Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Tipy na praktické dárky pro domácnost: Robotické vysavače ušetří čas a starosti

PR článek
Čas je jednou z nejdražších komodit v našich životech, které si prý za peníze nekoupíme. Záleží však na úhlu pohledu. Darujte svým blízkým čas prostřednictvím robotických vysavačů. Namísto hodin strávených úklidem mohou naplnit svůj drahocenný čas zajímavějšími aktivitami. Vybrali jsme trojici robotických vysavačů, které nyní seženete v extrémních slevách v rámci Black Friday.

1. Viomi A9

Tento vysoce výkonný přenosný tyčový vysavač pracuje bezdrátově. Svému majiteli nabídne výkon 120 W a hned tři úklidové režimy – Eco, Medium a Max Power. O veškerou čistotu se postará bezkartáčový motor s výkonem 100 000 otáček za minutu vybavený nadprůměrnou pětistupňovou filtrací. Tato filtrace by dle testů měla být schopna zachytit až 99,97 % částic. Oproti jiným modelům je tento vybaven i tzv. cyklónovou technologií, která je navržena s ohledem na stabilní sací výkon.

Nikdy se tak nestane, že s ubývajícími bateriemi by docházelo ke snižování výkonu. Dozajista každé potěší i nízká hladina hluku, která je pouze 83 dB. Tento vysavač je vždy v pohotovosti a stačí ho jen sundat z nabíjecího držáku a vysát, co potřebujete. Navíc vás z tohoto vysavače nebudou ani bolet záda, protože se nebudete muset ohýbat.

2. Viomi V3

Model Viomi V3 je představitelem robotického vysavače, který ovládá jak mokré, tak i suché čištění celé domácnosti. V každém bytě se hravě zorientuje díky své laserové navigaci a díky mobilní aplikaci navíc můžete svůj vysavač řídit i na dálku. Máte tak zaručenou maximální efektivitu úklidu. Tento robotický vysavač je vybaven HEPA filtrem a nádržkou na vodu o objemu 550 ml. Navíc by si měl Viomi V3 poradit hravě s každým povrchem a i každým druhem tkaniny.

Baterie má zde kapacitu 5200 mAh a poskytuje 200 minut nepřetržitého provozu. Za tuto dobu stihne Viomi V3 uklidit plochu o výměře 280 m2. Při snížené kapacitě baterie se vysavač sám přesune k nabíjecí stanici a započne dobíjení. Vysavač si navíc dokáže poradit i s překážkou o velikosti 2 cm.

3. Viomi S9

Tento model chytrého vysavače dokáže nabídnout funkce mopu včetně samovyprazdňovací stanice na odpad. Jeho nadprůměrně vysoký sací tlak 2700 Pa a propracovaná laserová navigace dokáže vysát drtivou většinu běžných nečistot snad ze všech povrchů a druhů koberců. Jeho vysokokapacitní baterie 5200 mAh poskytne dostatek energie pro úklid až 250 m2 plochy.

Tento vysavač je téměř bezúdržbový, protože jak mu začne docházet energie, sám se přemístí do nabíjecí stanice a po dobití baterie na 100% bude pokračovat přesně tam, kde přestal. Samozřejmostí je pak i mobilní aplikace, ve které si hravě nastavíte časový rozvrh vysávání či si můžete jednotlivé místnosti pojmenovat a nastavit i úklidové zóny.