Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Uklizeno bez námahy: Robotický vysavač a mop vám ušetří stovky hodin práce ročně

PR článek
Na světě jsou mnohem příjemnější a užitečnější věci než uklízet pravidelně domácnost, natož pak vysávat. Zužitkujte tento drahocenný čas jinak a domácí práce přenechejte chytrému robotovi od Xiaomi.

Aby si člověk mohl dopřát bosou chůzi ve svém vlastním bytě, musí neustále vysávat, a to i několikrát měsíčně. Aktivita je to však úmorná, hlučná a vyžaduje značnou míru psychického přemáhání. Nemluvě o množství času, kterého si ukradne každý týden, měsíc, rok… V posledních letech se proto rychle rozmohly chytré vysavače, které se o vše postarají zcela autonomně a svému uživateli ušetří spoustu času a nervů.

Robotický vysavač Xiaomi nyní naleznete v internetovém obchodě Tomtop za akční cenu od 9 869 Kč, dle počtu zbývajících kusů. Tento model zastává rovněž funkci mopu, díky kterému vyčistí koberce i podlahu vysáváním, které za sebou nezanechává žádné zbytky ani smítka. Vysávaný povrch spolehlivě identifikuje, aby použil přiměřenou metodu čištění a správný podtlak, který vytrhne i ty nejzaschlejší zbytky jídel, až do hodnoty 2000 Pascalů.

Laserové senzory snímají rozměry celé domácnosti ve 360 stupních až 1800x za vteřinu, díky čemuž si vysavač utvoří jasnou představu o možné trase. Technologie SLAM, užívaná například v autonomních vozidlech, poté spočítá ideální trasu úklidu, aby byl vysán každý kout každého pokoje.

Samozřejmostí je propojení s mobilní aplikací, skrze kterou můžete zahájit úklid, i když nejste zrovna doma. Po příchodu domů na vás tak čeká vždy se lesknoucí podlaha a čistotou zářící koberec, aniž byste se stresovali domácími pracemi a nadměrným hlukem. Úklid lze v aplikaci dokonce naplánovat v pravidelných intervalech, aby se robot zvedl zcela automaticky. Po prvních pár dnech vypustíte představu zaneřáděné domácnosti zcela z hlavy.

Robotický vysavač si hravě poradí i s prahem dveří, který dokáže přelézt až ve výšce 2 centimetrů, tedy prakticky jakýkoliv běžný práh. Senzory spolehlivě zachytí i případné schodiště, aby si robot nenatloukl. Na jedno nabití vydrží vysávat až 2.5 hodiny, a v případě docházející baterie se vrátí na své původní místo, aby se dobil a následně pokračoval ve své krasojízdě.

Xiaomi Roborock S50 nyní naleznete v internetovém obchodě Tomtop za akční cenu od 9 869 Kč. S každými 50 prodanými kusy se však sleva snižuje, pro největší slevu tedy příliš nemeškejte. Produkt je dodávaný ze sousedního Německa, tedy by měl dorazit v rámci několika pracovních dní.