Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Testy: Zápis na DVD a jeho kvalita

LiteOn SDW-200DX
Opět je tu ono slůvko "poprvé". Tentokrát je to první, u nás testovaná, USB 2.0 DVD vypalovačka, a to hned podobojí. Tedy schopná nahrávat jak na DVD+R/RW, tak i DVD-R/RW. Jste také zvědaví? Update 3.11. Přidávám fotky samotného nitra mechaniky. Dozvíte se také, co je tento LiteOn vlastně zač.

Zápis DVD

DVD+R a DVD+RW

LiteOn SDW-200DX - CDspeed zápis DVD+R/RW

Na oba plusové standardy probíhá zápis naprosto stejně. V programu Nero je sice při zápisu na DVD+R udávána rychlost 2,4 × speed, ale skutečná rychlost je vzhledem k době, za jakou je vypáleno, stejná jako v CD-DVD Speed, 2× speed. Průběh je ideální. (Pozn. Martin: těžko tomu věřit, ale Zero to tak opravdu naměřil. Zatím všechny měchaniky jely DVD+R/RW 2,4×. Stejně tak jsou označována i příslušná média. Souvislost to rozhodně nemá ani s USB 2.0. Budeme tedy muset konstatovat, že tento LiteOn prostě pálí DVD+R/RW 2×.)

DVD-R

LiteOn SDW-200DX - CDspeed zápis DVD-R

I na mínusový DVD probíhá zápis hladce. Podle specifikace by však rychlost měla být dvojnásobná. Vyzkoušel jsem DVD-R 4× speed Imation, Platinum, Gigamaster a Logo. Povolená rychlost byla vždy pouze 1×. A právě proto je tato mechanika poslední, kterou testujeme s médii, které máme k dispozici my. Aby výsledky byly nestranné, bude nedílnou součástí dodávky mechaniky k testu i sada DVD médií, které výrobce doporučuje.

DVD-RW

LiteOn SDW-200DX - CDspeed zápis DVD-RW

DVD-RW je zapisováno také 1× speed, to je však přesně podle specifikace.

Kvalita vypálených DVD médií

Měření bude dodáno později, marně sháníme možnost jak co nejryhleji pořídit UM Doctor Pro II. Testovací verze nám už propadla.

Diskuse ke článku LiteOn SDW-200DX (slim DVD R/RW USB 2.0 rekordér)

Středa, 19 Listopad 2003 - 21:33 | Anonym | Myslím vinikajícím způsobem napsaná a udělaná...

Zobrazit diskusi