Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Tři rodiny NVMe SSD od firmy Toshiba

53 F
Ani Toshiba nezahálí a též ohlašuje SSD v podporou rozhraní NVM Express. Stejně jako Samsung nabízí rovnou tři nové řady.

Všechny tři rodiny SSD se vyznačují použití NVM Express v kombinaci s PCI Express 3.0.

53 D53 E

První řada XG3 jej využívá v podobě M.2 kartičky typu 2280 a s podporou plných čtyři linek typu PCI Express 3.1. Tato SSD jsou nabízena v kapacitách až do 1024 GB a s vlastní Toshibáckou ECC korekcí QSBC (Quadruple Swing-By Code), plus navíc jde o první Toshiba SSD s podporou bezpečnostní specifikace TCG Pyrite. Tato řada primárně cílí na výkonné notebooky, ale přiznejme si, že M.2 PCIe ×4 slot nesou i mnohé základní desky :-).

53 A

Druhou rodinou mířící na tenké notebooky a tablety, jsou světově nejmenší NVM Express SSD označená BG1 v provedení M.2 typu 1620, tedy destičky o rozměrech 16×20 mm či v provedení modulu M.2 typu 2230. V tomto případě je maximální kapacita 256 GB a ani zde nechybí podpora TCG Pyrite a úsporných režimů.

53 B

Třetí kategorií jsou SSD Toshiba PX04P, která cílí na servery a velká úložiště, kde je potřebná škálovatelnost a výkon. Tato NVM Express SSD baští za běhu až 18 W, za což se odmění použití čtyř PCI Express 3.0 linek v provedení half-height half-length karty, nebo 2,5palcovém provedení se SFF-8639 konektorem, kteréžto rozhraní již bylo standardizováno pod označením U.2. Tato SSD též disponují ECC Toshiba QSBC.

53 C

Všechny nové řady SSD budou dostupné v průběhu čtvrtého čtvrtletí tohoto roku ve formě zkušebních vzorků, uvedení na trh tedy předpokládejme počátkem roku 2016.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tři rodiny NVMe SSD od firmy Toshiba

Žádné komentáře.