Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ubuntu Edge neuspělo, vybralo se jen 40% cílové částky

Osobnost nebo marketing to nebude, ten není moc důležitý ani u zavedených značek. Když nemáte co zákazníkům nabídnout tak nepomůže ani masivní reklama. Kdyby to fungovalo, tak nemá Sony nebo MS problémy, a kdejaká firma je úspěšnější než Apple. Apple totiž do reklamy a marketingu nerve žádné velké částky, oproti své konkurenci. To je pouze mylná představa. Také Android neudělal díru do světa za 1 rok, ani náhodou. Dřeli na tom pěknou dobu, a pak se postupně zvedali a doháněli iOS až naopak začali zatápět Applu (ještě že tak). Nahoru šli "dlouho" a postupně. Stejně jako u Apple je nepodstatný marketing, nebo jaká osobnost to zaštítila. Položíte konkurenci mezi vložkami jen tím, že se s nimi v ruce ukáže nějaká známá ženská?

Důležitá je funkčnost a to co to nabízí, kolik lidí si řekne, sakra tohle za moje prachy stojí, alespoň to vyzkouším. Je to jen důkazem, když tady v diskuzích kdejací odborníci hodnotí to či ono, že na to se můžou vykašlat, tak je zabitý případ, tohle bych si nekoupil, to je pouze pro blbce. Že to nic neznamená, jen to ukazuje nepochopení zákazníků. Jsme prostě zajímavá, možná zábavná skupina lidí, ale trh jako takový nepodstatní. Stavět obchodní úspěch na tom co si myslí technik je cesta do pekel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co to meles za nesmysly? Jaký problémy má MS, krom toho ze ma o 20% akcie výš jak před 4 měsíci? Jaký problémy nemá apple, teda že před rokem byli akcie o nějakých 40% výš? a to prosím vydali iphone 5 :)
Postni semka, kolik MS dává do reklamy a kolik Apple, to že nebomradují reklamama v ČR je celkem logické, hlavní trh pro apple je USA, pro MS je hlavní trh Země ;) Apple v roce 2009 dal do reklamy 500 melounů v dolarech a v roce 2007 "jen" 450 a furt to má vzrůstající tendence ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Martin_ZX je fakt trochu mimo.

Osobnost a marketing je dolezity aj pri zavedenych znackach. Len ono marketing nieje len reklama v TV a na bilboardoch a aj ta osobnost je forma marketingu.
U applu je marketing a osobnost o to dolezitejsia ako u inych znaciek, lebo hlavne na tom je apple postaveny.
Apple robi dobre produkty ale dovolim si tvrdit, ze vecsina ich zakaznikov nekupuje ich produkty pre ich funkcnost ale preto lebo je to moda a apple je in.
Dam priklad - kolko ludi kupuje auto na zaklade funkcnosti a prevadzkovych nakladov? Dovolim si tvrdit, ze tak tretina. Zvysok kupuje auto tak, ze sa im jednoducho paci.
Marketing je dolezity, bez neho by firmy nemohli fungovat na vecsom trhu.

Ubuntu nema nic ani osobnost, zly marketing a len víziu produktu. To je ich problem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Marketing a reklama tvoří velkou část mých příjmů, takže o té oblasti něco vím. Nepsal jsem že nehraje roli, ale že není možné reklamou a marketingem prodat něco, co nemá prezentovanou cenu. To uděláte jednou, pak naopak zákazníci začnou o vás šířit špatnou pověst. Apple má velmi propracovaný marketing a stejně jako design hraje v prodeji velkou roli. Ale vydává na propagaci méně, než jiné srovnatelné firmy navíc zákazníci jim nemizí naopak přibývají, a toho dosáhnete pouze dobrou uživatelskou zkušeností. Protože jinak by při jejich cenách a omezeném sortimentu dávno vyhořeli. Stejné je to se Samsungem, kdyby jejich telefony nebyly perfektní, kdyby zákazníci neměli dobrou zkušenost, určitě by neválcovali svou konkurenci. Vždyť právě ve spokojenosti uživatelů v USA přeskočili Apple na první pozici.

