Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Továrny TSMC postihlo zemětřesení, ke škodám zřejmě nedošlo

TSMC Hsinchu
Tchajwan nepatří k seismicky klidným oblastem, a tak se zemětřesením musí počítat. TSMC má nastaven evakuační plán na stupeň 4, takže příchod zemětřesení o síle 6,1 automaticky zastavil výrobu…

Zprávy z Tchajwanu jsou prozatím kusé a neúplné - neinformují o rozsahu škod, přestože podle očitých svědků k určitým došlo. Přesto se zdá, že byly nízké, především pro TSMC minimální. Tuto středu zastavil automatický poplašný systém výrobu ve dvou továrnách TSMC, které leží v Hsinchu (na snímku) a jižně v Taichungu.

Je překvapivé, že vlivem zemětřesení došlo v Hsinchu k zastavení výroby pouze v jedné z továren - TSMC jich má v této oblasti hned několik. Na základě dostupných informací lze předpokládat, že vlivem ~15 kilometrů vzdáleného epicentra došlo jen ke slabším otřesům, čemuž odpovídá i obnovení výroby ještě téhož dne.

TSMC konkrétní škody neuvádí. Pro srovnání můžeme zmínit událost z března 2010 o podobné síle (6,4 stupňů Richterovy škály), která vedla k zastavení výroby na den a půl a škodě (resp. skluzu) 40 tisíc 200mm waferů. Výroba v obou továrnách pokračuje a předpokládáme, že událost nebude mít vliv na dodávky čipů.

Diskuse ke článku Továrny TSMC postihlo zemětřesení, ke škodám zřejmě nedošlo

Sobota, 30 Březen 2013 - 03:35 | Txy | Problém to v tomto případě nebude, ale s těma...
Sobota, 30 Březen 2013 - 00:03 | danieel | Sory ale vypadek na jeden den znamena rocni...
Pátek, 29 Březen 2013 - 10:52 | JVc | To se zase bude vesele zdrazovat, hlavne u nas.

Zobrazit diskusi