Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Ubuntu míří do velkých serverů: rozšiřuje spolupráci s Tchaj-wanskými ODM

Canonical Tchaj-wan, Taiwan
Nejen s Unity 3D nespokojenými uživateli desktopového Ubuntu „živ“ je Canonical. Firma rozšiřuje spolupráci s Tchaj-wanskými návrháři serverových systémů, která by měla Ubuntu více dostat do serverového světa...

Na Tchaj-wanu působící serverové ODM (original design manufacturer) již nějakou dobu s Canonicalem spolupracují. Firma z velké části stojící za Ubuntu má v těchto končinách i svoji pobočku/kancelář. Právě spolupráce obou stran se bude nyní rozšiřovat, neboť tchaj-wanští výrobci budou svými servery vybavovat další a další datová centra rozličných operátorů a Ubuntu na cloudovou strunu tlačí docela hodně.

Od Tchaj-wanských výrobců přitom přímo odebírají servery jejich velcí partneři z řad operátorů velkých datových center v USA, Evropě i Japonsku, takže o zakázky není nouze a nefiguruje v nich žádný prostředník, který by do celé operace zasahoval. Canonical tak zde má šanci prosadit serverovou edici Ubuntu v daleko širším množství počítačů a dostat ji do povědomí jejich administrátorů. Momentálně se jedná o zhruba 20 až 50 klientů, kteří celkově odeberou zhruba jeden až dva tisíce serverů během následujícího roku. Samozřejmě se poohlížejí po softwarových řešeních, která je nebudou stát tolik jako jiná, ať již jde o náklady na pořízení licencí, či výdaje za správu, resp. technickou podporu. V tomto má Canonical velkou výhodu oproti Microsoftu.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ubuntu míří do velkých serverů: rozšiřuje spolupráci s Tchaj-wanskými ODM

Žádné komentáře.