Co se týká aut tak tam určitě 2/3 zákazníků nekupuje to co se jim líbí, to by ten trh vypadal jinak, tam hraje hlavní roli poměr cena/ výkon a potom věrnost značce. Proto jsou reklamy na auta poměrně dobře vybroušené a vždy daný model míří na konkrétní zákaznickou skupinu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V tvojom prvom prispevku to inac vyznelo.

Precenujes dobru uzivatelsku skusenost. Vela ludi nevie rozlisit medzi dobrym, lepsim a najlepsim. Vedia rozlisit len vyslovene zle veci. Apple je "in" . To ho drzi na spici a nie dobra uzivatelska skusenost. Apple ponukol nieco ine ako konkurencia a vyplnil dieru na trhu. To bol jeho hlavny uspech, nie dobra uzivatelska skusenost. Dobra uzivatelska skusenost ako jedina metoda uspechu je nedostacujuca. Ta samotna alebo ako hlavna metoda nikdy nebude viest k obsadeniu vecsieho trhu. Marketing je stale najdolezitejsi. Ak sa nieco udeje a apple uz nebude "in", tak padne na dno pre obmedzeny sortiment, ktory spominas. To je u samsungu menej pravdepodobne kvoli sirsiemu sortimentu a vecsej flexibilite firmy.

Pri priklade s autami som ucelovo kvoli tomuto prikladu odhliadal od ceny aby to bol jednoduchy pripad.
Ak by sme isli do detailov, tak u muzov je to pomer cena/vykon/vyzor(farba)/.../kvalita u zien cena/vyzor(farba)/.../kvalita. Ak odhliadnes od ceny tak ti vyjde ten moj zaver.
To plati u vela spotrebnych tovarov.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jabko už zveřejnilo kolik dává na produkt placement? Nebo myslíte, že se ve všech těch cool seriálech a filmech objevuje jen tak?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No a zveřejňuje to snad Mercedes, BMW, Chevrolet apod.? Nebo si myslíte, že se Bumblebee objevuje v Transformesech jen tak? Jako kdyby si všichni kupovali auta jenom na základě PP, že...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mercedes, BMW, Chevrolet apod. se nechvástají tím, že nemusí dělat reklamu a že do ní dávají násobně méně než konkurence :/
Při srovnatelných cenových a funkčních kategoriích nakonec většinou rozhoduje feeling a osobnostní preference. Proto se taky PR a PP dělá, že?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A Apple se s tím chvástá a ještě k tomu dodá, že jde o dvojnásobek. Wau, zcela jistě své tvrzení opřete o link a ukážete mě na youtube nějakou českou reklamu na Apple produkt. Já na oplátku dám odkazy na Androidí produktu abychom to porovnali, pražané si pak jistě vzpomenou na totálně polepené metro i přes to, že Google se prsil tím, že žádnou velkou reklamní akci neplánuje :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jo to se to chvástá, když se nezapočítávají celkové náklady, protože PP do reklamních nákladů prostě patří.
Jistě opřete svá tvrzení o relevantní link. ... Tak kde je ten váš?
Do mé vísky metro ještě nedorazilo ;)))
BTW: Jabko je mi volný, Android též a vy taky .l..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No já ho právě nemám a proto tu netvrdím něco o dvojnásobku, že - proto jsem chtěl viděl odkud ty čísla berete ;)

Do mé také ne, ale občas se do civilizace dostanu a nutno dodat, že to bylo fakt vytapetovaný komplet (venku doplněno o big/billboardy) http://www.justit.cz/wordpress/2011/01/19/google-zaplavil-prahu-reklamou... Sice na tv moc nekoukám, ale reklamu googlu jsem nepřehlédl (život je hledání v několika variacích :)), na apple jaksi ano - ale jak říkám, moc se na tv nekoukám takže vy jste jistě nějakou českou viděl (pokud najdete podělte se o link).

