Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Testy: Čtení datových a poškozených CD

LiteOn SDW-200DX
Opět je tu ono slůvko "poprvé". Tentokrát je to první, u nás testovaná, USB 2.0 DVD vypalovačka, a to hned podobojí. Tedy schopná nahrávat jak na DVD+R/RW, tak i DVD-R/RW. Jste také zvědaví? Update 3.11. Přidávám fotky samotného nitra mechaniky. Dozvíte se také, co je tento LiteOn vlastně zač.

CD-ROM

LiteOn SDW-200DX - CDspeed čtení CD-ROM

CD-ROM i CD-R běžných délek čte kvalitně s rychlostí podle specifikace. Přístupové časy podle specifikace dodrženy nejsou, což je v tomto případě jen dobře. Výrobce udává 350ms, ale podle všeho se nejedná o náhodnou dobu, ale o seek přes celý disk. Obvykle je udávána doba náhodná, někoho by čas 350ms mohl i odrazovat. Naopak 166ms je doba nijak nevybočující z obvyklých hodnot externích slim mechanik.

Datové CD 99 min.

LiteOn SDW-200DX - CDspeed čtení CD-R 99min.

99 minutová média číst nelze.

Čtení poškozených CD-ROM

DVD±RW TEAC DV-W50D

Teac DV-W50D čtení poškozených médií

DVD±RW LITEON SDW-200DX

LiteOn SDW-200DX - čtení poškozených CD médií

Externí Liteon dosahuje s poškozeným médiem výborných výsledků. Úmyslně jsem pro porovnání vybral DVD±RW mechaniku TEAC DV-W50D, protože patří k těm šikovnějším. Liteon se nenechal zahanbit a v množství dat, které nelze přečíst, interního Teaca dokonce o 7% předběhl. Tedy myšleno tak, že LiteOn má o 7% méně nečitelných sektorů. Se špatným CD si tedy poradí velmi dobře.

Datové CD-RW

LiteOn SDW-200DX - CDspeed čtení CD-RW

CD-RW je čteno s kvalitním průběhem s přijatelnými přístupovými časy. Jen rychlost zaostává za očekáváním. Max. 10,45× speed je velmi málo. Vyzkoušel jsem několik různých CD-RW, průběh je vždy podobný.

Diskuse ke článku LiteOn SDW-200DX (slim DVD R/RW USB 2.0 rekordér)

Středa, 19 Listopad 2003 - 21:33 | Anonym | Myslím vinikajícím způsobem napsaná a udělaná...

Zobrazit diskusi