Text v PlexTools

Exact Audio Copy

LiteOn SDW-200DX - EAC C2 LiteOn SDW-200DX - EAC C2 opravdu vrací

EAC uvádí schopnost vracet C2 chyby, což opravdu potvrzuje obrázek vpravo.

LiteOn SDW-200DX - EAC CD-Text

A podívejme! EAC říká, že CD-Text tedy opravdu ne. Jak jsme však ukázali o něco výše, CD-Text opravdu ano! CD-Text se na ní vypálil a následně i přečetl.

Pozn. Martin: Zerovi se bohužel na jeho počítači s P4 nepodařilo rozchodit EAC na USB, proto jsem ho musel změřit sám. Ovšem nedal mi testovací CD-DA, abych mohl změřit offset. Informaci tedy dodáme o něco později.

Diskuse ke článku LiteOn SDW-200DX (slim DVD R/RW USB 2.0 rekordér)

Středa, 19 Listopad 2003 - 21:33 | Anonym | Myslím vinikajícím způsobem napsaná a udělaná...

Zobrazit diskusi