Mimochodem když se podíváte na různá videa z koncertů nebo jakékoliv akce tak vidím iPhony + Androidy, ale to jistě nebude PP. Možná to bude tím, že mají podobný poměr zastoupení na trhu, ale jenom ten Android je rozdrcený na tolik značek, že je na ně tolik reklamy ;)

Run Forrest, run!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem doporučuju poslední sérii Simpsnů, je tam skvělý ProductDisPlacement na Mapple! http://productdisplacement.tumblr.com/post/119398009/mapple-ads-the-simp... (skoro každý druhý díl)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zatím co v BigBang theory, Dextrovi, ... ... ... a řadě dalších cool seriálech nebo filmech je vidět jednou nakousnutý jabko čistě náhodou :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A taky je tam vidět spousta dalších značek, ale vy vidíte jenom to jablíčko a podpoříte to tak stupidní historkou, že to dělá jenom Apple a minimálně dvakrát víc než všichni ostatní :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět , že máte "velké zkušenosti" s produkcí filmového a zábavního průmyslu, takže než se přiblížíte realitě ohledně opakovaného objevování se jednoznačně rozpoznatelných značek před diváky, ponechám vás ve vašich sférách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč bych měl mít zkušenosti s produkcí filmu když mě stačí vidět v TBBT Dell, Bose, Pepsi a ne jen Jablko ;)

Jinak třeba v tv pořadech typu Xfucktor apod. vede právě ta Pepsi, ze seriálů se pak TBBT vyhoupl na 4. místo a nikomu, ani Ubuntu nikdo nebrání si tam hodit svůj vysněný produkt.

Holt má Apple dávno spočítáno, že je to efektivnější než blbá reklama ale hateři to nemůžou překousnout.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ubuntu na PP nemá peníze. Jestli v nějakém filmu se Seagalem Ježek rozeznal jejich desktop. Pak to bylo protože to byl tak blbý film, že si nikdo nezaplatil svůj PP.
Blábolení o tom, že vidím jen Jablíčko nebo o dvojnásobku tu melete jen vy. Já jen říkal, že nikdo jiný se neprsil, že na reklamu dával násobně méně než konvečně inzerující konkurece a přitom jsou Jabka plné obrazovky. To samozřejmě není zadarmo a jsou to výdaje na propagaci ať si žonglují se slovíčky jak chtějí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A taky dlouho mít nebude protože dělá všecko "zadarmo" a ještě k tomu blbě. Kdyby byly co k čemu tak udělaj něco jako Ubuntu Pro za prachy a pořádně.

