Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Toshiba odhalila specifikace svého prvního 4k notebooku

4k / UHD panely pomalu, ale jistě (po televizích, PC obrazovkách a foťácích) pronikají i do světa notebooků. Prvním z dílen Toshiby se stává Satellite P50t, o jehož základní specifikace se s vámi podělíme…

Svůj první 4k notebook ukazovala Toshiba už na letošní CES, ale nechlubila se ani parametry, ani výkonem, pouze dávala na odiv, že je na nový standard připravena. Návštěvníci si mohli novinku prohlédnout, ale nedozvěděli se nic krom externí podoby a rozlišení displeje.

Je pravda, že právě rozlišení 3840×2160 zůstává jediným parametrem displeje, který je v tuto chvíli známý. O tom zda je použitý TN nebo IPS panel, zatím Toshiba mlčí. Můžeme ale dopočítat, že při úhlopříčce 15,6” jde o zhruba 282 PPI, což v podstatě odpovídá „retinóznímu“ řešení. Pro dosažení věrných barev je k dispozici kalibrace ChromaTune a certifikace Technicolor. Nechybí samozřejmě podpora dotykového ovládání, patlat po 4k displeji můžete rovnou všemi deseti :-).

Na základní desce najdete procesor Intel Core-i7 čtvrté generace (tzn. Hasswell). Toshiba ale nezvolila grafické jádro Haswellu - namísto toho osadila Radeon R9 M265X. V tomto ohledu nedokážeme přesně říct, o jaký produkt jde. Řada Radeonů R7 M2xx disponuje jádrem Oland/Mars, tedy 384 stream-procesory se 128bit sběrnicí a DDR3 pamětmi o kapacitě 2 GB (grafický výkon na úrovni APU Kaveri), jenže parametry nehovoří o R7, ale o R9. Zda jde o chybu v parametrech, nebo AMD chystá nějakou novinku, se teprve dozvíme.

Z volitelné výbavy jsou k dispozici paměti DDR3L-1600 (až 16 GB), mechanický disk (v základní verzi o kapacitě 1 TB) a na přání zákazníka může být osazena BDXL-kompatibilní Blu-ray mechanika. Dále nechybí Wi-Fi, Bluetooth 4.0, Gigabitový Ethernet, USB 3.0 a HDMI konektory, HD webkamerka a čtečka SD karet. Operační systém: Windows 8.1 64bit. O cenách zatím výrobce mlčí, k vydání dojde ve druhém kvartálu letošního roku.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Toshiba odhalila specifikace svého prvního 4k notebooku

Žádné komentáře.