Vy vidíte Jablíčko - proč jste se nenvážel třeba do HP nebo toho Dellu, hmm? Dvojnásobek jste vytáhl opět také vy. Navíc Apple není žádná socka a narozdíl od přitroublého blbuntu má trochu jinou škálu produktů a použitelný OS na kterém lze rozjet krom hardcore her všecko, na blbuntu leda tak fejbuk, internety, a ofís zadarmo a teď s unity radšči ještě připlatit na hardwaru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protože Dell ani HP nemá tolik uživatelů, kteří ostatním nadávají do socek a kritici pro ně nejsou hateři, ale stávající nebo potenciální zákazníci.
Užívejte si svoji jablečnou jedinečnost (v milionových sériích). Zaplatili jste si ji ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to ovšem přesně opačně - téměř vždy přijde do diskuze inteligent, který začne všechny označovat za ovce. S opačným jednání jsem se setkal pouze výjimečně ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj vy to máte všechno opačně. A lidi nemají ty vaše ovečky rádi ne protože to jsou namustrovaný zaslepení cocoti, ale protože jim závidí úžasné skvělé a jedinečné produkty, které by ostatní jen kopírovali.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Promiňte ale hodnotit firmy podle aktuální ceny akcií je velmi úsměvné, vy asi moc nekupujete akcie? Je totiž zábavné když akcie Apple sletěli dolů hned po té co firma ohlásila nejlepší finanční výsledky ve své historii, ale analytici očekávali ještě lepší. V tu stejnou dobu vyskočili akcie Nokia nahoru, protože vykázali další ztrátu, jen analytici očekávali mnohem horší výsledky. Vážně mám brát současnou cenu akcií FB za ukázku jak se skvěle firmě daří, jakou má zářnou budoucnost? Prostě podle síly větru odhadujete kolik napadlo v Alpách sněhu. Podstatné jsou jiné čísla, provozní kapitál, zisk, vývoj tržeb a podobně.S reklamou je to podobné, přesně jak píšete rozhodují čísla, není podstatné jak je to v ČR, tady je to zadek světa pro všechny světové značky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už první android očekávalo mraky lidí a byli zvědaví, o čem to bude a hned se to dobře prodávalo.
Ubuntu Edge je opravdu něco, o čem ani poučený laik netuší, že existuje.
Myslím si, že měli hned od počátku prazentovat Edge masivněji a jako telefon - pracovní stanici. To by přeci jenom mohlo natáhnout víc lidí. Ale nevím, jak probíhala kampaň třeba v USA, Rusku, Číně a v "západní" Evropě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pobavilo me, jak reakce na Vas post presne potvrdily jeho pravdivost.:-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu, vybrala se pěkná částka...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takže to je konec pro ubuntu telefony, nebo tohle s tím nemá nic společného?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdež, to se jim jen nepodařilo vydělat dost peněz ještě před začátkem práce na návrhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, je to jen pravdepodobne konec vlastniho modelu vlajkove lodi, operacni system stale bude vyvijen a pravdepodobne nasazovan na telefony tretich stran. Vyrobci telefonu tedy maji moznost Ubuntu Phone stale pouzit.

Jeden z velkych duvodu proc se toto nevyvedlo je zkratka cena. Snazit se prodat highendovy telefon za 700 dolaru a 10mesicu cekani neni zkratka pro kazdeho. Urcite by hodne pomohlo kdyby byl dostupny ihned, jenze o tom zkratka crowdfunding je. A duvod proc se snazili nasbirat penize na highendovy telefon je takovy, ze chteli prezentovatelny stroj, ktery by ukazal cely potencial (predevsim vyuziti jako desktop-replacement).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ked uz sme pri tom desktop-replacemente, osobne si myslym, ze momentalne sme len v prechodnom obdobi, kedy su systemy a pocitace rozdelene na mobilne (smart fony, tablety) a na kvazi desktop (notebook, pc, ...). Zaujimave bude sledovat situaciu, ked sa zacnu tieto platformy spajat. Mobilny hw bude dostatocne vykonny aby pokryl zakladne domace / kancelarske cinnosti + nejake to hranie, a dostatocne usporny a maly aby mohol byt stale s nami vo vrecku. Vykonnost ARMu rastie z roka na rok, spotreba low-power x86 intelu tiez klesa z roka na rok. Jedneho dna sa stretnu a potom si uz uzivatel nebude musiet vyberat, robit kompromisy a syncovat data medzi zariadeniami. Jedno zariadenie pokryje vsetky osobne digitalne potreby :-). Otazne je, ktora platforma z toho moze najviac vytazit a ktora je na tento prechod najlepsie pripravena.

Microsoft ma silnu zakladnu v x86 desktopovom ekosysteme. Zrejme nebudu mat problem spojit ho s ekosystemom windows phone a metro aplikaciami z windows store (lebo c# a msil rozbehaju, kde potrebuju). Nejaka dalsia verzia windows bude vsetko integrovat dokopy na x86 hw. Ludia maju radi ked mozu pouzivat programy a prostredie, na ktore su zvyknuti a nemusia hladat nahrady a alternativy.

Apple moze mat problem spojit osx a ios do jedneho celku, lebo su kompilovane na rozne hw platformy. Museli by vyriesit emulaciu armu na x86 alebo naopak aby mohli behat vsetky appky z ios app storu aj s osx app storu na jednej hw platforme. Koluju rozne zvesti o tom, ze apple chce preniest aj mac booky a imacy na arm s vlastnym processorom. Raz uz menili hw platformu a prezili to. Ale preniest terajsi x86 ekosystem na arm urcite nebude jednoduche a zrejme si bude vyzadovat aj nemalu spolupracu s dodavatelmi aplikacii.

Google ma pripravenu aj x86 verziu androidu. Appky su v podstate multiplatformove (lebo java a dalvik_vm). Ale android je silne chapany ako mobilna platforma. Keby aj v nejakej dalsej verzii androidu pripravili plny desktop, tak nemaju ekosystem desktopovych aplikacii. Google play obsahuje tisice appiek ale vsetky su zamerane na smartphone / tablet interface. Prakticky ziadne na desktop, ovladanie klavesnicou a mysou (aj ked sa daju pripojit). Alternativou mozu byt googlovske webove appky (ako v chrome os).

Ostatne platformy ako ubuntu phone os, firefox os, blackbery a podobne ostanu zrejme len minoritne. Privelka diverzifikacia platforiem vadi developerom, ktori sa zvacsa rozhodnu vyvijat appky len pre par majoritnych platforiem, pre minoritne platformy sa im neoplati vyvijat. A ludia pri vybere platformy tiez upradnostnia radsej to co maju ostatni okolo nich (pocit bezpecia v komunite / stade :-) ). Okrem toho si myslym, ze canonical ma velke oci a mysli si, ze ludia sa pohrnu na linux desktop, kde by ich ale cakalo vytriezvenie (v podobe linuxovych gui polotovarov).

Co sa tyka hw, tak ak intel dostatocne rychlo dozenie arm spotrebou a mobilitou, tak je mozne, ze vyrobcovia zariadeni sa budu coraz viac obracat na x86, kvoli windows a jeho x86 desktop ekosystemu, kde takisto nebude mat problem bezat napr. aj x86 android (paralelne / virtualne). Na windows x86 desktope je znacne vela firemneho / korporatneho softveru co urcite uvitaju firmy ked nebudu musiet prerabat svoje riesenia na ine platformy.

Google s androidom sa inak v mobilnom svete dostal do pozicie microsofu a windows na desktope. Poskytol vyrobcom hotovy system, ktory si doplnia drivermi, nastavia, a mozu predavat (v tomto pripdade open-source system, ktory si vedia este lepsie prisposobit na konkretne zariadenia). K tomu plnotucny ekosystem mobilnych appiek. Co viac mozu chciet. Toto microsoft trochu zaspal. A apple so svojou uzavretostou a orientaciou len na top-class nemoze mat nikdy taky podiel na trhu ako platformy, ktore su otvorene a pokryvaju masy. Uvidime ako sa bude vodit lacnemu plastovemu iphonu. Mam pocit, ze apple tymto pocinom strati na exkluzivite a lesku vynimocnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si že se bude desktop/ NTB a mobilní zařízení do ruky spojovat, není k tomu důvod jsou to rozdílné světy s naprosto rozdílnými podmínkami. Počítače potřebují univerzálnost, výkon (dnes již většinově nepodstatná záležitost) a konektivita se spoustou periférií. Navíc je vše konstruováno na naprosto rozdílné ovládání a u mobilu/ tabletu je to nejdůležitější výdrž. Ověřit se to dá snadno, je hned jasné jakou prodejnost mají produkty co se snaží o propojení obou světů a jaké ty druhé. MS se právě snaží o tento krok a nedá se označit za prodejní trhák.

Google má připravenou x86 verzi, ale jen z důvodu aby měl co nabídnout když s tím někdo bude chtít experimentovat. Rozhodně nebude tlačit Android do desktopového prostředí a přidávat k němu ovládaní myší. To je nesmyslný krok. Aplikace obsahující jak touch tak pointer jsou předem odsouzené k nezdaru.

Apple to má jinak jak píšete, neměl by problém spojit iOS s OSX, protože iOS je podmnožinou OSX, jen má navíc touch knihovny. Moc dobře věděli proč to tak udělali ne jinak. iOS nebo OSX aplikace se vyvíjí v jednom prostředí, v jednom programu. Stejně tak je naprostá hloupost že chtějí své MB Air předělat na AMR procesory, nic by tím nezískali, jen ztratili.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, momentalne nie je o taketo produkty velky zaujem. Ale skor z dovodu, ze mobilny hw zatial nedospel do stadia aby dokazal rozumne potiahnut desktop v plnom konforte. A takisto kvazi desktop, o ktory sa snazia niektory vyrobcovia tiez nie je plnohodnotny desktop, na ktory su ludia zvyknuty, ale su to len rozne znacne obmedzene nahrady.

Ale cas ide dopredu a mobilny hw raz dospeje do stadia kedy sa vyrovna aspon notebookom. Nevravim ze nahradi plnotucne pc alebo pracovne stanice. Ale pre domace a kancelarske pouzitie to bude ok a vtedy to ma potencial sa masovo rozsirit. Pripojenie roznych periferii sa da poriesit cez docking station, ktory zabezpeci pripojenie mysky, klavesnice, velkeho monitoru, usb zariadeni, ... . Okrem toho po pripojeni na napajanie uz nebude treba setrit baterku a moze sa zvysit vykon zvysenim frekvencii cpu/gpu/pamati, cim sa viac priblizi vykonu klasickych pc. Problem by mohol byt v chladeni, kde mobilne veci maju zatial len pasivne chladenie, ale aj toto by sa dalo prekonat cez dockinu napr. integraciou maleho heatpipe do telefonu a jej vyvedenie a aktivne chladenie v dockine.

Viem si celkom realne predstavit spojenie tychto dvoch svetov. Prisposobit samotne aplikacie by nemal byt az taky problem. Je to casto len zmena gui ovladacieho komponentu, aplikacna logika ostava stale rovnaka. Viem si predstavit, ze niekde vo vlaku alebo v lietadle pisem dokument vo worde na tablete, ked vystupim a pridem domov, zapojim tablet do dockiny, otvori sa mi velky plnotucny desktop, kde budem uz mat otvoreny word s mojim dokumentom ale s plnym desktopovym gui ako ho pozname teraz. A naopak, ked bude potrebovat odist, zoberiem si tablet z dockiny, vo vlaku si ho vyberiem, a budem tam mat otvoreny moj dokument v tabletovom gui. Samozrejme stare klasicne desktopove appky by neboli pouzitelne na telefonoch, takisto rozne mobilne appky by nemalo zmysel prerabat na desktop gui ale niektore veci by mohli fungovat dobre v obidvoch prostrediach a jednoducho sa preklapat z jedneho do druheho.

A co sa tyka apple a armu v macbookoch. Apple sa dlhodobo snazi o nezavislost od tretich stran a tlaci na optimalizaciu hw a sw do jedneho celku. Uz tym, ze investovali do vyvoja vlastnych arm cpu a neberu cpu od inych vyrobcov, ktory maju, kludne povedzme, aj lepsie riesenia, tak buduju svoju nezavislost a hlavne svoje skusenosti s vyvojom cpu (neskor by eventuelne mohli prist aj s vlastnou cpu architekturou odlisnou od armu aj intelu). Casom ked ich cpu dospeje do rozumnej miery, budu sa snazit oprostit od intelu. Najprv mozno pri slabsom mac book air, potom mozno aj mac book a vyssie. Tym dosiahnu uzsie previazanie ich hw a sw s lepsou optimalizaciou a takisto znizia naklady na cpu v ich produktoch (lebo samozrejme tretostrany dodavatelia si uctuju nemale marze) cim zvysia svoje zisky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Promiňte, ale to jste napsal je naprosto mimo realitu, pro to nemáte žádné realné údaje, to jsou pouze vaše sny IT geeka jak by měl vypadat váš budoucí svět. Pokud jste pouze uživatel nebo profesní fanda, tak to chápu. Pokud ovšem chcete něco v této oblasti měnit, tak mi vaši vizi dokladujte na reálných datech.
Jako člověk co se v tom vyzná od základní teorie elektrotechniky až po systémové věci nemohu souhlasit s jediným odstavcem co jste napsal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepisal som, ze je to vizia na 2-3 roky dopredu, to urcite nie. Ale velke spolocnosti musia mysliet a predvidat trochu viac dopredu ako bezny (aj IT) ludia, a zrejme maju pripravene plany, strategie a vizie do vdialenejsej buducnosti ako si my dovolime odhadovat. V labakoch vyvijaju experimantalne koncepty, z ktorych sa neskor nieco dostane na trh, nieco nie. Casto sa stava, ze sa realita uberie takym smerom, ktory malo kto odhadoval. Ale v kuchyni vacsich firiem to uz muselo byt davno uvarene aby to mohli servirovat uzivatelom.

Vid napr. mobilny boom, ktory otvoril apple s iphonom. Dovtedy boli na trhu rozne mobilne zariadenia (Palm, PocketPC, Windows Mobile, ina exotika ...) ale nebol o ne velky zaujem. Apple prisiel v spravny cas, kedy mobilne cpu uz mali dostatocny vykon, spojil to s dotykovym ovladanim a boom bol na svete. Nik ho necakal, ale dopad mal vyrazny, otvoril novu vetvu it priemyslu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No mě by se to líbilo :) Je to krok správným směrem ale imho ne dost dlouhej :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problémem je, že chtěli od lidí celkem dost velkou částku za něco, co ani nemají navržené a bude možná za rok, kdy zase ostatní budou dále. Kdyby ukázali aspoň hrubý prototyp a řekli, že to bude za čtvrt, maximálně půl roku, tak by to dopadlo lépe. Přitom vývoj by Mark určitě neměl problém zafinancovat a určitě by se mu to vrátilo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Marně čekám, zda jednou jedinkrát přijde článek od tohoto autora, který by nebyl spíše blogískem citově nevyrovnané teenagerky ale měl věcně informativní obsah. Čekání trvá...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taketo financovanie je hodne o psychologii, ked chyba do konca uz menej casu, tak si clovek povie ze to stejne nema sancu na uspech a neprispeje (aj ked by inak prispel). keby chybalo nake mensie percento urcite by sa ten zaverecny sprint rozbehol, ako to byva.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně mi připadá vybraná částka naopak dost vysoká, ale cíl nesmyslně obří. Co si tady vzpomínám na jiné články o davovém financování (crowd-funding?), tak na kickstarteru většina projektů požaduje desítky maximálně stovky tisíc dolarů. A tady vybrali o dva řády víc. Prostě i tenhle způsob sbírky má své meze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bych netvrdil. Pokud se nepletu tak třeba OUYA konzole (čili užší cílová skupina než telefon) dosáhla na 8mil s násobně vyšším počtem founderů. IMHO prostě o Ubuntu Edge nebyl zájem bez ohledu na nesmyslně vysokou cílovou částku ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

$32mega ? sakra naco tak silena castka? spis si někdo usmyslel jak se natom krasne napakuje a pak za detetinu te castky rozjede mensi business se smartem na linuxu :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde je tedy ta revoluce, kterou tu s jistotou Ježek prezentoval? Nelže trošku? http://diit.cz/clanek/ubuntu-edge-phone-aneb-jak-canonical-zmeni-svet-sm...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.